Slovenija

Družina Nekrep ogorčena nad razsodbo

Ljubljana, 24. 03. 2009 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Senat razsodišča je razsodil, da zdravnica v primeru Nekrep ni zadostno ukrepala, zato ji bodo za dobo dveh mesecev odvzeli licenco. Starši Bora Nekrepa so nad razsodbo ogorčeni in prizadeti.

Senat razsodišča I. stopnje pri Zdravniški zbornici Slovenije je na današnji obravnavi odločal o obtožnici zoper zdravnico Zlatko Kanič v postopku zaradi zmotne presoje in nezadostnega ukrepanja ob urgentnem stanju v primeru Nekrep.

Bor Nekrep
Bor Nekrep FOTO: POP TV

Senat, sestavljen iz dveh članov in predsednika, je na podlagi vseh predlaganih dokazov in obtožnici tožilca ter izjavi obtožene zdravnice odločil, da ji začasno odvzame licenco za obdobje dveh mesecev.

Razsodišče je razsodilo, da se je pediatrinja zmotila. Pri Boru, katerega izvidi so po nekaj urah v bolnišnici kazali alarmantno desetkrat povišano vrednost amonijaka, je diagnosticirala in nato zdravila Rayev sindrom namesto presnovnih motenj. Zaradi napačne diagnoze je razsodišče ugotovilo, da je zdravnica nevestno opravljala delo.

Tožilstvo zbornice je bistveno zmanjšalo število kršitev, ki jih očita Kaničevi, ki se tako sploh ni zagovarjala za očitan slab odnos do Borovih staršev in zato, da ni pravočasno naročila prevoza v Ljubljano. Menda za to ni bilo dovolj dokazov, vendar postopek še ni končan, saj je njen odvetnik, nekdanji tožilec Boštjan Penko, že napovedal pritožbo. Kaničeva je na razsodišču zavrnila vse obtožbe in zatrdila, da je za Bora naredila vse, kar je bilo v njeni moči, a je zaradi izjemno redkega stanja, v katerem je bil Bor, postavila napačno diagnozo.

Obtožena zdravnica ali tožilec se lahko na pisni sklep pritožita v roku osmih dni od vročitve na razsodišče II. stopnje.

Starši Bora Nekrepa so "ogorčeni in prizadeti", je dejal odvetnik družine Nekrep Andrej Pitako. "Dejstva govorijo drugače kot dokazna linija, ki so jo začeli uporabljati zdaj, po enem letu. Edina oseba, s katero so starši kontaktirali v tistih 19 urah, ni odgovarjala. Ta specializantka se ne pojavlja v nobenem postopku," je dejal Pitako.

Ob tem je še izpostavil, da se je zdravnica na razsodišču branila s trditvami, kaj vse je naredila za umrlega dečka v urah pred prevozom v Ljubljano. "Oseba, ki je starše ignorirala, ki je tiste ure sploh niso videli, šest ur pred prevozom v Ljubljano pa jih pošiljala domov, se sedaj zagovarja, kaj vse je naredila za dečka," je opozoril Pitako in pojasnil, da se družina na odločitev razsodišča ne more pritožiti, saj njihove interese predstavlja tožilec zbornice. Bodo pa naredili vse, "da bi se ta konstrukt podrl".

Predstavnik za stike z javnostjo zbornice Valentin Hajdinjak je sicer pojasnil, da z današnjo odločitvijo postopek še ni pravnomočno končan. Stranke v postopku se namreč lahko zoper odločitev pritožijo. V tem primeru bo pritožbo obravnavalo razsodišče druge stopnje.

Borova starša sta izredno prizadeta in ogorčena.
Borova starša sta izredno prizadeta in ogorčena. FOTO: POP TV

Drugi obtoženi zdravnik Robert Pogorevc pa na zbornico ni prišel, tako da bo tožilstvo o njem odločalo drugič.

