Slovenija

Primer Žmavc gre na sodišče

Celje, 17. 11. 2011 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zdravnik Andrej Žmavc, ki naj bi neupravičeno jemal dolantin Zdravstvenega doma Celje, se bo moral zagovarjati pred sodiščem. Tožilstvo mu očita poneverbo in neupravičeno uporabo tujega premoženja, za kar mu grozi do tri leta zapora.

Celjski tožilci so 8. novembra na celjsko okrajno sodišče vložili obtožni predlog zoper zdravnika Andreja Žmavca, kar pomeni, da se bo moral zagovarjati pred sodiščem. Očitajo mu storitev kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, za kar mu grozi do tri leta zapora.

Andrej Žmavc
Andrej Žmavc FOTO: POP TV

Zahtevo za posamezna preiskovalna dejanja so na sodišče vložili februarja letos, in sicer zaradi suma preprodaje in prometa s prepovedanimi drogami. Na Okrajnem sodišču v Celju so v zadnjih mesecih zaslišali Žmavca in večje število prič, izdelano je bilo tudi izvedensko mnenje. Celoten spis je sodišče tožilstvu dostavilo 27. oktobra. Ker se je tožilstvo odločilo vložiti obtožni predlog in ni zavrglo ovadbe, je očitno ocenilo, da je dovolj dokazov za kaznivo dejanje.

O Žmavcu tudi na Zdravniški zbornici

Tudi na Zdravniški zbornici so ugotovili, da si Žmavc dolantina ni predpisal v skladu s smernicami. Primer so predali svojemu tožilcu, ki je pri razsodišču prve stopnje predlagal izvedbo pripravljalnega postopka, v katerem se zberejo listinska dokazila, izjave prič in mnenja strokovnjakov, pomembna za nadaljnje odločitve.

V pripravljalnem postopku, ki je že zaključen, je pridobil dodatna strokovna mnenja in izvedel zaslišanja. Predsednik razsodišča prve stopnje je zbrano gradivo posredoval tožilcu, ki bo sedaj na podlagi prijave in zbranega gradiva vložil obtožnico pri razsodišču prve stopnje ali zavrnil prijavo.

Je bil dolantin zanj?

Žmavc, ki je bil vodja osnovne zdravstvene dejavnosti v celjskem zdravstvenem domu, naj bi iz ambulantne zaloge odtujil okrog 3500 ampul močnega narkotika, s katerim si je lajšal bolečine v hrbtenici. Domnevno naj bi bile ampule dolantina, ki se predpisujejo predvsem za blažitev bolečin rakavim bolnikom, predpisane bolnikom v celjskem domu Svetega Jožefa, a kot kaže, niti ena ampula ni bila uporabljena za bolnike.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

XardasM
18. 11. 2011 09.09
DOber dohter je in upam da mi ne bo treba kmal novga iskat...