Slovenija

Proti Primorski da, proti Gorenjski ne

Ljubljana, 10. 07. 2008 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Cev šentviškega predora proti Primorski naj bi bila zaprta le še danes, medtem ko se proti Gorenjski ne bo mogoče peljati še vse do nedelje.

Težavam na avtocestnem odseku Šentvid-Koseze ni videti konca.
Težavam na avtocestnem odseku Šentvid-Koseze ni videti konca. FOTO: POP TV

V nedeljo naj bi promet skozi predor Šentvid potekal v obeh smereh, obljublja Dars. Na ta dan bodo predvidoma odprli še cev proti Gorenjski, medtem ko naj bi promet skozi proti Primorski stekel že v petek. Predor so zaprli v torek, teden dni po slavnostnem odprtju, da bi odstranili potencialno nevarna mesta na protipožarni zaščiti na nosilcih stare galerije.

Spomnimo. Prvič so morali predor zapreti le nekaj ur po odprtju, saj je na cestišče odpadel del protipožarnega ometa. Na srečo pri tem nihče ni bil poškodovan. Naslednji dan je promet skozenj spet stekel, a ne za dolgo. Dars se je namreč odločil za novo zaprtje, tokrat iz prej omenjenih "varnostnih razlogov“.

Odgovornost za težave nosi izvajalec del, ki bi moral pokriti tudi vse stroške, se z Darsom strinja prometni minister Radovan Žerjav. Vendar pa se že zapleta. SCT, ki je predor gradil, je za nameščanje protipožarne zaščite najel angleško družbo Ceramicoat. Izvajalec in podizvajalec zdaj krivdo prelagata eden na drugega.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
10. 07. 2008 22.33
Tudi sam občudujem RTV, posebno tiste meni tako ljube okrogle mize, najljubši mi je pa g. Vodušek, in arhiv seveda, pri delu zelo pogrežam, da ni vsak dan še par strani kakšnih starih prispevkov in člankov!
juventus
10. 07. 2008 20.43
Na POPU ,tko al tko prodajajo buče ..Oni kar nekaj napišejo ,pol pa čakajo kaj blogarji povejo ,da si ustvarijo članek ..Aje res al ni ,napišite ..................
b77
10. 07. 2008 20.11
pred 8 leti rdečkarji, kot cel avtocestni krak 40 let! Po polžje z letnimi remonti, mitnicami...... Boste moral še mal probat da boste vedel kaj je kriza.
Tonček Balonček
10. 07. 2008 19.13
Kdo s eje lotil del brez naročilnice, pogodbe oziroma kar brez garancij za plačilo? Kako to delajo, gre za amaterje, voluntarizem ali kako? Bi kdo to razložil? Kar nekaj nekdo počne, ne da bi se vedelo, kdo je naročnik in plačnik? Gre za reševalno akvcijo, paniko, katastrofo? Očitno, da je res tako, bravo vlada, DARS, SCT in ne vem še kdo, ztako se dela!!! Vse za blagostanje!! Ne bodo nas ti rdečkarji, delamo za človeka, turista, pa naj ga stane kolikor hoče!