Slovenija

Gorenak: Če se ugotovi nesporna krivda MNZ, bom ponudil odstop

Ljubljana, 17. 12. 2012 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
B.G./STA/M.M.
Komentarji
105

KPK zaradi slabe evidence v DZ in MNZ ne more ugotoviti, kje so izginili podpisi za referendum o slabi banki. Od Gorenaka pričakujejo opravičilo, ta pa pravi, da bo ponudil svoj odstop, če se bo za izgubljene podpise ugotovila nesporna krivda MNZ.

Vinko Gorenak, notranji minister
Vinko Gorenak, notranji minister FOTO: Mia Media
Jutri na interpelaciji bom zelo jasno povedal, da bom neodvisno od izhoda interpelacije, v primeru, da je nesporna krivda na uslužbencih ministrstva za notranje zadeve, ponudil odstop tudi pozneje po interpelaciji. Vinko Gorenak
Senat Komisije za preprečevanje korupcije je sprejel poročilo o ugotovitvah glede izgube podpisov za referendum o slabi banki. Ugotovili so, da tako posamezni uslužbenci državnega zbora kot tudi ministrstva za notranje zadeve, ki so rokovali z referendumsko pobudo, niso zagotovili ustreznega evidentiranja in sledljivosti dokumentov. Tako ravnanje je v konkretnem primeru posledica večletne neustrezne prakse, kar kaže na sistemske pomanjkljivosti na področju organizacije dela in nadzora ter malomaren odnos do sprejetih pravil in norm.

Večja verjetnost, da so podpisi izginili na MNZ

Na komisiji zaradi teh razlogov niso mogli ugotoviti, kje so listi izginili, prav tako pa noben od obeh organov ne more trditi niti dokazati, da do odtujitve oziroma izgube listov ni prišlo prav pri njem, pravijo. Dodajajo, da je bilo na MNZ, poleg nepravilnosti pri evidentiranju, nepravilno tudi fizično rokovanje oziroma varovanje celotne dokumentacije, in sicer do te mere, ”da je mogoče govoriti o večji verjetnosti, da je do odtujitve oziroma izgube listov prišlo pri tem organu”. Vendar to ne pomeni, da je v konkretnem primeru to mogoče tudi zatrditi, so zapisali.

Goran Klemenčič, predsednik protikorupcijske komisije
Goran Klemenčič, predsednik protikorupcijske komisije FOTO: Aljoša Kravanja

Komisija: Na MNZ neupravičeno zadržali obvestilo o podpisih

Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak in MNZ sta kot institucija ravnala v nasprotju s pričakovano integriteto, pravijo, in sicer s tem, ko so formalno obvestilo o manjkajočih podpisih v DZ posredovali šele tik pred iztekom zakonskega roka, čeprav je bilo že v petek, 26. oktobra, popoldne znano, da podpisov ni dovolj, o čemer so bili minister in tudi nekateri drugi funkcionarji ter javni uslužbenci obveščeni še isti dan. ”S tem, ko je MNZ o že nekaj dni prej znanem dejstvu DZ formalno obvestil šele tik pred iztekom zakonskega roka, je bila namreč pobudnikom onemogočena dopolnitev vloge v zakonskem roku,” komisija utemeljuje očitek, da je šlo bodisi za naklepno in delegirano bodisi malomarno opustitev dolžnosti kot verjetno posledico močnega interesa politike za preprečitev referenduma. 

Komisija zahteva opravičilo

Komisija še pripominja, da integriteta institucij in funkcij glede na vrsto očitnih sistemskih in konkretnih pomanjkljivosti pri poslovanju s predmetno pobudo in glede na nerazumno odlašanje z oddajo pregledanih podpisov terjata najmanj opravičilo volivkam in volivcem ter javnosti, aktivnejše ter odkrito prizadevanje pri odkrivanju in razčiščevanju vzrokov za nastanek te škodljive situacije in pripravljenost sprejema odgovornosti ter prevzema posledic.

