Slovenija

Protikorupcijska komisija končala postopke glede Teš 6

Ljubljana, 17. 02. 2012 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Protikorupcijska komisija je obravnavala postopke za izgradnjo šestega bloka v Termoelektrarni Šoštanj. S tem komisija zanika navedbe, da naj bi bila zadeva pospravljena v predal.

Termoelektrarna Šoštanj
Termoelektrarna Šoštanj FOTO: Aljoša Kravanja

Komisija za preprečevanje korupcije je na četrtkovi seji sprejela osnutek ugotovitev v postopkih glede Teša 6. Ugotovitve se nanašajo na sume kaznivih dejanj, na ugotovljena nasprotja interesov in kršitev določb o lobiranju ter neodzivnost dela določenih državnih organov v preteklosti. Vsebino ugotovitev bo komisija predstavila prihodnji teden.

V povezavi s projektom šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) – postopek je bil na komisiji odprt decembra 2009 – je komisija predvsem v zadnjih mesecih opravila okoli 50 uradnih dejanj in aktivno sodelovala z drugimi pristojnimi organi, med njimi tudi z Nacionalnim preiskovalnim uradom, so danes sporočili s komisije.

Kot so poudarili, delo komisije poteka "celovito, problematiko obravnavamo z več zornih kotov in ne zgolj s ciljem sprejema kratkega anonimiziranega načelnega mnenja, ki ne bi imelo posebne dodane vrednosti".

Z ugotovitvami bo komisija takoj v začetku prihodnjega tedna pisno seznanila vlado in Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN). Vlada in AUKN sta namreč po mnenju komisije v tem trenutku prvi odgovorni za sprejem ustreznih odločitev, zavarovanje javnega interesa in odprave korupcijskih tveganj v zvezi s Teš 6.

"Konkretno vsebino ugotovitev pa bomo javnosti predstavili prihodnji teden," so še poudarili na komisiji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Danijel Fric
17. 02. 2012 19.16
+0
Nepravilnosti ni, mirne duše vlagajte v vrečo brez podna, bog vam poplačaj !!!!
titovka
17. 02. 2012 18.30
+2
za teš naj odgovarja tisti kateri je to pogodbo podpisal.....
Maancy
17. 02. 2012 16.04
+6
Komija je samo zato, da se nič ne reši, ne zve in da se vse pozabi.. Nikjer na svetu nikoli ni komisija rešila ničesar.
minister
17. 02. 2012 15.04
+8
prihodnji teden.......a nimate jajc da poveste kaj je bilo narobe-če je bilo sploh kaj.....če bi bilo kaj narobe, projekt sploh nebi smel biti tako daleč kot je danes....to vedo vse vlade od leta 2004 pa do danes....a se mogoče motim