Slovenija

Propadlo podjetje delavcu dolguje 28.000 evrov

Sežana, 11. 10. 2012 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Delavci Gratima bodo v stečajnem postopku ostali brez vsega, je postalo jasno ob izteku roka za prijavo terjatev. Podjetje samo Huseinu Beganoviću dolguje 28 tisoč evrov. Ta še vztraja v delavskem domu v Sežani, od koder so hoteli delavce prisilno izseliti.

Delavci Gratima bodo v stečajnem postopku ostali brez vsega, je postalo jasno ob izteku roka za prijavo terjatev. Podjetje samo Huseinu Beganoviću dolguje 28 tisoč evrov. Ta še vztraja v delavskem domu v Sežani, od koder so hoteli delavce prisilno izseliti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Glavavtorbi
11. 10. 2012 21.22
+4
Očitno marxizem še vedno deluje, denar je vrednost, ki jo ustvarijo delavci in nihče drug, sistem je v popolnem ravnovesju, do same meje realnih odnosov v ekonomiji, če kdo zasluži več, se je zagotovo okoristil z nekogaršnjim delom, posledično je ta dobil manj in končno premalo za preživetje. ni bogatašev in tajkunov, samo kriminalci, pardon, domnevni kriminalci, ker pač še niso bili obsojeni. Kar smo imeli že od prej, se bi moral kapital normalno obračati, kar je izgrajenega na novo, pa je moral nekdo prinesti svež kapital in če ni ravno našel svojega naftnega polja, mu ga je lahko nekdo le podaril ali pa ga je nekdo uradel. Pri nas ni pravice, velja le nek pravni red, v katerem so vsi vplivni ljudje med sabo povezani, delajo pa se, kot da se vedno znova prvič vidijo. Tako vedno ostanejo nedolžni. Jugoslovanska generacija je bila vzgojena v duhu pravičnega revolucionarnega boja, ki je v družbi nadomeščal tradicionalno etiko in moralo, ljudje preprosto še vedno verjamejo, da je najbolj pomembno biti iskren in pošten, če nisi storil nič slabega, bi moralo biti to dovolj, da lahko človek upravičeno računa na podporo in zaščito državnega aparata. Ampak naša država ne ve več, kdo je kriv in kdo nedolžen, to je danes zgolj le še en ideal, lepa pravljica in etična vrednota, medtem ko totalitarno državo zanima le, kdo je kdaj kršil super stroga pravila. Ker so stroga, so krivi vsi, mogoče kdo več ali manj, ampak vsi so nekaj grešili. Aparat predpostavlja, da je ljudem dovoljeno prav vse, ko pa nekdo začne uradni postopek, s tem zgolj normalizira stanje, legalizira dogodek v pravni okvir, da lahko sistem melje naprej, državo pravica sploh ne zanima. Na sodišču torej zmaga tisti, ki se zna bolje pretvaatt, obračati dokaze v svoj prid in uporabljati posamezna pravna pravila in postopke, popolnoma nerazumljive normalnim ljudem. Kdor je večji hinavec, pokvarjena baraba torej, brez vsake slabe vesti, le te ščiti zakon, zmedene in preproste delavčk po tekočem traku odvaža v zapor oziroma jih prisili v beg in izgon, če hočejo ohraniti vsaj svobodo in se izogniti na deset tisoče evrov kazni in glob, ki so se nabrale skozi nezakonite in diskriminatorne, vendar legalne postopke posameznih javnih uslužbencev pred skorumpiranim sodiščem. Oni so pač bolj pokvarjeni in bolje lažejo, poleg tega so dobro opremljeni, organizirani, nenazadnje se dobro poznajo med sabo in vedo, kaj je naš izrojen pravni sistem. Ta človek rabi najprej revolucijo, šele potem bo lahko dobil svoj denar, za pravičnost pa bo itak moral poskrbeti sam.
HooplaToopla
11. 10. 2012 22.14
+3
Končno sem spregledal. Postal bom pokvarjen. Če se res tako splača kot praviš. Kje se pa lahko prijavim?
binmister
11. 10. 2012 20.56
+3
Šlo bo tako dolgo dokler se kdo ne najde in bo pospravil nekaj njih in bo po tem red in to bo v kratkem nekomu prekipelo
HooplaToopla
11. 10. 2012 22.16
+3
Ne vem .... Slovencem ponavadi prekipi tako, da ne gledajo na ceno, ko gredo kupit štrik.
Draža
11. 10. 2012 20.41
+2
To je delo naše države.
binmister
11. 10. 2012 20.21
+10
Tale ne bo dobil 280 € ne pa da bi dobil 28.0000 tisoč € boljše da vzame potovalko in na vlak .Pri nas so velikega poštenja in pohval deležni tajkuni in lopovi delavec je nič .