Slovenija

Prva dama proti raku

Ljubljana, 24. 01. 2008 14.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk in njuna hči Helena sta podpisali peticijo za boj proti HPV.

Na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo sta soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk in njuna hči Helena Türk danes podpisali peticijo za boj proti okužbam s HPV in raku materničnega vratu. Ob tem je Miklič Türkova povedala, da se je potrebno cepiti, če želimo preprečiti okužbo. Dodala je še, da se cepljenja ne smemo bati.

Predsednikova soproga zaupa slovenskim strokovnjakom.
Predsednikova soproga zaupa slovenskim strokovnjakom. FOTO: Kanal A

Miklič Türkova je dejala, da je ob ustanovitvi društva za boj proti raku materničnega vratu že poskušala postati članica tega društva, saj se kot hči mikrobiologinje zaveda, kako pomembna je za zdravje preventiva. Dodala je, da "smo lahko srečni, da je ta bolezen obvladljiva". Ob tem pa dodala, da moramo narediti vse, da do okužbe ne pride.

Kot je poudarila žena predsednika države, je treba zaupati stroki in ginekologom. Izrazila je veselje nad prizadevanji, da bi bil čim prej dosežen cilj zdravje žensk ter tako tudi zdrave družine. Pozvala je k cepljenju, saj je to nujno potrebno za preprečitev okužbe ter tako razvijanja bolezni.

Izrazila je veselje nad prizadevanji, da bi bil čim prej dosežen cilj, ki je zdravje žensk in s tem tudi zdrave družine.
Izrazila je veselje nad prizadevanji, da bi bil čim prej dosežen cilj, ki je zdravje žensk in s tem tudi zdrave družine. FOTO: Kanal A

Miklič Türkova je še povedala, da se bo tudi v prihodnje udeleževala takih akcij, saj je zdravje najpomembnejše. "Ker je to prioriteta, se bom tukaj še posebej angažirala," je dodala.

Peticijo za boj proti okužbam s HPV in raku materničnega vratu sta podpisala tudi dekan Medicinske fakultete Dušan Šuput in predstojnik Inštituta za mikrobiologijo Srečko Koren. V Sloveniji je to peticijo doslej podpisalo 1648 ljudi. Peticijo je mogoče podpisati tudi na internetu, in sicer na naslovu: http://www.cervicalcancerpetition.eu/main.php?langto=sl.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kriss714@amis.net
24. 01. 2008 23.02
Pa dobro, koga smo pa mi izvolili? Danilota, ali vso njegovo žlahto? Naj se tisti, ki zganjajo reklamo za aplikacijo nepreizkušenih cepiv kar sami pocepijo, z dvojno dozo, če hočejo, ne pa da neuko ljudstvo uporabljajo za poskusne zajčke. A tukaj obstoja tudi kakšno farmacevtsko sponzoriranje?
Tonček Balonček
24. 01. 2008 20.36
Ni to tako enostavno s tem cepljenjen kot si nekateri predstavljate! Sorry!! To pač ni zbiranje plišastih medvedkov za sirote ampak gre za strokovne, ne el finančne probleme!!
sharona
24. 01. 2008 19.11
sej ni važno, koliko o tem ve.tud jaz ne vem veliko, ampak podpiram to gibanje.hvalabogu, če bo kaj dosegla!še več takih potez!
Bostjan Petek
24. 01. 2008 19.04
Dej Tonček ne bodi zdej neki pameten tuki! Kaj pa ti veš ali ima in koliko ima pojma o tem?! ČE se gre to in če se cepi potem že ve v kaj se spušča in je že tok seznanjena s tem da ve kaj dela. In ne govori kar nekaj v kar nisi prepričan je tako ali ni tako! Tako kot ponavadi počne večina ljudi. Najprej se je treba v tisto o čemer razpravljaš in komentiraš dobro prepričati kako in kaj stvari stojijo, potem pa lahko človek govori in pametuje! Lp.
Tonček Balonček
24. 01. 2008 16.48
Kkaos i upa nekdo, ki nima pojma o epidemiologiji, komplikacijah in drugih strokovnih reečh, kar takole vehementno trositi neke puhlice o HPV cepljenju?! Ta samozavest politikov in njihovih žen ter njihovo mnakladanje o vsem in čemerkoli, brez vsakršne podlage, pšodatkov in še česa, je ne le neodgovorno, ampak skrajno nevarno!! Pa kaj te Tavševe, Milićeve in ed ruge sploh vedo o tem! Še proti gripi se ne cepimo kar tako, kot da bi šli na kavo!! Bodo pri nas te zadeve reševale predsednikove žene in razne nepovezane poslanke?