Spomnimo …

Starši 12-letnega Bora Nekrepa, ki je marca lani v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor umrl zaradi previsoke ravni amoniaka v krvi, so kazensko ovadili zdravnico na mariborski pediatrični kliniki, ki ji očitajo umor iz malomarnosti. Poleg tega je pravni zastopnik družine Nekrep vložil tudi kazenski ovadbi zaradi suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja proti dvema zdravnikoma na isti kliniki.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (277)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

d.b
27. 03. 2009 08.29
IN PA dr.XY,zakaj si pa ne upas s celim imenom podpisati?
d.b
27. 03. 2009 08.23
Ja,koncno da se je zacelo tudi o dohtarckih govoriti in o njihovi neskoncni izobrazbi in nedotakljivosti! kONCNO JE PRISEL CAS...KO NE MORAJO VEC POMETATI POD PREPROGO.Bog ve koliko taksnih primerov je ze bilo,pa so se med seboj krili.Moje mnenje je,da bi jim bilo treba vzeti licenco in to TRAJNO-ZA VEDNO,da se taksnim zdravnikom prepove opravljanje dela tudi na vseh drugih zdravstvenih podrocjih in se jih pac prekvalificirati v kaksno manj zahtevno delo.Ce nisi nadarjen in talentiran za to delo je pac treba sprejeti to dejstvo in se umaknit.Tako bi bolj gledali kaj delajo,vsekakor bi si privoscili manj napak v kolikor,bi za te morali odgovarjati z licenco.Ljudje si sigurno ne zelimo placevati za take šarlatane in packače.
Ljubimir
26. 03. 2009 11.42
Očitno nikoli ne bomo izvedeli vsega. Je pa zaradi tega veliko ljudi prizadetih, tako ali drugače, posredno ali neposredno. Očitno se je zdravniški vrh posipal s pepelom in si umil roke, krivdo pa naložil posamezniku, da lahko delajo še naprej po svoje.
pikam_dopust
26. 03. 2009 08.54
@zigovec - Saj to je to. Dejstvo je, da ni opravljala dela. Zakaj ga ni opravljala, me ne zanima. To je njen osebni problem. Pravo kaznuje samo nedelo in posledice nedela. Naj UKC zaposli koga, ki jim bo znal narediti red. Če sami tega niso sposobni, kljub toni izobrazbe, s katero ves čas mahajo, ko tolčejo po drugih. BTW UKC LJ ima več zaposlenih zdravnikov tudi zato, ker požira neprimerljivo več pacientov. Da bomo končno nehali mešati meglo....
pikam_dopust
26. 03. 2009 08.52
Opravičilo, da so preobremenjeni, ni nobeno opravičilo. Če ne znate na to pametno opozorit, potem ste sokrivi za stanje, kakršno je. Ali drugače - če se obnašate kot naivne otroške ovce (dobro jutro, ampak tu je svet odraslih, kjer so krute posledice in kjer se za napake najamejo odvetniki, ki poskrvijo, da se naredi red tudi tam, kjer za vi - na UNIVERTIZETNEM KLIČNINEM CENTERU - navkljub toni izobrazbe, niste sposobni), potem ste pač ovce. Ovce se pa šiša... Odvetnik ščiti žrtve. Recimo, da je reva uboga odpovedala zaradi preobremenjenosti. To še vedno ne pomeni, da starši niso žrtve. In prav je, da se dela red. In red se dela točno na ta način - zadaviš nekoga. Ostali se potem naučijo, da tako ne gre. In sistem, ki ga nihče od vas prej ni bil sposoben spremeniti, se - glej ga čudež božji - čez noč spremeni. Pa dobro jutro v svetu odraslih.... PS: hočevar tudi maha z odvetnikom. Si tudi ta odvetnik samo želi pozornosti? Si čisto vsi, ki ščitijo drugo stran želijo pozornosti? Če to verjamete, se vas bo pa še zelo dolgo šišalo....