Poslanci v torek o interpelaciji zoper ministra Gorenaka

Poslanci bodo sicer na redni seji v torek razpravljali o očitkih v interpelaciji zoper ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka. Interpelacijo je vložil PS, ki Gorenaku očita odgovornost za izginule podpise pod referendumsko pobudo o zakonu o ukrepih za krepitev stabilnosti bank, podprl pa jo je tudi SD. Za zdaj kaže, da koalicija stoji za ministrom.

Na nepravilnosti pri postopkih preverjanja podpisov pod pobudo Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije za začetek postopkov za referendum o zakonu o ukrepih za krepitev stabilnosti bank je pokazala interna preiskava, ki jo je v začetku novembra odredil predsednik DZ Gregor Virant. Kot je izhajalo iz preiskave, so strokovne službe DZ na notranje ministrstvo poslale 36 listov s podpisi več, kot so jih prejele nazaj. Ob vnovičnem štetju se je pokazalo, da je bilo podpisov dovolj. Vse stranke so zaplet označile za škandal. Začela so se ugibanja o tem, ali je odgovornost na strani DZ ali na strani ministrstva za notranje zadeve.

Kaj pravi minister Gorenak?

Ministra Gorenaka v torek tudi zaradi izgubljenih podpisov čaka interpelacija. Pravi, da nima treme in se je zelo temeljito pripravil. Odgovori bodo izčrpni, jasni, temeljiti, "predvsem pa nenapadalni, ker za to ni nobenega razloga," je napovedal.

Minister Gorenak pa je danes že dejal, da bo jutri zelo jasno dejal, da bo neodvisno od izhoda interpelacije, v primeru, da je nesporna krivda na uslužbencih ministrstva za notranje zadeve, ponudil odstop tudi pozneje po interpelaciji.

Minister je zadovoljen s tem, "da komisija zelo jasno pove, da krivde, kje so bili izgubljeni podpisi, ni mogoče ugotoviti", hkrati pa enakomerno porazdeli odgovornost med obema vpletenima institucijama. Kljub temu pa je minister nekoliko razočaran nad ugotovitvami KPK.

Pojasnil je namreč, da komisija 39 ur potovanja dokumenta od državnega zbora do ministrstva "ne jemlje kot kakršen koli problem", njemu pa očita, da je 25 ur potovanja dokumenta od ministrstva nazaj v državni zbor problem. "Komisija tukaj nima enakega metra," je dodal. Poročilo protikorupcijske komisije po njegovih besedah zelo jasno pove, da so oni kontrolo podpisov opravili v ponedeljek 29. oktobra, sam je dokument podpisal okoli 12. ure, nazaj v državni zbor pa je stvar prišla v torek, 30. oktobra, ob 14.20.

Vendar pa komisija navaja tudi, da so bili minister in tudi nekateri drugi funkcionarji ter javni uslužbenci o manjkajočih podpisih obveščeni že 26. oktobra.

Minister je na to trditev komisije dejal: "In kaj bi bilo s tem narobe?" Ponovil je, da je bila kontrola opravljena 29. oktobra. Gorenak zdaj namerava počakati nadaljnje ravnanje protikorupcijske komisije.

