Slovenija

Prvi del akcije nadzora nad poklicnimi šoferji razkril številne kršitve. Bo v drugo le-teh končno manj?

Ljubljana, 10. 10. 2016 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Začenja se drugi del nacionalne akcije za večjo varnost voznikov tovornih vozil in tovornjakov. Poostren nadzor je nedavno pokazal, da poklicni šoferji velikokrat ne uporabljajo varnostnega pasu, vozijo prehitro in ne upoštevajo odmorov. Tokratni nadzor bo usmerjen tudi na nalaganje tovora in preobremenjenost vozil.

Policisti in inšpektorji bodo v akciji za večjo varnost v prometu od 10. do 16. oktobra posebno pozornost namenili pravilnemu nalaganju in pritrditvi tovora ter preobremenjenosti vozil.

Danes se začenja drugi del nacionalne akcije za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki bo potekala do 16. oktobra, so sporočili z Javne agencije RS za varnost prometa. V akciji bodo med drugim usposobili policiste za učinkovitejši nadzor nad preobremenjenostjo vozil in nadzor nad pritrjevanjem in nalaganjem tovora. Izobraževanja bodo potekala po celotni Sloveniji na vseh policijskih upravah voznikom tovornih vozil in avtobusov pa bo na voljo nova zloženka, ki vsebuje osnovne informacije o prometnih pravilih in skupnih priporočilih za pravilno nalaganje, zavarovanje in pritrditev tovora. Ob tem bodo policisti in inšpektorji Inšpektorata RS za infrastrukturo in Finančne uprave RS po vsej Sloveniji – tako pri rednem delu kot s poostrenimi nadzori – preverjali spoštovanje prometnih pravil pri voznikih tovornih vozil in avtobusov, predvsem predpisov glede trajanja vožnje ter obveznih počitkov in odmorov voznikov.

Rezultati opazovanja pripetosti so pokazali, da vozniki tovornih vozil v povprečju uporabljajo varnostni pas v 67 odstotkih, vozniki avtobusov pa v povprečju le v 36 odstotkih.
Rezultati opazovanja pripetosti so pokazali, da vozniki tovornih vozil v povprečju uporabljajo varnostni pas v 67 odstotkih, vozniki avtobusov pa v povprečju le v 36 odstotkih. FOTO: Thinkstock

Nadzor pokazal tvegane prakse voznikov

V prvem delu akcije, ki je potekala poleti, je bilo v enem tednu ugotovljenih skoraj 700 kršitev cestno-prometnih pravil. Največkrat vozniki tovornih vozil in avtobusov niso uporabljali varnostnega pasu, prekoračili so hitrost vožnje in niso upoštevali obveznih počitkov in odmorov, goljufali pa so tudi pri uporabi tahografov, ki beležijo podatke o vožnji. 

Agencija RS za varnost prometa je maja meseca izvedla tudi sistematično opazovanje uporabe varnostnega pasu in ugotovila, da so se vozniki tovornih vozil in avtobusov izkazali za najbolj tvegane voznike v prometu. Povprečno so bili tovornjakarji pripasani  67-odstotno, vozniki avtobusov pa v povprečju le 36-odstotno.