mandarinica38
26. 03. 2009 08.46
Med 23.00 in 8.30 Staršev ne pustijo k Boru na intenzivni oddelek. Opravljena je kompleksna krvna slika, izstopa desetkratna presežna vrednost amoniaka v krvi. Laboratorij o tem dvakrat obvesti zdravnico. Staršema zdravnice med 222.00 in 8.30 ni uspelo videti. Kako lahko en zdravnik...ki še ni pregledal izvidov...odide brez,da bi se pogovoril z starši.....ki ga ti več ne vidijo....SRAMOTA...tudi sam sem naletela an njo med dežurstvom,in gospa doktor je spala...nič ne rečem,če je vse ok,ker so jo zbudili je bila zelo arogantna...nas poslala domov..nakar je bil sin drugi dan urgentno sprejet...pri drugi zdravnici...da o vsem drugem raje ne govorim....kdor ni dal skozi vsega tega kar so dali skozi Borovi starši naj ne govori...misim pa da bi vsak starš,ki se bi mu zgodilo enako...ravnal tako,jaz bi!!!Vsak naj plača za svoje grehe!
J83
26. 03. 2009 00.06
Beda in nič drugega.Moja hči si je nogo zlomila.V Brežicah niso noge naravnali,le gips je dobila.Kmal bi bila ob nogo.Potem mi en dr. reče ,če podpišem,ji bodo nogo še enkrat prelomili pa ponovno poskusili.So to doktorji?Hej!Danes ima krajšo nogo.
nefretete
25. 03. 2009 22.12
nadaljujem: Veš, ljudje smo tako hecno narejeni, da bomo verjeli in zaupali zdravniku, ki si bo vzel za nas čas, nas poslušal in tolažil, po drugi strani pa pozabljamo, da strokovnjak, ki išče diagnozo in brska po znanju (svojem in kolegovem) nima časa za tolažeče besede. Zato pravim, da šepa tudi sama vizija zdravnika, način dela, pristop k pacientu... ampak to že vse veš. Nekaterim je to pač prirojeno, drugi se naučijo, tretji pa nikoli niso sposobni deliti človečnosti. Velja za vse ljudi, ne samo za zdravnike. Morda pa se bo komu le zdelo vredno pobliže ogledati tvojo, kot jo nekje imenujemo, na pol oglodano kost. Vsekakor ti želim, da ostaneš živ in zdrav, da se ti ne bi bilo treba izpostavljati in s tem škodovati svojim bližnjim. Nekaj pa lahko narediš zame. Veš, najbolj mi je ostal v spominu starejši ginekolog, ki je nadomeščal mojo zdravnico, ker sva se videla prvič, mi je podal roko, se predstavil, ni preveč govoril, ravno prav, da je izvedel kaj o meni kot o materi dveh otrok (najljubše teme žensk z ginekološkimi težavami.. he he), po pregledu ponoven stisk tople, močne roke in zagotovilo, da bo naredil vse, kar zmore in zna. Ne vzame veliko časa, uspeh zagotovljen. Srečno na tvoji poti. N.
nefretete
25. 03. 2009 22.09
dr.XY Priznati moram, da sem dvomila v to, da se mi boš oglasil z odgovorom, zato sem bila toliko bolj presenečena nad tvojo izčrpnostjo in dobro voljo še enkrat povedati, kar si načeloma že povedal. Dovoli, da tudi jaz pojasnim, zakaj sem tvoje "ovčice" občutila kot brco v trebuh. Ko so se začeli pojavljati prvi članki o Boru in prvi posnetki staršev pred kamero, me je kar zvijalo v trebuhu od jeze. Pa ne zaradi staršev, zaradi medijev. Ne potrebuješ posebnega zdravniškega znanja, da vidiš, kako je mati na koncu z živci. Seveda je to spretno (manipuliram s predvidevanji) izkoristil njun odvetnik in zadel v polno. Da se razumeva, ne podcenjujem žalosti staršev, ocenjujem moralno vrednost pojavljanja v medijih na račun bolečine ob izgubi otroka. Predvsem se mi zdi žalostno, da