Slovenija

Prve žrtve afere šotor

Ljubljana, 07. 03. 2008 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi afere specialne enote je generalni direktor policije Romšek sprejel odstop Kropeta. Lunežnik bo premeščen.

Šinkovec je pojasnil, da bo Krope premeščen v vodstvo Generalne policijske uprave.
Šinkovec je pojasnil, da bo Krope premeščen v vodstvo Generalne policijske uprave. FOTO: Tomaž Ungar

Generalni direktor policije Jože Romšek je zaradi ugotovljenih nepravilnosti v zvezi z aktivnostmi specialne enote ministrstva za notranje zadeve na zasebni rojstnodnevni zabavi Bojana Lunežnika, svetovalca notranjega ministra Dragutina Mateja, sprejel odstop poveljnika specialne enote Srečka Kropeta. Njegovo mesto bo v ponedeljek prevzel poveljnik posebne enote Generalne policijske uprave Marjan Anzeljc.

Takrat naj bi se tudi pokazalo, ali so se znotraj specialne enote dogajale še kakšne nepravilnosti. Zaenkrat pa podatkov o kakšni drugi zlorabi ni, je zatrdil namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec.

Minister Mate je predlog za premestitev, ki ga je nanj v začetku tedna naslovil sekretar v kabinetu ministra Bojan Lunežnik, sprejel. Lunežnik bo prerazporejen na drugo delovno mesto v okviru notranjega ministrstva, so sporočili z MNZ.

Šinkovec je še povedal, da je interni nadzor, ki ga je Romšek odredil ta teden, pokazal, da so trije pripadniki specialne enote sodelovali pri postavljanju policijskega šotora v službenem času na zasebni zabavi Lunežnika. S tem so kršili določila o uporabi materialno-tehničnih sredstev in opreme, ki jih ima v uporabi policija, je dejal Šinkovec in dodal, da se je Romšek zaradi tega odločil, da sprejme odstop Kropeta. Ta je odstop ponudil, ko je v javnost preko anonimnega pisma prišla informacija, da so specialci postavljali šotor. Zadevo preiskuje tudi vrhovno državno tožilstvo.

