Slovenija

Pritožba ni uspela, Ramić ostaja v priporu

Ljubljana, 03. 02. 2011 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Esad Ramić, ki je v primeru Škoberne osumljen posredništva pri podkupovanju, ostaja v enomesečnem priporu. Ramićev odvetnik je napovedal, da bo na vrhovno sodišče naslovil zahtevo za varstvo zakonitosti.

Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je v teh dneh odločal o pritožbi zoper pripor za Esada Ramića, ki je v aferi, povezani s celjskim sodnikom Milkom Škobernetom, osumljen posredništva pri podkupovanju. Na ljubljanskem okrožnem sodišču so pojasnili, da tudi Ramić ostaja v enomesečnem priporu.

Rafael Mohorko, zagovornik Esada Ramića
Rafael Mohorko, zagovornik Esada Ramića FOTO: POP TV

Ramićev odvetnik Rafael Mohorko je dejal, da je o negativni odločitvi sodišča za zdaj seznanjen iz medijev. Napovedal pa je, da bo v zvezi s tem uporabil "vsa pravna sredstva, ki so na razpolago". Tako bo v zvezi s tem na vrhovno sodišče naslovil zahtevo za varstvo zakonitosti.

Tožilstvo je enomesečni pripor sicer zahtevalo tudi za sodnika Škoberneta, njegov odvetnik Tomaž Bromše pa je po sredini odločitvi sodišča, da sodniku ne odpravi pripora, prav tako napovedal, da bo na vrhovno sodišče naslovil zahtevo za varstvo zakonitosti. Hkrati je napovedal tudi pritožbo na ustavno sodišče. Kot je dejal za 24ur.com, bo oboje po pošti predvidoma poslal jutri.

Medtem pa je generalna državna tožilka Barbara Brezigar od vodje Okrožnega državnega tožilstva v Celju Ivana Žaberle zahtevala podrobno poročilo o delu državnega tožilca v konkretni zadevi. Kot so pojasnili na tožilstvu, o morebitnih drugih ukrepih pred prejemom poročila še ni mogoče govoriti.

Spomnimo ...

V kriminalistični akciji sredi minulega tedna je bil zaradi suma vpletenosti v zadevo poleg Škoberneta in Ramića pridržan tudi direktor podjetja Komunala Laško Marjan Salobir. Preiskovalni sodnik je Škobernetu in Ramiću v petek odredil enomesečni pripor, zoper Salobirja pa tožilstvo ni podalo predloga za pripor. Škoberneta naj bi pridržali zaradi suma, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za Esada Ćehajića, osumljenca kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

volek
03. 02. 2011 14.54
Bosansko krilo celjskega LDS bo sprožil ustavno presojo glede pripora svojih eminentnih predstavnikov v tej ugledni stranki LDS.
lustracija
03. 02. 2011 13.03
Barbara Brezigar že ve zakaj je tožilec Darko Kežman še na prostosti.
iMiniCak
03. 02. 2011 12.27
ZAPRET LOPOVE
123_Zoke_vec_ni
03. 02. 2011 12.24
korintos, malo manj beri LDS-ov bilten Mladino, pa bo...
123_Zoke_vec_ni
03. 02. 2011 12.23
Sami vodilni člani LDS s Celjskega konca. A o Škobernetovem prijatelju Senici in pozabljivi Kresalovi, ki je bila na poroki, ki jo je vodil Škoberne, pa ne bomo nič????
korintos1
03. 02. 2011 12.15
Če LDS-ovce zapirajo, ni hudič, da še SDS-ovci ne bi prišli na vrsto.
volek
03. 02. 2011 12.11
A ni Korošec njegov odvetnik. Čudno, pa sta oba vidna člana verodostojne stranke LDS.