se mora odvetnik posluževati takih prijemov, saj podaljšuje agonijo staršev in v gledalcih vzbuja takojšen odpor do Borove lečeče zdravnice in ne dopušča niti milimetra prostora za kakšno simpatijo. V tedanjih postih, ki so predvsem namenjeni pozivu ljudem, naj umirijo strasti in počakajo na konec preiskave preden nekoga dokončno linčajo, sem bila deležna posmeha in lahkovernosti. Sama imam dobre in slabe izkušnje z zdravniki, veliko pa delam z ljudmi in predvsem znam uporabljati spoštovanje do človeka vsakodnevno in kot normalno obnašanje in nikakor ne kot hinavsko podložnost takrat, ko nekaj od njih pričakujem. Torej, motilo me je, da se uboga mati pred kamero trese in joka, tako zelo hudo je že bilo, da bi, če ne bi zvenelo kot ironija pozvala kakšnega zdravnika, naj sedi ob njej, če že mora biti pred kamero. Kako šele je to vplivalo na množico, ki po moji oceni kaj hitro in to v dobri veri, da delajo dobro in nikakor slabo in zliva ves svoj gnev slabih izkušenj na obsojeno zdravnico. Še vedno iz stališča človečnosti sem trdila, da je nedolžna, dokler se ji krivda ne dokaže. Vse premalo imamo dobrih zdravnikov, vendar en sam (ali dva), ki sta se ji postavila v bran ne moreta zadržati histerije, ki se je sprožila ob pričevanju staršev. Iz tega stališča je neizmerna škoda, če drži, kar praviš, da zdravnica ni tudi sama, s svojim odvetnikom posnela svoje oddaje. Govoriš o strahu za družino, službo in ne nazadnje se bojiš za svoje življenje, kar si sicer težko predstavljam, pa recimo, da drži. Toliko bolj bi se morali potruditi, da se tisti stolčki, na katerih se riti tresejo, izpraznijo. Očitno gre za več, kot si sploh lahko predstavljamo, vendar sem prepričana, da je tudi med zdravniki takšen, ki bi si upal povedati na glas, kaj je narobe. Če zdajle narediva dvopičje, lahko povzameva: - starši so se poslužili skrajnega pristopa k reševanju problema, izkoristili so medije in pravico govora - odvetnik dela, za kar je plačan (pustiva moralo in etiko) in za to, da bo bitko dobil - mediji (vseeno, če so rumeni) pograbijo vročo zgodbo in - še vedno opravljajo svoje delo (posledice vsakovrstnega razpihovanja poznamo) Nihče ni prekršil nobenega zakona. Zdaj pa k zdravnikom: samo malo vpogleda naprej in takoj je bilo jasno, da brez pravega boja zdravnica izgubi na celi črti, kriva ali nedolžna. Osnovna napaka je po moji oceni ta, da je v trenutku, ko je ščitila druge interese, sama sprejela vlogo žrtvenega jagnjeta in zdaj zaman upa, da ji bo kdo povrnil ugled in dobro ime. Še več, stanovski kolegi, ki po moji oceni lahko edini prispevate k popolni razjasnitvi zgodbe, saj ste strokovno podkovani, morate zaradi pritiskov takih in drugačnih, molčati. Morda spadaš med tiste, ki jim pravimo dobri zdravniki in trpiš ravno zaradi tega, ker ne moreš (ne smeš) povedati vsega, toda s tem škodiš tudi sebi. Veš, ljudje smo tako hecno narejeni, da bomo verjeli in zaupali zdravniku, ki si bo vzel za nas čas, nas poslušal in tolažil, po drugi strani pa pozabljamo, da strokovnjak, ki išče diagnozo in brska po znanju (svojem in kolegovem) nima časa za tolažeče besede. Zato pravim, da šepa tudi sama vizija zdravnika, način dela, pristop k pacientu... ampak to že vse v
bm_