Če bo komisija menila, "da je problematičnih tudi 39 ur potovanja iz DZ do MNZ", z njegove strani ne bo nobenega problema izreči besedo "oprostite". A hkrati dodaja, da je po ugotovitvah KPK krivda porazdeljena. Na vprašanje, ali to pomeni, da ne bo odgovarjal nihče, pa Gorenak odgovarja, da težko reče, kdo bo odgovarjal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (105)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Terezinka
18. 12. 2012 14.51
Bi bilo prav, da odstopijo vsi in dopustijo Sloveniji in Slovencem, da naredijo v svoji državi red. Dovolj je pokvarjencev
jastreb42
18. 12. 2012 11.03
+7
ČAS JE ŽE DA ODSTOPIŠ
prašek
18. 12. 2012 10.56
+9
Že večkrat so na TV pokazali kopirni stroj. Zdaj vsaj vemo , kdo je krivec.
santamaura
18. 12. 2012 10.41
+6
Če bosta po glasovanju štela glasove Gorenak in Virant, bo že navzočih 143
tron3
18. 12. 2012 10.06
+8
Le zakaj je danes ta teater v Državnem zboru sploh potreben, kaj so gluhi, kaj res čisto nič ne slišijo, kaj državljanke in državljani zahtevajo, da MORAJO ODITI, in to ČIMPREJ, 21. 12, se nezadržno bliža! TO JE BISTVO, KAJ SO SE ŠLI Z PODPISI ljudstvo več NE ZANIMA! Govorjenje da bo ponudil odstop, popolnoma brezvezno, saj se ve, da JJ ne bo sprejel njegovega odstopa, le kje bo pa potem dobil tako zvestega pudlčka, kot je Gorenak, in seveda njegovi slinasti pomočnik Veniger. Ko bo prisegla nova Vlada, bo treba kazensko preganjati Gorenaka, Venigerja, Lorbka in vse policaje, ki so sodelovali v pretepanju mirnih demonstrantov!
santamaura
18. 12. 2012 10.22
+3
Teater kar v Državnem zboru imajo zato, ker pri kulturi šparajo - samo žalostno je pa to, da imajo na sporedu vedno samo igro: Butalci
malaraja
18. 12. 2012 09.43
+7
Mislim, da smo lahko ponosni nase, ker smo že naredili nekaj velikega. Celo Janša je prisiljen govoriti o pravni državi, čeprav besed korupcija in nepotizem še ne more izreči na glas, pa saj ni več pomembno, kaj on reče. Že nekaj let se sprašujem, kaj je za narest, ker tega ropanja in primitivizma ni za gledat. Kamor pogledam (vsaj okrog mene) priden in pošten narod, ki ima vsak dan manj. Na drugi strani poslušam vedno iste cepce :bla bla bla volitve bla bomo bla bla. Ponarejene diplome, kraje našega premoženja in se ti trga srce, kaj so naredili narodu. Vse bolj se sprašujem, če so rezultati volitev sploh relevantni, saj so večkrat dokazali, da jim ni nič sveto in jim ni problem ponarediti ali ukrasti česakoli kadarkoli. Če pride na protest 100 ljudi, je to vrhunsko. Slovence na cesto prignat je namreč zelo težko. Trpimo, požiramo, upamo in morajo bit res pokvarjeni in nesramni, da narod zrevoltirajo do take mere, da gredo na trge. Ker proteste podpira 85% Slovencev in prav vsi pošteni in častni Slovenci (izpostavili so se tudi pravniki, ekonomisti, zdravniki, gospodarstveniki...) nam je uspelo stvar prignati do točke, ko ni poti nazaj ne za politiko ne za ljudi. Spremembe bomo izsilili tako ali drugače. Če se bodo obotavljali, bodo fasali nov protest, dokler se jih ne znebimo. Ne smemo pa ponoviti napake iz 90 let, ko smo rekli: kar je bilo, je bilo. Nobenih lustracij, gledamo