Slovenija

Primer koroške deklice na drugo sodišče?

Slovenj Gradec, 15. 02. 2012 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odvetnik, ki zastopa očeta koroške deklice, želi, da se primer prenese na sodišče zunaj območja, ki ga pokriva Višje sodišče v Mariboru. O tem predlogu bo odločilo vrhovno sodišče. Medtem o deklici še vedno ni niti sledu.

Odvetnik Boštjan Verstovšek, ki zastopa očeta koroške deklice, je dan pred napovedanim nadaljevanjem obravnave na Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu podal predlog za prenos krajevne pristojnosti v obravnavanem primeru.

Verstovšek želi, da se spis v kazenski zadevi, v kateri je oče skoraj petletne deklice obtožen odvzema mladoletne hčerke, prenese na sodišče zunaj območja, ki ga pokriva Višje sodišče v Mariboru, je pojasnil direktor Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu Zvonko Ulcej. Slovenjgraško sodišče bo zdaj zadevo poslalo v odločanje na Vrhovno sodišče RS, za četrtek napovedano nadaljevanje obravnave pa odpade, je dodal.

Dekličinega očeta obtožnica, ki so jo spisali na Okrožnem državnem tožilstvu v Slovenj Gradcu, bremeni odvzema mladoletne hčerke, ki jo policija neuspešno išče od marca lani. Izginotje je policiji prijavila dekličina mama, ki hčerke ni videla že od oktobra leta 2010.

Mami, ki se je z dekličinim očetom razšla, je sodišče leta 2010 pravnomočno dodelilo deklico v varstvo in skrb, vendar pa deklice, ki je bila pri očetu, ni videla že več kot leto dni. Oče je od junija lani v priporu v mariborskih zaporih.

Sojenje očetu se je na slovenjgraškem sodišču začelo 11. novembra lani in je že od začetka zaprto za javnost. Na obravnavah je bilo doslej zaslišanih več prič in pregledano dokazno gradivo, obravnava pa je bila vmes dvakrat že preložena. Prvič zato, ker je oče dan pred napovedanim decembrskim nadaljevanjem sojenja preklical pooblastilo takratnemu odvetniku Iztoku Drozdeku. Drugič pa je bila preložena sredi januarja, ko je Verstovšek povedal, da je primer prevzel dan pred napovedanim nadaljevanjem sojenja in da še ni pregledal dokumentacije.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maancy
16. 02. 2012 15.31
+2
Še enkrat v Slovenskem pravosodju je zaposlenih dvakrat več ljudi na enoto državljanov kot v Nemčiji imajo pa 30 x več sodnih zaostankov in 20 x več nerešenih slučajev.
major1
15. 02. 2012 19.55
+14
In trajalo bo in trajalo in sodišče bo delalo, le rezultata ne bo - kot tolikokrat. Nikomur v sodniški halji ni mar za deklico, ampak kako opravičiti slabo delo CSD.
cyklon
15. 02. 2012 18.28
+13
Bo na drugem sodišče deklič in njen oče dočakal pravico??? Bodo primer obravnavali kot je prav???
cyklon
15. 02. 2012 19.45
+1
Darko32
15. 02. 2012 19.54
+16
Tukaj je potrebno razčistit več stvari. KAko je z moralo na POLICIJI,SODIŠČU in centru za socialno delo v Slovenj Gradcu. Sramota, da pišejo sodbe v imenu ljudstva. Ljudstvo ne podpira te svinjarije, da se preganjajo raradi otroka. SOčasno pa gledamo, da imajo na tem koncu celo pleado gospodarskega kriminala. Prav tako je potrebno tisti primer z sodnico rešiti in jo rehabilitirat. Nedopustno je, da strokovnjak iz podpročja prava ugotovi nepravilnosti in potem taistega šikanirajo.