25. 03. 2009 22.00
Malo z zamudo ampak vseeno bi tudi jaz rada nekaj komentirala.... Bravo dr. XY vsaj en ve kaj se je pravzaprav dogaja in ne vidi samo ene plati zgodbe. Valda pa ne bo tu javno razpravljal o tem če se je zavezal k poklicni molčečnosti. Ne vem al tega noben ne razume, so stvari ki pač niso za javnost. Meni gre vse skupaj že malo na živce. Danes sem v enem časopisu prebrala zanjimiv naslov, Pa sem se spraševala kaj sploh hočejo ti mediji.....Mislim da biv po njihovem mnenju ter mnenju dostih blo najbolj pametno da bi dr. Kaničevo usmrtili al pa skurli na grmadi. Zakaj? Saj je tudi ona samo človek, verjam da je naredila vse kar je lahko da bi rešila tega otroka. Žal pa ni vedela kaj storiti. Pa še nekaj me moti. Vsi veselo šinfate zdravnike, zakaj pa so potem takšne vrste v čakalnicah. Sama sem iz MB, in sem imela priložnost srečat kar nekaj teh zdravnikov. Pa vam lahko zanesljivo povem da niso tak slabi kot govorite.
dr.XY
25. 03. 2009 20.51
Dragi predstavniki medijev, vi kar brišite drugi del mojega posta...
dr.XY
25. 03. 2009 20.50
....Sedaj pa zgodbo vodijo predvsem mediji. Kdo in kako bo medije kaznoval, če se na koncu izkaže, da je bil ta pregon neupravičen. Kdo bo zdravnici in njeni družini povrnil vse njene izgubljene živce in neprespane noči? Na tem mestu bi postavil še eno dodatno vprašanje za predstavnike medijev ter novinarske stroke: zakaj se ni nobeden spustil v raziskovanje druge strani zgodbe? Zakaj nihče ni raziskal, če je karkoli resničnega na teh krožečih govoricah? In tudi, če bi našli karkoli, bi si novinarji upali to zadevo publicirati? Kljub tako izraziti polarizaciji slovenske javnosti? Bomo vidli... Še ena pripombica za na konec. Zanimiva je scena na koncu prispevka, kjer je videti odvetnika Pitaka ter predstavnike medijev, ki se rokujejo z nasmeški na obrazih. Res so obojni potegnili še največ iz tega. Medji gledanost, Pitako pa reklamo za svojo prakso. Kako vas ta naveza vleče za nos... Je pa res, da je bil moj komentar o ovčkah napisan v afektu in tudi iz obupa. Pri njem imam ločena čustva. Sicer mi je žal, da sem s tem izgubil kredibilnost pri bolj razumnih razpravljalcih na tem forumu. A po drugi strani pa je za večino slovenske javnosti, ki slepo verjame navedbam staršev in novicam v medijih kar primeren komentar. TEBI, nefretete, ter ostalim razumnim osebam tukaj se zaradi komentarja opravičujem, ostalim pa želim mirno striženje kožuhov, da se bomo lahko vsi skupaj segreli v volnenih puloverjih. ;)
dr.XY
25. 03. 2009 20.26
@nefretete Še zadnjič pišem pod tem člankom. In upam, da sem s svojimi komentarji prebudil vsaj malo kritičnega razmišljanja o podatkih s katerimi smo obkroženi. Pa da se vrnem k odgovoru na tvoja vprašanja/navedbe. Če natančno prebereš poste, boš videla, da nisem bil jaz tisti, ki je namigoval na ples, shujšane otroke, balet. Prosim, ne pripisovat trditev meni, če jih jaz nisem izrekel. Vse kar sem trdil je, da kroži po svetu vedno več govoric o nekoliko drugačni zgodbi kot je zgodba staršev preminulega Bora. Natančneje o tem žal ne morem in ne smem spregovoriti. In spet ti ne bo jasno zakaj je temu tako. Sama pa napišeš, da se podpišeš pod izjavo, v kateri je jasno izražena grožnja po razkritju mojega