naprej. To se še enkrat ne sme ponoviti. Zdaj moramo pogledati za nazaj prav vsako transakcijo in poiskati ukradeni denar. Ker ga rabimo. Ker so ljudje lačni. Ne dovolimo tej pokvarjeni garnituri prodajati državnega premoženja. Ne zaupamo jim in nam ne bodo razprodajali tega, kar je ostalo. Dokler so na oblasti, mora biti vse 10+100xNE!. Naj nam drugi neodvisni strokovnjaki povejo, kaj je treba prodat. Državne deleže pa naj odkupijo delavci v firmah. Sami bodo gotovo boljši gospodar. Naj sami čuvajo svoje delovno mesto in si delijo dobiček, če delajo dobro. Bravo Slovenci! Lahko smo ponosni nase! Itak se vsi vidimo 21.12., ko bo za nekatere konec sveta!
Jaka Planinc
18. 12. 2012 09.15
-8
Zakaj bi pa moral odstopiti,ZARADI NAGAJANJA,FOVŠARIJE NEKIH PROVOKATORJEV. NIKOLI.!!!
malaraja
18. 12. 2012 09.20
+7
Nekaterih? 85% Slovencev se popolnoma ali delno strinja s protesti. Če pogledava drugeče: 16% Slovencev se s protesti ne strinja. Ker so to njegovi papagajčki, ki pobirajo drobtinice z mize in so v tem kaosu čisto zadovoljni. Pisatelji, novinarji, zdravniki (si slišal Erika Breclja?), pravniki, ekonomisti so veseli, da so se ljudje zbudili in bodo ustavili pohlepno plenjenje še tega, kar je ostalo. Mislim, da so palice sa vsako r.t že zrasle in bo prišel dan plačila za vse.
kameltrajbar
18. 12. 2012 09.39
+3
..mende zato ker so poneverili,ukradli..skrili podpise....minister je odgovoren...in ne kaka snažilka!!!
SLObunkeljn
18. 12. 2012 08.34
+6
Če se ugotovi nesporna krivda ... mislim, kako pa se bo ugotovila nesporna krivda, če ima njegovo ministerstvo vse pod kontrolo? Po 21.12. je tako vseeno, če se bo kaj ugotovilo ali ne :)
Tonček Balonček
18. 12. 2012 08.37
+5
A on bo sam sebe presikoval, kot Stres, ki je ustanovil komisijo za maribosko škofijo in izginulih 800 mio EUR! Še nobena parlamentarna komisija do zdaj ni ničesar ugotovila, začenši s tisto Pučnikovo o povojnih pobojih! In zdaj bodo dva dni razpravljali o Gorenaku, čeprav je popolnoam jasno, d a je čisto vseeno, ali ej kriv ali ne, ker s eitak galsuje o tem in gre za popolnoma politično odločanje, ki z dejstvi niam nikakršne zveze. Če je lahko predsednik vlade ćlovek, ki mu sodijo na sodišču, ne vem zakaj ne bi smel biti minister nekdo, ki ej osumljen organizacije kraje podpisov.
jagermeister1
18. 12. 2012 08.45
-1
Tonček , veliko veš povedat kdo je predsednik vlade , a ne pozabi da ste levi hoteli imeti za predsednika vlade nekoga ki je osumljen davčnih utaj in raznih drugih malverzacij................
jagermeister1
18. 12. 2012 08.50
-2
@SLObunkeljn po 21.12. nebo nič drugače............nebo konca sveta in protest nebo spremenil nič.............
Terezinka
18. 12. 2012 08.50
+3
