Gospodarstvo

Prodali zaloge, zbrali 30.000 evrov

Mokronog, 29. 12. 2010 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V mokronoški tovarni oblazinjenega pohištva Tom, ki je od sredine meseca v stečaju, so opravili razprodajo pohištva iz skladišč, ki so ga ponujali tudi za polovico ceneje. Zbrana vsota bo šla v stečajno maso in za poplačilo najnujnejših stroškov.

Stavka v Tomu
Stavka v Tomu FOTO: Kanal A

Kot je za STA pojasnil predlagatelj stečaja Damjan Burger, je bila danes ob 11. uri zaključena razprodaja uvod v pridobivanje denarja za stečajno maso družbe, katere računi so povsem prazni.

Stavka v Tomu
Stavka v Tomu FOTO: Kanal A

Po njegovi oceni je bila minula razprodaja, s katero so želeli ujeti prednovoletne nakupe, zelo uspešna, z izkupičkom pa so ustvarili minimum, s katerim bo stečajna upraviteljica Darja Erceg lahko nadaljevala postopek, je še povedal Burger. V drugi polovici januarja bodo pripravili še razprodajo Tomovega repromateriala in polizdelkov, tej pa bo, predvidoma tudi v januarju, sledila razprodaja osnovnih sredstev, je dodal.

Burger je predlog stečajnega postopka vložil kot predstavnik od konca septembra stavkajočih 150 delavcev, ki so vsoto, potrebno za začetek postopka, zbrali sami.

Stavka v Tomu
Stavka v Tomu FOTO: Kanal A

Delavcem je Tomova uprava dolgovala tretjino julijske, septembrsko in oktobrsko plačo, poleg tega pa jim ni od februarja plačala socialnih, od junija pa tudi ne prispevkov za zdravstveno zavarovanje. Okrožno sodišče v Novem mestu je Tomov stečajni postopek začelo 16. decembra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

volek
31. 12. 2010 19.56
Toraj so imeli na zalogi okoli 30 sedežnih garniture malo boljše kvalitete in designa. Najmanj toliko je vredna ena, in to brez DDV.
myster
31. 12. 2010 09.54
še ena dobra slovenska firma šla v qurac zaradi enga direktorčka.
esmi
30. 12. 2010 15.57
Saj ne bo nihče odgovarjal za to saj to je vendar Slovenija. V Nemčiji bi takšni že zdavnaj sedeli na hladnem
Igor__Zmaj
29. 12. 2010 18.05
z izkupičkom pa so ustvarili minimum, s katerim bo stečajna upraviteljica Darja Erceg lahko nadaljevala postopek..............Kot običajno bo vse kar je ostalo pobrala stečajna upraviteljica.
LomilkaSrc
29. 12. 2010 17.14
je točno tako. uprava spet ne bo nič odgovarjala. pobrali so kar so lahko, sedaj pa si bo polnil žepe stečajni upravitelj. delavci ne bodo dobili nič. tako kot vedno. ne vem kaj še narod čaka za državni prevrat. tajkunom je treba zasesti premoženje ter razdeliti med lačne ljudi. edini kramberger, ki bi lahko vodil državo je na žalost mrtev
Slovenc07
29. 12. 2010 13.42
direktorja zapret baraba ena lopovska sam kaj ko to je slovenija in se takim ne zgodi nič.
mladi_cetnik
29. 12. 2010 13.42
prodal so tut pohištvo, za kerga so ljudje pošteno vplačali aro več mesecev nazaj, pa ga niso prejeli.... ni pošteno, eno stvar dvakrat prodat, to je kaznivo dejanje... naša država pa spet ne deluje....