imena. Kaj misliš, da jaz ne cenim svojega življenja dovolj? A misliš, da mi je vseeno, kaj se bo zgodilo z menoj in z mojo družino? Bi si ti upala stopiti pred ljudstvo v teh trenutkih? Samo poglej nekatere od postov pod tem člankom. Govorijo celo o ubijanju, obešanju in še bi se našlo. A še vedno ne razumeš, zakaj ne morem povedati vsega? In to poleg tega, da sem kot zdravnik zaprisežen k molčečnosti. In to velja tudi po smrti bolnika. Te molčečnosti me lahko razreši le sodišče z odlokom, tako da prosim ne poskušajte izvrtati te informacije iz mene. Sprašuješ: "zakaj je stroka morala podleči rumenim medijem?" Pa saj sama vidiš kakšne so razmere. Ljudje so nezadovoljni s stanjem v državi. Med drugim tudi z zdravstvom. In to temo jemljemo vsi mnogo bolj osebno kot kakšno drugo (npr. Patrije, Falcon, celoletna stavka sodnikov, o kateri se sploh nič ne piše...). A ne bom na tem mestu razglabljal, kaj je s tem sistemom narobe in kaj je potrebno narediti. Je pa evidentno, da je ta primer močno razburil slovensko javnost. In to preko vseh meja zdravega razuma. In nastal je takšen pritisk na stroko, da so se posamezniki zbali za svoje stolčke in službe, morda pa celo tudi za svoje življenje. Si predstavljaš kaj bi naredili z nekom, ki bi oprostil zdravnico? Ljudje bi ga raztrgali. In zato si nihče ne upa tega narediti. pa čeprav bo na koncu morala zaradi vseh teh pritiskov odgovarjati nedolžna zdravnica. v teh trenutkih ljudje v zbornici in na ministrstvu raje porinejo eno zdravnico še globje v blato kot pa da bi se izpostavili in realno odločili v tem primeru. Sprašuješ tudi po tem, čigavo žrtveno jagnje je ta zdravnica. odgovor na to vprašanje ni tako enostaven. po eni strani so odgovorni ljudje znotraj samega UKC MB, ki vodijo politiko organizacije. Le-ta vključuje kadrovanje, nakup opreme, zagotavljanje določenih standardov zdravljenja,... Kaj ti pove podatek, da je Kliniki za pediatrijio v MB manj kot 20 specialistov, na Kliniki v LJ pa več kot 70? In teh 20 je zgradilo naziv Klinike. Vodstvo UKC pa je predvsem dobro v metanju polen pod noge osebam, ki se trudijo in delajo po kvaliteti močno nad povprečjem. Podobno politiko zaposlovanja vozi tudi ministrstvo ter zdr. zbornica. In koga bodo zaradi tega odstavili? Pivca? Ministra za zdravje? Kalanovo? Türka?... Kakorkoli, glavna stvar, ki sem jo želel povedati s svojimi komentarji pod tem člankom, je, da obstaja pri tej zgodbi tudi druga plat. Plat, ki ni prišla v javnost. Plat, ki ne sme priti v javnost. In to zaradi moralnih obveznosti vpletenih oseb, dolžnosti pred zakonom, na žalost tudi zaradi dekretov določenih vodilnih oseb (Pa prosim ne zahtevaj, da te naštejem, ker imam tudi jaz družino in željo po ohranitvi službe...) in seveda zaradi strahu. Slovenska javnost je v veliki meri brez kakršnihkoli pomislekov sprejela zgodbo staršev kot edino pravo resnico. In tudi če bi nekdo prišel pred ljudi z drugo resnico podprto z dokazi, ji ljudje ne bi verjeli. Predvsem zato, ker jih sedaj vodijo predvsem čustva in ne toliko razum. Mediji pa zvito in pravočasno sprožajo novice o tem primeru samo da ne bi zamrlo zanimanje zanj. Prvotni korak so naredili starši s svojo tisk. konferenco. Sedaj pa zgodbo vodijo predvsem mediji. Kdo in kako bo medije kaznoval, če se na koncu
