Slovenija

Protest podpornikov Močivnikove

Ljubljana, 24. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred republiško veterinarsko upravo v Ljubljani se je danes zbralo približno 50 zagovornikov Milene Močivnik. Zahtevali so, naj pse vrnejo prejšnji gospodarici in vztrajali pri odstopu direktorja veterinarske uprave Zorana Kovača.

Zagovorniki Milene Močivnik
Zagovorniki Milene Močivnik FOTO: POP TV

Protestniki so zahtevali, naj pse vrnejo Mileni Močivnik, direktor Kovač pa naj za svoje delo kazensko odgovarja. Proti njemu so sprožili kazensko ovadbo zaradi domnevno nelegalne preselitve ter mučenja in namernega ubijanja psov. Zaposleni na upravi so delovna mesta predčasno zapustili, direktor uprave Kovač pa je dejal, da bo država Močilnikovo in nekaj njenih pomagačev tožila zaradi mučenja živali.

Krivec za vse pa naj bi bila nemško-avstrijska zveza Tierhilfe Süden, ki naj bi krivo obveščala veterinarsko upravo.Obenem zaščitniki živali zveze Tierhilfe Süden, ki skrbi za potepuške pse in mačke v južnoevropskih državah, poziva pristojne organe, da sprožijo kazenski postopek zoper Mileno Močivnik zaradi kaznivega dejanja mučenja živali.

Dovolj dokazov za obtožbo?

Milena Močivnik
Milena Močivnik FOTO: POP TV

Kot so predstavniki Tierhilfe Süden zapisali v sporočilu za javnost, je zoper njo na voljo dovolj obremenilnih in nedvoumnih dokazov, ki bi morali zadostovati za obtožbo in obsodbo. Poudarjajo, da bi morali pristojni organi Močivnikovi prepovedati posedovanje živali tudi v prihodnje. Predstavniki Tierhilfe Süden so v sporočilu še zapisali, da so bili zgroženi in prizadeti, ko so videli poškodovane in bolne pse, ki jih je veterinarska uprava odvzela Mileni Močivnik.

"Naša organizacija je naročila in več mesecev plačevala veterinarja, da se je vsak teden oglasil pri Mileni Močivnik v Dolu pri Borovnici zato, da bi zdravil pse, ona pa te priložnosti ni izkoristila in mu je vedno znova zatrjevala, da živali niso bolne ali ranjene in da je z njimi vse v redu," so zapisali predstavniki Tierhilfe Süden.

Pri omenjeni organizaciji še ugotavljajo, da bi lahko bilo edino opravičilo za ravnanje Močivnikove psihična bolezen, kar pa bo moral ugotoviti psihiater. Zagotovo pa ni opravičila za ravnanje njene hčerke Nevenke Stern, Primoža Šterbenca in nekaterih drugih prijateljev, "saj so brez slabe vesti več let podpirali brezupno situacijo za živali". V Tierhilfe Süden menijo, da ne samo, da niso pomagali psom in drugim živalim, ampak so na vse možne načine ovirali druge ljudi, ki so hoteli pomagati. "Po našem mnenju takšno ravnanje ni opravičljivo, zato bi morali odgovarjati za svoja dejanja prav tako kot Milena Močivnik," je še zapisano v omenjenem sporočilu za javnost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3