Slovenija

Pripravite dežnike in topla oblačila, pred nami je deževen in hladen teden

Ljubljana, 12. 10. 2015 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V tem tednu se od doma ne odpravljate brez dežnika, saj bo predvidoma vse do nedelje prevladovalo deževno vreme. Prav bodo prišla tudi toplejša oblačila, saj se bo ohladilo. Na Arsu so zapisali, da bodo temperature nekoliko prenizke za sredino oktobra.

Pred nami je deževen teden. Reka Krka se je danes čez dan še razlivala na območjih vsakoletnih poplav v svojem srednjem in spodnjem toku, vendar je že dosegla največji pretok in postopno upadla. Ustaljen je tudi pretok Dravinje, ki se v spodnjem toku še razliva v manjšem obsegu na izpostavljenih mestih, so zapisali na Agenciji RS za okolje in prostor.

Dež bo postopno zajel celo državo

Dež bo že jutri zjutraj in dopoldne zajel zahodno Slovenijo, sredi dneva in popoldne pa se bo širil proti vzhodu. Ob morju bo zapihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 8 do 12, na Primorskem od 15 do 19 stopinj Celzija.

V noči na sredo se bodo padavine okrepile, več jih bo v jugozahodni Sloveniji. V sredo in četrtek bo oblačno, deževno in razmeroma hladno.

Zaradi predvidenega obilnega deževja od noči na sredo do petka bodo predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji vodotoki močno narasli.

Preverite, kakšno bo vreme v vašem kraju.

Oblačno in deževno vreme se bo nadaljevalo vse do nedelje, v prvih dneh prihodnjega tedna pa se bo počasi ustalilo. Temperature bodo nekoliko prenizke za sredino oktobra, so še zapisali na Arso.

Pred nami je deževen teden.
Pred nami je deževen teden. FOTO: POP TV

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

butalistan
12. 10. 2015 21.50
V malagi je 25°
KrofKrof
12. 10. 2015 17.13
+2
Arso opozarja, da bodo vodotoki v osrednji, južni in zahodni Sloveniji zaradi predvidenega deževja močno narasli!
NoviceResnice
12. 10. 2015 14.09
+4
Takšno je vreme v Sloveniji....Dragi gospod Cerar. Boj proti korupciji je bil eno najpomembnejših sporočil vaše predvolilne kampanje lani. Ta boj je vreden spoštovanja. Ampak imam nekaj vprašanj o tem, kako je deloval v praksi. Slovenija je lepa in zanimiva država z velikim naravnim potencialnom v turistični industriji. Ampak ta sektor ni niti blizu evropskim standardom. Najpomembnejša skupina, ki bi morala biti sijoča zvezda Slovenije, Sava Turizem, je še dlje zadaj. Zakaj za to pomembno premoženje ni poskrbljeno bolje? Lastnik Save Turizma, Sava d.d., čisto holdinška družba, se je pri bankah obsežno zadolževala. Ampak kljub temu hoteli v lasti Sava Turizma niso bili zmožni vlagati in ostati konkurenčni. Kako to, da je holdinška družba prezadolžena, hoteli pa podinvestirani? Kam je šel denar? Posojila, ki jih je vzela Sava d.d. so večji kot lahko kadarkoli vrnejo bankam. Davkoplačevalci bodo plačali razliko. Kapital družbe je negativen. Delnice so ničvredne. A kljub temu, po rekonstrukciji, ki jo predlaga menedžment, bi lastniki obdržali 23 odstotkov družbe. To je subvencija davkoplačevalcev lastnikom. V drugih državah to ne bi bil niti predlog. Kako je mogoče to v Sloveniji? Zakaj bi lastniki in menedžment pridobili na račun davkoplačevalcev? Sava d.d. je največji lastnik Gorenjske banke in ima po mnenju regulatorja, Banke Slovenije, kontrolni vpliv v banki. Gorenjska banka je Savi d.d. dala posojila, ki so banko pripeljale na rob izgube licence. Sodeč po Banki Slovenije mora Gorenjska Banka do konca leta dobiti 13 milijonov evrov svežega kapitala, če želi preživeti. A kljub temu se Gorenjski banki zaupa vodenje načrta prestrukturiranja njene defakto matične družbe. V medijih je veliko govora o konfliktih interesa. Ampak, ali lahko najdete bolj izrazit primer konflikta interesa kot je ta, da Sava d.d. prek Gorenjske banke vodi svoje lastno prestrukturiranje? Sava Turizem je v slovenskem nacionalnem interesu. Ampak v novi vladni strategiji kot pomembna naložba ni bila označena Sava Turizem temveč Sava d.d. Kako je lahko skoraj bankrotirana holdinška družba, ki je zapravila veliko denarja davkoplačevalcev in ki ima svoje turistično premoženje podinvestirano, lahko v nacionalnem interesu? DUTB je ponudil transparenten način izboljšanja premoženja Save Turizem do evropskih standardov, poskrbeli bi za velikanski slovenski potencial. DUTB je pokazal zmožnost prestrukturiranja družb v številnih panogah, najbolj viden primer Je Cimor. Trenutni menedžment Save d.d. ni uspel izboljšati turističnega premoženja. Kljub temui vlada zdaj predlaga, da se Savo zdaj izloči iz DUTB in dovoli trenutnemu mendžmentu, da nadaljuje delo. Je to res v interesu Slovenije - ali le v interesu menedžmenta Save d.d.? V primeru Save, sodeč po tem kar sem videl in prebral, čutim vonj po korupciji v vsakem kotu. Je res to to, kar ste mislili, ko ste govorili o boju proti korupciji? Je to res smer, v kateri želite voditi Slovenijo? Z najboljšimi željami, ...
Tara29
12. 10. 2015 12.17
+1
čakam pripravljena...
general911
12. 10. 2015 14.15
+1
Ka pa mislis
12. 10. 2015 10.19
+6
tepee
12. 10. 2015 11.47
+3
catman
12. 10. 2015 10.17
+9
Vi sam povejte, kdaj bo sneg, da zalaufam lopate. Mam ganc nove, prejšnje sem lani uničil, ko sem laufal lopatat tisti napovedani metrski sneg, je pa blo kidanje večinoma na suho, tlakovci tudi niso šli tako zlahka vun. Pa ne ze srat o kakih dveh metrih snega, da ne bom že danes novih lopat farderbal.
nobodyboy
12. 10. 2015 09.52
+1
ko da ni že dost mrzl
general911
12. 10. 2015 09.36
+0
6 vrocinski val
komunjara 1
12. 10. 2015 09.33
+5
cakam samo se napoved kdaj bo zamrznil piranski zaliv..... temp.med 5-10 in panika ko da je nova ledena doba...... nihce ni pisal o ekstremni vrocini med 20in25 konc septembra zacetku oktobra
macek_garfield
12. 10. 2015 09.26
+7
... ja starlete se morajo oblect, da si vevericke ne prehladijo ... le kako bodo pa potem sluzile eurcke pa to ...