pikam_dopust
25. 03. 2009 16.41
Socialno mrežo imajo na nivoju "sošolcev in prijateljev" - podobno kot 3letnik v vrtcu. Nauči se brati! Morebiti boš s tem celo zafural kakšnega bolnika manj - ker boš celo znal pravilno prebrati, kaj piše. Ste pa res totalno nesposobni, če vašo socialno mrežo gradite zgolj na "sošolcih iz faksa". Sposobni ljudje si stike ustvarjajo celo življenje, tam, kjer imajo možnost napredka, kar pomeni tudi v tujini. Mevže so pa pač celo življenje doma, pod mamino kiklo.
rewritable@email.si
25. 03. 2009 15.24
A zato, ker pri 30ih končajo faks, nimajo socialne mreže. Daj ti raje pejdi v vrtec razlaga s temi "argumenti". Da pa Slovenci ne gremo kar tako stran od družine (mamice, če tako hočeš) pa ni nič novega. Verjemi, če bi bilo bolj praktično, bi večina zdravnikov šla v tujino, še posebej pri toliko višji plači in bistveno manjšem številu pacientov. Verjetno pa jim je tudi Slovenija všeč, kaj pa veš. Pomisli,... pregledaš 10, namesto 50 bolnikov na dan. Kdaj boš prej ugotovila redko genetsko motnjo.
katja07
25. 03. 2009 14.40
Ta 2 meseca sta tako patetična iz enega samega razloga po mojem mnenju. Če človek povzroči nesrečo (mogoče je ta človek poklicni šofer) in bo po nesrečnem naključju povzročil smrt nekoga bo imel ta človek ogromno enih sankcij, denarnih kazni, mogoče zapor, odvzem vozniške (trajen) ipd... Zaradi tega ni fer to kar se je zgodilo tej zdravnici. Saj razumem, da oni pač niso popolni in da delajo napake, ampak zakaj hudiča so potem tako priviligirano obravnavani??? Mislim, da se v tem primeru ne gre za denar ampak za PRAVICO IN ZADOŠČENJE, kateri bi bilo zadoščeno le v primeru trajnega odvzema licence, ker bi bil to vsah velik poduk ostalim wannabe bogovom v belih haljah. SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA SRAMOTA
pikam_dopust
25. 03. 2009 13.54
@rewritable Zdravnik pri 30ih šele dobro spleza s faksa. Kakšna socialna mreža, neki! Podobno socialno mrežo ima tudi 3 leta star otrok v vrtcu! Pa vseeno preživi, če jo menja. In vrsta družin je odšla živeti v tujino, pa so preživeli! Čeprav niso bili tako vrhunsko inteligentni, kot se imajo zdravniki! Ali pa mi želiš povedati, da za razliko od tujih zdravnikov, ki to vedno lahko menjajo, SLO nesposobni tudi na tem nivoju? Ne morejo živeti brez mamice, ki jih kuha? Ne znajo poiskati novih kontaktov (šment - mogoče zato, ker se ne znajo obnašati po bontonu)? To je pa res smešnica!
MARK AUREL
25. 03. 2009 13.42
Drugačne odločitve zdrav. zbornice tudi ni bilo pričakovati. Gorda Živčec Kalan odstopi že enkrat. Tako nadute "babe" povrh pa še nesramne in neprizadete je potrebno samo......
vetlan
25. 03. 2009 13.25
O zobozdravstvu pa sploh škoda izgubljati besede. Samo če plačaš, pa še to je grozno drago ali pa ti posega ne smejo zaračunati in čakaš ko mutav. In kakšna je to nujna zobozdravniška pomoč brez rentgena. Tega pa res nikjer v svetu ni, razen v banana državah.
Afact
25. 03. 2009 13.09
očitno se je zdravnica že večkrat zmotila kar kaže na njeno nesposobnost, sedaj ji želijo odvezti licenco za dva meseca?!?!? zakaj?!?! ..zato da bo čez pol leta spet naredila napako in bo zaradi tega nekdo umrl....svašta...