Še nikoli ni SDS nič priznala. Oni in njim udani delajo tako kot je naročeno. Z besedo ONI mislim vse tiste, ki delajo z istim ciljme,Delati tako, da si brez sramu, časti, ponosa ali poštenja prisvojiš vse kar je možno. Ni bistveno v kateri stranki so, ni bistveno, če so nekdanji komunisti ali belčki. Bistveno je, da imajo pokrit hrbet za vse lopovščine. Ni važno kakšno stanje je za njimi, bistveni so samo oni. Kradejo, lažejo, strašijo narod in uničujejo državo. Skrivajo se za nekim domoljubljem in državotvornostjo. Tako kot cerkev trkajo na dušo vernika. Ni jih sram, da pozivajo mladino z nekimi domoljubnimi pesmimi v Kočevju na domoljubnodst. Mladini - razen svoji, so pokradli vse, ostali so na cesti brez služb, tisti, ki nimajo statusa in večni študenti tist, ki si ga podaljšujejo zato, da lahko nekaj delajo. Sedaj pa jih pozivajo k ljubezni do njih, ker sebe štejejo za državo. Tako nisko so padli, da smo proti samostojnosti, proti neodvisnosti in skratka proti državi vsi tisti, ki ne kimamo njihovim odločitvam. To je višek cinizma
Terezinka
18. 12. 2012 08.54
+0
Mato, takrat in sedaj je osumljen in ne v postopku. Ni prava izbira niti on, toda bil je vsaj upanje, da bo država funkcionirala po nekih gospodarskih in ne samo političnih normah. Sicer pa je sedaj stanje drugačno. Sedaj so demostracije in na njih pozdravljamo vse po vrsti. Prvi pa je JJ glede na to, da je najvišje v vseh postopkih in političnih krogih. Od zgoraj dolj bomo zahtevali odstope. Odstope vseh ne glede v kateri stranki so ali so bili. Nek red, morala in pravna enakost mora biti
jagermeister1
18. 12. 2012 09.12
+0
zahtevati odstope in doseči odstope , sta dve različni stvari................kar se pa tiče sodišča je pa tako ( vsaj naj bi bilo ) , da je vsak nedolžen dokler se mu krivda ne dokaže ( tudi Jankovič , da nebo pomote )................dejstvo pa je da lahko v Sloveniji vsakdo poda kazensko ovadbo , pa če je ta resnična ali pa ne in če bi vsakdo ki je ovaden moral odstopiti , bi nastal totalni kaos............se pravi če midva hočeva na isti stolček in če jaz hudičevo hočem ta stolček , zoper tebe vložim kazensko ovadbo ( ki je lahko tudi anonimna ) , ti si v postopku in odstopiš in tako imam jaz prosto pot............ne vem to to ! ! !
vetlan
18. 12. 2012 09.15
+3
tudi Janša je govoril, da če ne bo imel podpore ljudstva bo odstopil in kaj je zdaj?
vetlan
18. 12. 2012 09.21
+3
mato234, " hoteli imeti za predsednika vlade nekoga ki je osumljen davčnih utaj in raznih drugih malverzacij" zdaj pa imamo trgovca z orožjem, pa še marsikatera hujša obtožba ga bremeni. in denar, ki ga drži v tujih bankah, tudi ni bil obdavčen, pa še ni sposoben za vodjo države
malaraja
18. 12. 2012 09.22
+3
Saj pravi, da ga samo 1% ne podpira!!! Ha ha, temu se je do konca odpeljalo. Tudi psihofizično ni več prmeren za politika. Take zunaj lepo pospremijo v sanatorij na remont, preden še kaj resnega zakuhajo.
vetlan
18. 12. 2012 09.25
+3
malarija, res je. Ta človek je izgubil kompas, danes ne ve , kaj je rekel včeraj. Res je z njim nekaj hudo narobe.
SLObunkeljn
18. 12. 2012 11.18
+1
@mato234 Ne pričakujem konca sveta , pričakujem pa konec ene pokvarjene klike ... desnih, levih, bivših prefarbanih levih, črtastih, pikčastih ... saj ni važno ... konec skorumpiranih elit zadnjih 20-ih let!
bedak12346
18. 12. 2012 06.47
+9
