Slovenija

Prvi dan pokala Vitranc brez predstavnikov politike

Ljubljana, 10. 03. 2012 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
V.L./M.F./M.R.
Komentarji
14

Tradicionalna slovenska smučarska tekma je v Kranjsko Goro privabila okoli 4.000 športnih navdušencev. Danes politikov na tekmo ni bilo, prav tako pa ni nobenih težav zaradi alkohola.

Lanski pokal Vitranc je v Kranjsko Goro privabil 6.500 športnih navdušencev.
Lanski pokal Vitranc je v Kranjsko Goro privabil 6.500 športnih navdušencev. FOTO: Damjan Žibert

Prvi marčevski konec tedna je znova rezerviran za eno od tradicionalnih slovenskih smučarskih tekem na najvišji ravni, pokal Vitranc. Vsako zimo se namreč na strminah tekmovalnega poligona pod Vitrancem pomerijo najboljši smučarji sveta v slalomu in veleslalomu. Letos je prireditev privabila okoli 4.000 športnih navdušencev. Večji naval obiskovalcev organizatorji pričakujejo jutri.

Generalni sekretar organizacijskega komiteja Pokala Vitranc Srečko Medven je z organizacijo tekmovanja zadovljen. Povedal je, da bo treba nekatere stvari v prihodnosti še urediti, gre predvsem za infrastruturne zadeve. Pri tem je omenil, da se skupaj z občino Kranjska Gora pogovarjajo, kako bi uredili problem dostopa do smučišča in parkirišč. Ob tem je omenil, da se bo problem s parkirišči znova pokazal prihodnji teden ob dogodku v Planici. Skupaj z žičnicami obnavljajo komunikacijske, energetske in podatkovne vode na samem smučišču, nekoliko nižje od sedanje bodo postavili tudi še eno startno hišico.

Srečko Medven
Srečko Medven FOTO: Damjan Žibert

Predsednik in zunanji minister prideta jutri

Zakaj danes na tekmi ni bilo nobenega predstavnika politike, ni znal odgovoriti, je pa dejal, da si bosta jutrišnjo tekmo ogledala predsednik države Danilo Türk in zunanji minister Karl Erjavec. Bolj zaskrbljujoče pa se mu zdi to, da inštitucije, ki skrbijo za promocijo Slovenije v svetu, pokala Vitranc ne vidijo kot dogodka, kateremu bi morale nameniti pozornost. Pravi, da je bil razlog banalen, saj so za en dan zamudili razpis za sredstva in priznava krivdo na svoji strani, vendar pa vseeno ne razume odgovornih, da niso našli več razumevanja za dogodek, ki ga gleda med 130 in 180 milijonov gledalcev.

Pokal Vitranc ni dogodek za popivanje

Pojasnil je tudi, zakaj na tej smučarski prireditvi ni toliko alkohola kot na primer v Planici. Pojasnil je, da je dogodek v Planici vseslovenski praznik, ki se ga veliko ljudi udeleži vsako leto in se pridejo poveselit. Na prireditah drugod po svetu, kot sta na primer Schladming in Kitzbühl in tudi na drugih tekmovanjih v smučarskih skokih, pa je alkohola po njegovih besedah precej več. V Kranjsko Goro pa po njegovem mnenju hodijo predvsem ljubitelji smučanja in si radi ogledajo vrhunski športni dogodek, pri tem pa ne potrebujejo alkohola. Na vhodih imajo tudi striktno kontrolo, ob samem prizorišču pa razen piva drugih alkoholnih pijač ne točijo.

Posebna prometna ureditev

V času 51. pokala Vitranc tako v soboto in nedeljo v Kranjski Gori velja posebna prometna ureditev. Čeprav so na prometnoinformacijskem centru opozarjali na gnečo, promet poteka brez posebnosti.  Parkiranje je v času prireditve brezplačno, do parkirišč pa obiskovalce usmerjajo pristojne službe, policija in varnostne službe.

Obiskovalci lahko parkirajo osebne avtomobile na označenih in urejenih parkiriščih v Kranjski Gori in Podkorenu. Parkirišča se polnijo po naslednjem vrstnem redu: najprej parkirišče na travniških površinah ob križišču za Podkoren in izteku nekdanje tekmovalne proge (ob bencinskem servisu Petrol v Podkorenu), nato parkirišča pod hotelom Kompas, nato parkirne površine ob kolesarski cesti ter veliko parkirišče ob zgradbi policije Kranjska Gora.

Avtobuse pristojne službe usmerjajo na makadamsko parkirišče v Zelencih, potniki pa se nato na prireditev lahko napotijo preko lesenega mostu čez Savo.

Lanski pokal Vitranc, ko je prireditev praznovala 50. rojstni dan, je v Kranjsko Goro privabil 6.500 ljudi.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srebrnibreg
10. 03. 2012 18.49
+4
Če so pa vsi antitalenti za šport. Bolj jim gre rožni venec.
Majda Božnar
10. 03. 2012 16.17
+1
Danes na tekmo politikov ni bilo, ravno tako pa ne težav za alkoholom - SOODVISNOST!
luckyss
10. 03. 2012 18.18
+2
Seveda, če jih ni bilo se tudi napiti niso mogli :)
titovka
10. 03. 2012 16.10
-2
Prvi dan pokala Vitranc brez predstavnikov politike morajo reševati svoje žepe!!!!!
NakitoMijashi
10. 03. 2012 10.12
+7
zamenjajte to novinarko s tem depresivnim glasom, že 10 let ena oseba bere novice. malo spremembe ne bi škodilo.
vsevidi
10. 03. 2012 09.34
+4
Pa kaj a se hecate 6.500, pa tolk folka je skor na vsaki kmečki veselici (pa vse čast orgnaizatorjem veselic). Ja kdo razen nesposobnih mož na SZS in njihove žlahte (pa še ti le zato, ker se potem lahko v VIP šotorih zastonj najejo in napijejo) pa še hodi gledat naše smučarske ase, kako se borijo s travo na progi (takrat ko naši smučajo že zvončki rastejo po progi). Res za nasmejat članek.
OrangeLady
10. 03. 2012 08.54
+3
PRVI (?) marčevski konec tedna??? hvala lepa za take članke!
OrangeLady
10. 03. 2012 08.56
+3
hahahaha cvetkam v članku kar ni konca, prvič slišim da imajo v kranski gori smučarski poligon hahahaha
twt
10. 03. 2012 08.44
+2
Gneča bo naslednji teden ,danes pa ob sedmih zjutraj ni bilo še nobenega policaja na cesti,tako da tudi ti ne pričakujejo,gneče.
skalar
10. 03. 2012 08.34
+6
Ma kakšna gneča? Za FIS ni gneče v Kr Gori že 15 let.
Red_October
10. 03. 2012 08.22
+0
A bodo spet smučarski skoki ?
falcon12
10. 03. 2012 08.35
-2
Ti, butel, Red. Kdaj pa so bili v Kranjski gori skoki? Si ti še v "revolucionarnih" časih neznanja?
Red_October
10. 03. 2012 09.43
+4
Ja sej je Planica tam blizu, kaj se pa repenčiš !
Kunar
10. 03. 2012 10.50
+1
Prek hriba...samo je pa bol mogočen pogled, ko se zapelješ z avtobusom iz gozda in se razpostri pogled nad temi mogočnimi skakalnicami v planici...taki mogočen izgled da bodo verjetno kdaj še indiano jones snemali hehehe