Slovenija

FOTO in VIDEO: Prva ovadba zaradi požara v podjetju Ekosistemi

Ljubljana, 30. 10. 2017 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nika Kunaver/24UR
Komentarji
9

Novomeški kriminalisti so zaradi obsežnega požara v podjetju Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu ovadili odgovorno osebo podjetja. Domačine pa jezi, ker mesece po požaru še vedno ni stekla predvidena sanacija deponije.

Več videovsebin
  • Pričakovane sanacije še kar ni
    00:52
    Pričakovane sanacije še kar ni
  • Iz 24UR: Deponija ostaja nesanirana
    02:18
    Iz 24UR: Deponija ostaja nesanirana

Novomeški kriminalisti so zaradi julijskega obsežnega požara v podjetju Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu, ovadili odgovorno osebo podjetja. Razlog: povzročitev splošne nevarnosti. Preiskava sicer še ni končana, zato bi lahko v kratkem padla še kakšna ovadba. Kriminalisti namreč še vedno preiskujejo okoliščine kaznivih dejanj obremenjevanja in uničenja okolja in kaznivih dejanj kazenskega zakonika zoper uradno dolžnost, javna pooblastila in javna sredstva, so danes potrdili na PU Novo mesto.

Kljub vsem obljubam pa tri mesece po požaru še vedno ni stekla predvidena sanacija deponije. Ekipa oddaje 24UR se je prepričala, da nevarni odpadki še naprej ležijo na komunalno neurejeni deponiji. Ker je ograja okoli odlagališča povečini porušena, je dostop na ozemlje omogočen mimoidočim. Domačini se preko Civilne iniciative Zalog-Loke zato sprašujejo, kje sta zdaj premier Miro Cerar in okoljska ministrica Irena Majcen, ki sta v kamero na veliko obljubljala pomoč.

"Razen tega, da se dejavnost ne opravlja, se je na tej deponiji pravzaprav zgodilo bore malo. Razen s prekladanjem požganih odpadkov, pepela, odstranjevanja ruševin, spravljanje na grmade, tukaj se lepo vidi tele bale so prestavljene sem, nekaj je že par let tukaj. V glavnem dogaja se od pričakovane sanacije in ureditve tega prostora in odvoza tega, kar je pogorelo, pa tega kar je še tukaj, se praktično ne dogaja nič. To bi moralo biti vse odpeljano, to bi moralo biti danes pri današnji tehniki in pri vsem tem, če bi bila pripravljenost, že vse narejeno. Vendar to kar se vidi iz vsega tega se tukaj ne dogaja nič," pravi Franc Plut iz civilne iniciative Zalog.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferencz 1
01. 11. 2017 11.35
+3
Če bi bili pravna država bi lastnik bil že v arestu, tako pa smo smc-liberalna tajkunska država, kjer so državljani kolateralna škoda demokracije!
kolo1982
30. 10. 2017 21.35
+2
Opa, Cerar je obljubil...zato pa mi gre na bruhanje ko silišim stavek...uporabi razum, zahtevaj račun...
FC Chelsea2
30. 10. 2017 19.23
+7
In še en primer od mnogih, ki smo videli veliko besedičenja in slikanja pred kamero od Cerarja in brez dejanj nič novega. Predvidevam, da tudi tukaj zavajajo o onesnaženosti okolja tako kot na Vrhniki. In kje so inšpektorji aja sej res lovilo male ribe kot so cvetličarji in svečarji. Vse to je vlada Mira Cerarja, ki se rajši ukvarja koga bo podprlu od kandidatov za predsednika, da mu ne bo jemal volivcev drugo leto.
jakec1575
30. 10. 2017 18.46
+10
Ta vlada je povsem amaterska. Ze leto in pol jim stojijo sotori za nove migrante in vsak mesec nas to stane 40 jurjev. komu na cast?? vas vprasam? to je 500 jurjev letno. Komu na cast. Z enim ukazom civilni zasciti bi bilo tole pospravljenov 1 tednu. Glede odlagalisca. ministrica posle e posto inspekciji in ta se usere in gre koncno oddelat svoje. ce ne gredo, odpuscanje. pika. samo z amatersko vlado... in potem se vsi zgrazajo nad pahorjem. Sej je amater, ampak taksen blefer kot je ta vlada, pa vseeno ni.
ecnarf
30. 10. 2017 18.35
+6
Postavit rok 30 dni da se vse sanira in odpelje na uničenje,če pa se ne naredi pa lastnika takoj zapret toliko časa da se odlagališče sanira in naložit mu težko kazen.
CHANEL MADEMOISELLE
30. 10. 2017 18.22
+2
Ne strokoven kader dela s smetmi. Koliko je ministrica ga. Majcen strokovna? To podjetju Ekosistemi nekdo omogoča, da tako dela. Vse jim je dovoljeno v naši deželici. To mi diši na Cerarjeve, vse si dovolijo.
nokiss
30. 10. 2017 18.18
+9
Pridemo,onesnažimo,kasiramo in gremo...