Kako so zanimivi naši politiki, pri odmevih sem poslušač kako Tanko zagovarja Gorenjaka, tipčino za našo politiko ko protikorupcijska komisija da svoje mnenje se stranke ki se jih tiče takoj zgovarjajo da je enostranska itd., ko pa to leti na nasprotnika, se takoj sklicujejo na ugotovitve taista komisije. Tipično za našo politično srenjo, ki ne zna spoštovati inštitucij. Skrajni čas da se jih znebimo in na vspostavimo nova pravila in dolžnosti za poslance, ter če jih ti ne spoštujejo jih tudi nagnati iz politike.
Terezinka
18. 12. 2012 08.59
+2
Svojo nepoštenost zagovarjajo z dejanji nekega, ki so bila narejena predhodno. Zmeraj isto, če je tako delal drugi lahko tudi mi. Enkrat je treba postaviti mejno črto lumpariji in od danes bo drugače ne glede na vse. Dokler tega ne dosežemo bomo tonili samo vedno niže in na oblasti imeli same politike, ki bodo v znak svoje večne nedolžnosti s pritožbami na sodbe čakali neke pravnomočne obsodbe. Žalostno pa je, da to njihovo čakalno dobo in uničevanje države mi plačujemo dražje kot zdravnike in profesorje
AmonGoeth
18. 12. 2012 06.29
+7
Ka so vsi na desni brez las pa to...
štajerc61
18. 12. 2012 06.24
+7
Kaj boš ponujal odstop. Padel boš in ne odtopil. Preveč si poslušal Janšo in manipuliral s podpisi, sedaj pa se delaš neumnega, da nič ne veš. Ti si s svojim mentorjem kriv za izginule podpise in PIKA. GOTOF SI in tvoj mentor tudi.
Terezinka
18. 12. 2012 09.02
+1
Delali so tako, da bi lahko ustanovili SLOVENSKO SLABO BANKO in HOLDING. Potem bi lahko prodali izbranemu kupcu NLB in NKBM brez navlake tajkunskih kreditov, prodali podjetja brez kreditov njihovih nekdanjih direktorjev in pustili Slovence z banko na kateri bi bila vsa navlaka za odplačevanje. Dragi moji to so plani, ki jih referendumi onemogočajo
SLObunkeljn
18. 12. 2012 11.21
+1
Točno tako, raja bo šparala, da bodo oni prijateljem za provizije prodali očiščeni NLB in NKBM za 1 EUR! Tajkunski krediti zbrani v slabi banki pa bodo ostali nam davkoplačevalcem, da jih pokrijemo iz zdravstva, šolstva, sociale ... itd!?
primorec91
17. 12. 2012 23.20
+7
samo zakonitost ni dovolj, hočemo tudi legitimnost zakonitost delovanja je bilo možno zagotovit tudi v nacizmu
Terezinka
18. 12. 2012 09.04
+2
Ko je utemeljen sum slabega namena bi povsod moral minister odstopiti. Razumljivo je, da on ni prenašal teh paketov. Zelo jasno pa je, da jih v preiskavo identičnosti parlament ne da dokler jih ni dovolj. Torej ne delajte nas še večje norce
primorec91
17. 12. 2012 23.17
+12
če se ugotovi nesporna krivda bla bla bla. Policijski minister mora imet tudi določeno stopnjo morale. Komisija za preprečevanje korupcije je jasno rekla, da je odgovornost v največji meri na strani ministrstva. VINKO ČE ŽELIŠ, DA LJUDJE ŠE ZAUPAJO POLICIJI, NEMUDOMA ODSTOPI
borzojoj
17. 12. 2012 23.16
-3
Ej, pa je tale naš Vinko priljubljena osebnost. Vsi ga hočjo imet. Vinko drži se svojega, Imej se fajn!
rissp
17. 12. 2012 22.50
+9
Slovenija - edina država kjer nikoli niso še nobenemu politiku ali tajkunu izrekli pravnomočne kazni za nobeno kaznivo dejanje, hkrati pa država,, kjer je največ osumljenih (ter neuradno dokazanih - glej razloge za neizrek pravnomočnih sodb - zastaranja, izginule priče, nenadna "pozabljivost" prič,itd.itd.itd.)
Terezinka
18. 12. 2012 09.08