Prav od preiskave tožilstva pa je tudi odvisno, ali bo zaradi afere brez delovnega mesta ostal še kdo. Kot je dejal Šinkovec, bodo stekli disciplinski postopki in sankcije, ki so predvidene v zakonu o javnih uslužbencih, če se bo izkazalo, da je šlo za kaznivo dejanje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
09. 03. 2008 07.17
To je karikatura lova na čarovnice! Zdaj pričakujemo še odstop šefa kabineta Janeza Janše, ker je domov odnesel kemični svinčnik....tako se dela, začelo se je!!! Ampak na tisti veselici je bil tudi Mate! Njegov svetovalec Petek, tisti 24 genij, ki svetuje predsedniku vlade predsedujoče EU in je celo dokončal "študij" na Gea Collegu, je moral tudi iti! Bravo, tako se dela!!!
tirolec
08. 03. 2008 14.30
Očitno imajo preveč časa, da se ukvarjajo s temi malenkostmi. Če so se že spustili na takšen nivo potem nujno priporočam, da prečekirajo celotno državno in javno upravo.... 100% zapslenost delavcev ter izračun časa, ki ga prebijejo za pitje kave, kajenje cigaret izven delovnih prostorov, rentabilnost in učinkovitost njihovih službenih poti v tujino, realizirano delo - katerega podlaga je državni proračun in druge zakonske podlage...fuj, kaj počno in zaradi tega nas vse glava boli. Živimo brez reda in organiziranih pravil iger po normativih, ki naj bi veljale za vse enako. Zato smo daleč od vseh naših pričakovanj. Nastrada vedno mali človek.
istra1
08. 03. 2008 14.25
+1
Bolano, da bolj ne more bit. Srečko Krope zapušča svoje delovno mesto za prazen nič, predsednik vlade pa še vedno na svojem položaju čeprav si je prilastil slovensko orožje ga prodal in se na veliko okoristil. JJ bo pred volitvami še marsikaj potegnil izpod predpražnika samo zdi se mi, da se je že iztrošil, ko take malenkosti zdaj hodijo na plan. Od kar je njegova garnitura na oblasti je SLO nazadovala nima sposobnih ljudi, da bi se znali dogovarjat za korist naše države. Izgubljamo ozemlje, avtoriteto...V glavnem SDS je expert za mešanje dreka za kar ima usposobljene ljudi: Janša, Tanko, Grims, Rupar, Jerovšek...
test100
08. 03. 2008 12.05
Sramota za novinarje, da se stem ukvarjajo. Na koncu koncev je to bil dober trening za specialce in dejansko ni bil nihče oškodovan. Kaj ti tovariši, ki razkrivajo te VELIKE GOLJUFIJE, res niso nikoli nič naredili za sebe med službenim časom. Prepričan sem, da si njihovi otroci niso kupovali pairja in svinčnikov če ne drugega. Sramotno, da se stem ukvarjajo, kot pravi kritika, velike lopove pa v glavnem obravnavajo v rokavicah, kajti, češ, njim še krivda ni dokazana, pa čeprav jim stojijo palače in plavajo čilnički ob obalah.
Buena Vita
07. 03. 2008 19.54
ne pozam oseb za katere je filtrirana novinarska gonja,TO JE GONJA,ker če z ene zabave naredijo afero,nivo novinarstva spravi na čisto nulo.Mar ni dovolj novico o nečem objavit, in taka kot je naj ostane-NOVICA-Ja stem pa bi ne skrili dejanskih zadev ki so bolj kričeče in, smrdijo na vse konce in kraje,sama policije ne maram preveč,vendar imam določen respekt in temu primerno ravnam,res da delajo kakšne napake(kdo jih ne dela)s fešto niso škodovali nikomur,nikomur ni bilo ogroženo življenje-oškodovanje pa se oceni in naj plačajo strošek,in mir bogu in ljudem.toliko svinjarij novinarji ne vidijo ,ali ne upajo videt-se bojijo,KAJ PA NOVINARSKA ETIKA---KONČNO PA KO SEŠTEJEŠ KOLIKO JE NOVINARČKOV V SLOVENIJI,SPOZNAŠ DA ZA VSE LE NI DELA,ZATO SI GA MORAJO NAJTI,TUKAJ PRI ISKANJU SE PA ŠLEVE IZGUBIJO MENE MOTI KO SLAB KRITIZIRA NEKOGA,KAJ KO VAM NOVINARJI ZMANJKA TARČ ????KO ?????BOSTE MORALI UDARIT PO SVOJIH T O B O V E S E L O! ! ! ! ! ! ! !
mitja.trace@gmail.com
07. 03. 2008 19.02
Srečko F. K. še zdaleč ni najboljši, ampak srečko je že bil, pa je prišel novi, ki je bil veliko slabši, pa se je Srečko vrnil, naredil kar se je od njega zahtevalo, zdaj Srečko spet gre. Bati se je samo, da se bo ponovil tudi drugi del zgodbe. Prišel bo še veliko slabši, ki nima pojma kaj naj bi ta enota počela.
goso
07. 03. 2008 18.42
Ja, res. Totalka brez zveze odstopi in ne vem kaj. Nej postav šotor, kjer če. Sej tko najbrž oprema gnije v skladišču. Kaj se gremo. Čista izguba energije in delovnega časa. Pustite fante pr mir. raj se lotite kriminalcev.
doki007@email.si
07. 03. 2008 16.34
kritika ,.....dej mi naštej vsaj tri razgledane ljudi kot praviš ,...????? ----------- to pomeni take, ki so za tako oddajo ,..
kritika@email.si
07. 03. 2008 16.28
Slovensko novinarstvo gre iz absurdnega v bolj absurdno situacijo. Medtem, ko se nekateri svinjsko bogatijo na račun ljudi, ki se komaj preživljajo in, ko imamo zgodbe o kraji pri gradnji Pediatrične in ostalih poslih z državo, se mediji ukvarjajo s šotori policije in zadevo celo poimenujejo afera. Ali ste lahko še bolj nenormalni?! In mimogrede, Slaku pri Trenjih svetujem naj pomisli ali je pri tako resnih in pomembnih temah kot so tajkuni, kriminal, vrednote ipd. VABI LUTKICE, IGRALKE IN OSTALE?! Ali je naša slovenska družba res tako na dnu, da se pri takih temah vabi tako nerazgledane in neizobražene osebe in, da se iz tega dela šov?! PRI RESNIH IN DRUŽBENO POMEMBNIH TEMAH, SE VABI RAZGLEDANE INTELEKTUALCE, KI ŽELIJO PRIPOMOČI K BOLJŠEMU STANJU V DRUŽBI! Tudi novinarji sodelujete v tem procesu in ste DEL TE DRUŽBE!
doki007@email.si
07. 03. 2008 16.00
opa ,...pa se ja ne bomo zdej smill eni drugemu ,......!! -----nej ga vržejo na cesto in bo pršu drug ,...!
Marjan h.1966
07. 03. 2008 15.47
SREČKA kropteta poznam in se mi ne zdi napačen človek zmeraj je bil odprt za vse oogovore in teme takoda mislil da je ta afera čisti nesmisel
kritika@email.si
07. 03. 2008 14.39
Kreteni so tisti, ki so tako absurdno nepomembno zgodbo spravili v medije, jo poimenovali afera ŠOTOR in posledično dosegli odstop poveljnika specialne enote! Žalostno minorno in nečloveško.
doki007@email.si
07. 03. 2008 14.01
ha ha ha ,...dej ga bodo dal pa še na boljše delovno mesto ,......groza ,....na zavod za zaposlovanje s takimi ,....prekint delovno razmerje ,....kreteni ,...!!!