"Namen akcije je spodbuditi voznike k doslednejšemu spoštovanju prometnih predpisov, s čimer lahko neposredno izboljšajo varnost vseh prometnih udeležencev," poudarjajo na Agenciji RS za varnost prometa.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ježika21
10. 10. 2016 19.39
+4
ne upoštevajo odmorov... o tem bi se dalo diskutirat, čigav problem je to oz. kdo je za to kriv. v 90% so to krivi delodajalci, ki delajo proge in želijo, da je čimveč v čimkrajšem času pripeljano. ko je čas za zahtevano in obvezno pavzo, je velikokrat uslužbenec ne more izkoristiti ali je pa ne želi, ker ve, da mu bo trda predla, ker lahko dobi odpoved. očim je voznik avtobusa, in velikokrat ne dela obveznih pavz, ker preprosto ne more oz. namesto npr. 30 minut pavze naredi 10 minut oz. vozi brez kartice. to pa zaradi tega, ker kot vsi vemo, je na cestah promet in avtobus ne more priti vedno ob točno določenem času na neko postajo, da lahko zamudi nekaj minut. če se to ponavlja (na recimo 10 postajah zamudi 2 minuti = 20 minut), pa ima z neke proge potem progo spet drugam in obvezno pavzo enostavno ne gre skozi.. če bi delal pavzo, ki jo po zakonu mora delat, pa tudi zato, da se spočije, bi ga v prvi vrsti vsi potniki prekleli do groba, ker so ljudje i.d.i.o.t.i. in mislijo, da so edini na svetu, pa da se svet vrti okoli njih. potem bi takoj klicali delodajalca, da šofer noče peljati, da je nesramen, da avtobus zamuja itd itd. zaradi tega, ga lahko odpustijo oz. mu pada delovna uspešnost, v drugi vrsti pa bi lahko dobil odpoved zaradi tega, ker bi delal pavzo in nebi hotel peljati. in kot vsi vemo, lahko dobiš odpoved, če poveš ne. tako da ja.. niso vsega krivi poklicni šoferji, vsaj pri nekaterih stvareh ne :)
srebrnibreg
10. 10. 2016 19.11
+3
V Sloveniji še niso izvedli prave akcije za kontrolo. Naj si pogledajo kako se to dela v Nemčiji. Avtocesta se zapre in vsi kamioni gredo na pregled. Kazni so pa takšne, da si ne upajo prekršek 2 X narediti.
tali?ni tom
10. 10. 2016 19.09
+3
me zanima ali se izvaja nadzor nad folkom ki vodi to državo!?
felix59 drugič
10. 10. 2016 18.19
+0
Le kakšno večjo varnost neki , povejte po pravici , lupli jih bomo ko svinje, samo , da bodo polne riti na Šubičevi !!
SDS_je_poden
11. 10. 2016 10.37
flojdi
10. 10. 2016 15.59
+1
.kolikšno je pa razmerje v kršitvah med poklicnimi in nepoklicnimi
Ramzess
10. 10. 2016 14.41
Pri koliko voznikih so upoštevali ukaze, zahteve šefov voznikov, ... verjetno nobenem.
vstajnik1941
10. 10. 2016 14.19
+3
Pište kar čte, ta zadnjo resnico bo itak povedal Klobasa!
hotchilipoper
10. 10. 2016 13.32
+12
A se inšpektorji vprašajo,kakšno življenje imajo ti šoferji,ali imajo redno plačo,nekateri tudi pol leta ne dobijo denarja,in potem ga delodajalec še vrže na cesto.Najlažje je pisati kazni,da bi jim pa kako pomagali,ja to pa ne,ker to ni v njihovi pristojnosti.
darlok
10. 10. 2016 13.18
+14
Da se tovornjakarji ne držijo pravil, so v prvi vrsti krivi njihovi delodajalci. Če tovornjakar dela recimo 8 ur, mu je pač vseeno, če vozi po predpisih 7ur in 1 uro izpolnjuje obrazce. A delodajalci ga silijo, da čim več prevozi in zato tudi ni počitkov, hitreje vozijo, med vožnjo izpolnjujejo dobavnice.... Poznam dva takšna delodajalca. En mali (samo 2 tovornjaka), drugi pa je bil včasih res velik (okoli 25 tovornjakov se mi zdi). Obadva sta delala z zaposlenimi kot svinja z mehom. Od neplačanih nadur do pritiskov in groženj.
Uporabnik458403
10. 10. 2016 15.41
+2
Darlok, ponavadi je 15 urni delavnik soferja. 9 ur v povprecju od tega je samo voznje, ostalo so razklada, nakladi, in vse ostalo. Recimo, da parkiras zvecer ob 22uri. Takrat parkiras, kje je mogoce, ker prostora za normalni parking ne najdes. Zjutraj, ko kateri voznik iz normalnega parkinga odpelje in ti postavis na njegovo mesto prekines pavzo, ceprav naredis 12urno pavzo in ti policaj ob kotroli za 28dni napise kaksnih 1000 eur kazni, ker imas prenalo pavze...... takih stvari je veliko. Naprimer, da ne nejdas prostega mesta in se odpeljes na naslednji parking in imas namesto 4ure 15minut ze 4ure 40minut voznje, ti spet policaj napise kakega jurja kazni, ker si prekoracil cas voznje in nisi naredil pavze. Zato pa se lahko le vprasas zakaj ni soferjev kljub placi od 1500eur naprej
darlok
10. 10. 2016 17.19
+2
Nisem vedel, da je 15 ur. 8ur sem pač napisal kot primer. Bi ti pa kar verjel. Ja, bit šofer ni enostavno (ni mišljeno sarkastično, resno mislim).
ginger 1
10. 10. 2016 13.01
+13
Verjetno bi bilo najbolje inspektorje pa policaje posaditi za volan pa naj oni,ki obvladajo teorijo vizijo tovornjake. Tako bodo vsaj kaj koristnega naredili za drzavo in njen BDP.
vivaro
10. 10. 2016 12.54
+10
Res je,nekateri vozniki so preobremenjeni,utrujeni in zato jih je potrebno kaznovati-NE.Kako pa kaznujete zdravnike,delavce po gradbiščih,pa nenazadnje POSLANCE,ki v parlamentu celo zadremajo.Pred časom je v javnosti zaokrožil posnetek Kučana,ki je zadremal na eni izmed proslav,verjetno veste kaj s takimi počne pedsednik Severne Koreje.Cel svet to obsoja,pa bodimo mi dostojni do svojih ljudi in kontrolirajte malo bolj tuje voznike.ki so res dolgo na vožnji in potrebni počitka. Sem pa se pred nekaj dnevi peljal za mlajšim voznikom ki je pribl. 20km pred seboj držal mobilnok in verjetno pisal SMS,vozil pa enkrat počasi pa spet hitreje in od ene črte do druge.....to so stvari ,ki v zadnjem času povzročajo tragedije na cestah in to raje preprečujte in kaznujte.......
Uporabnik458403
10. 10. 2016 12.51
+9
Kako to, da je za kaministe vse tako strogo in in vse uzakonjeno, pri doktorjih, zdravnikih pa vsak lahko dela po svoje.........
ginger 1
10. 10. 2016 13.03
+8
Ce bi tako funkcionirala drzava,kot to zahtevajo od voznikov bi imeli vsi v Sloveniji na stara leta najmanj 2.000€ penzije !