Nisem neumen, da bi povedal kdo je vodil niti iz ozadja je rekel Pahor, ko je dobil volilne glasove desnice. Povedat strice iz levice ni bilo težko. Zanje ptički čivkajo. Vsi desni kričijo, da so to starčki Kučan, Stanovnik, Bučar in ostali, ki ne zagovarjajo potez JJ. Te bi lahko vse naštel in bi bil brez težave "pameten"
Purgatory
17. 12. 2012 22.04
+14
Ponudil bo odstop, ko si bo zadosti nagrabil in poskril ! skratka NIKOLI !
Stoj?
17. 12. 2012 21.50
+15
Prassek
17. 12. 2012 21.40
+11
Gorenak mora nesporno odstopiti. Že samo sum je dovolj, da bi vsak človek, ki kaj da na etiko in moralo že davno odstopil. Tale balkanijada z "dokazi" se vsepovsod predolgo vleče. Morala g. Minister. Žal ste brez zato odstopite.
Donbutro
17. 12. 2012 21.47
-12
Tebe sumim da si levak v ozadju. Zato prosim odstopi.
Prassek
17. 12. 2012 21.50
+6
Nisem levak. Obstajajo tudi taki, ki ne podpirajo mahiniranja. Ljudstvo si bo sodilo samo. Z referendumom ali brez. Gorenak naj pa kljub temu odstopi.
KopulacijskiO
17. 12. 2012 21.55
+5
gospod miličnik Gorenak je v začetku novembra izjavil: » …so po mojem mnenju moralni standardi te vlade tako visoki, da bo vsakdo, ki bo ugotovil, da je to potrebno, tudi odstopil. V sredo sem imel tudi sam pripravljeno odstopno izjavo, vendar menim, da nisem kriv in je zato nisem podal.« In še: »če bo napaka na MNZ-ju bom odstopil.«
Prassek
17. 12. 2012 22.17
+6
Donbutro Vzemi v roke cicibana. ostalo je preveč stresno zate.
CtrlDelete
17. 12. 2012 22.22
+9
Donbutro.....vsi ki ne podpirajo SDS, so komunjare, rdečkarji, murgeljski palčki,pingvini, pasjejebci, staljinisti, titoisti, morilci in zabiteži.....to si želel povedati, a ne? Primitivizem se te loteva dragi kolega!
rde?ein?rno
17. 12. 2012 22.45
+5
Toliko nestrpnosti izpod "peresa" enega "Butterpoison"!? Hinavsko, kot crkvena miš med žito, se je "prisesal" med komentarje in širi nauk po luciferju - fran - cu: boj za "končno" resnico. Tako je, ko te vsi zapustijo (rdeči, beli, žena, mož, otroci, prijatelji, ivan...) in se za "lanskoletni" sneg prodaš "pravični" sekti.
Terezinka
18. 12. 2012 09.12
Več kot to, kdor ni podpornik politike trenutne vlade je po njihovo proti državi, proti samostojnosti je sploh proti državni element. To je nesramno, predrzno in nikjer v demokraciji sprejemljivo. Državo imamo za državljane in ne za politiko. Politiki pa bi sedaj stiskali le na pravicah državljanov. Pozabili so dejstvo, da so oni največji in najdražji javni sektor. Tudi oni in najprej oni morajo položiti računico
KopulacijskiO
17. 12. 2012 21.21
+7
Kaj pa tole, citiram: Inšpektorat za javno upravo je ugotovil nekatere kršitve uredbe o upravnem poslovanju in navodil o upravljanju z dokumentarnim gradivom na notranjem ministrstvu v zvezi s podpisi pod pobudo za referendum o zakonu o slabi banki. Skratka, podpisi so se »izgubili« na Ministrstvu za notranje zadeve. Zato je Inšpektorat celo priporočil, naj podpise od zdaj naprej preverja kar DZ sam in ne MNZ.
M_teorija
17. 12. 2012 21.11
+6
16 UR!? UF!? Upamo samo , da imajo respiratorje in defibrilatorje in podobne pripomočke pripravljene!?
24vohoumurckov
17. 12. 2012 22.40