Slovenija

Psi naj bi poginili v le dveh urah

Maribor, 08. 06. 2011 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Društvo za varstvo in proti mučenju živali Maribor sprehajalce psov opozarja, naj bodo previdni zaradi strupenih vab. Prejeli so namreč več obvestil, v katerih je pisalo, da naj bi bile vabe postavljene ob sprehajalnih poteh.

Psov na omenjenih lokacijah ne spuščajte s povodcev!
Psov na omenjenih lokacijah ne spuščajte s povodcev! FOTO:

Na svojem Facebook profilu Društvo za varstvo in proti mučenju živali opozarja, da so prejeli več obvestil, v katerih je pisalo, da naj bi neznanci ob sprehajalnih poteh na Piramido in Kalvarijo pri Mariboru nastavljali vabe s strupom. Kot še navajajo, naj bi šlo za koncentriran strup, zaradi katerega naj bi poginilo že več psov le dve uri po zaužitju.

Sprehajalce psov tako opozarjajo, naj bodo posebej pazljivi ter naj psov na omenjenih lokacijah ne spuščajo s povodcev. Hkrati opozarjajo tudi starše, naj pazijo na otroke.

Informacije o strupenih vabah sicer niso uradno potrjene. Na policiji in na Veterinarski upravi RS so povedali, da niso prejeli nobene prijave. Na Društvu pa so dejali, da ne morejo zagotovo reči, ali so psi poginili zaradi strupa, saj bi to lahko ugotovili le, če bi veterinarji opravili obdukcijo psov.

Društvo pa poziva ljudi, naj v primeru, če vabo najdejo, obvestijo znance, da tako preprečijo nepotrebne nesreče. Najditelj naj o najdbi obvesti tudi pristojne organe.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
09. 06. 2011 10.58
... lastniki stirinozcev - le te ne vodijo na povodcu tako kot to doloca zakon in pot na Piramido je pohodniska pot... to je nako tako kot da bi se morali pohodniki na smarno goro umikat stirinozcem, ki jih neodgovorni lastniki spuscajo z povodca... - sedaj si pa vi predstavljajte kaksne pitbull-a in podobno 'divjo' zival ki nekontrolirano teka okoli vas, medtem ko ste na pohodu...
Kidu27
09. 06. 2011 10.21
mislm da če bi tega človeka ki to postavlja ujel da nebi preživel...bi mu pa prvošču vse najhujš
pkorosec
08. 06. 2011 22.29
samo ime, priimek in naslov tistega, ki je to naredo. Pol ure "pogovora" in garantirano ne bi niti za sekundo vec pomislil na kaj podobnega.
tinetone
08. 06. 2011 16.56
sanzacionalistična uradna nepotrjenost....
Civil
08. 06. 2011 16.49
Težko je to razumeti, da bi kdo nastavljal smrtonosne strupene vabe, ob javnih sprehajalnih poteh, to je naravnost odvratno. Zanima me, če so ugotovili za kakšen strup gre, če bi lahko ubil tudi človeka ali gre morda bolj za kakšne strupe za podgane.