Slovenija

Prikrivanje hudih napak v primeru Nekrep?

Maribor, 12. 03. 2009 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Drlja
Komentarji
32

Mariborski zdravniki Bora Nekrepa sploh niso začeli zdraviti, čeprav je bilo očitno, da se mu zdravje slabša, razkriva izvedensko mnenje avstrijskega strokovnjaka.

Mariborski zdravniki Bora Nekrepa sploh niso začeli zdraviti, čeprav je bilo očitno, da se mu zdravje slabša, razkriva izvedensko mnenje avstrijskega strokovnjaka.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vesna_sterk
22. 05. 2009 21.52
Jaz sem svojega otroka na lastno odgovornost odpeljala iz mariborske otroske bolnice, ker ni nihce nic naredil in so mi cel cas govorili, da ne vejo s cim imajo opravka. Zdravnik je bil na smrt uzaljen!!! Ne vem v katero solo je hodil; nas otrok je imel cisto navadno 6. bolezen. Imela je 40.6 vrocine, oni pa so jo "zdravili" s fiziolosko raztopino in operilom, ceprav ni niti priblizno imela zamasenega nosu in ni bila nahodna...
Ramzess
13. 03. 2009 16.30
Vulvo="Škoda da je moral umreti otrok za to, da se bodo stvari mogoče malo premaknile v pravo smer." Mogoče. Ironija je, da je za vsako spremembo, izboljšanje ipd. (relativno vse), moral nekdo umreti, en ali več ljudi. Kakšen svet je to, ki gradi sistem na tak način, na krvi in življenih miljonov ljudi, odraslih in otrok, z že zbledelimi, neaktualnimi izgovori, 'zato da se to ali kaj takega ne bo več ponovilo', 'da bodo drugi bolj varni', itd., kam to v resnici pelje ta svet, na čuden način opravičuje 'svoja' dejanja. Kje je tu logična preventiva? Človek se je že izkazal, in se vedno znova, kot zelo neinteligenten pri predvidevanju posledic. Rezultati so jasni, kajne ali bi morali reči, posledice so jasne.
strogoff
13. 03. 2009 14.05
ZZS prikriva zdravniške svinjarije ter zdravniške napake v RS že več kot 10 let - in so zato na/za takšne rabote, itd.,ipd._ _ _ _ _ _ že dokaj "dobro" zverzirani ... jeba jim je sedaj edino za to, ker so se končno vmešali tudi mediji ; kajti, v nasprotnem primeru bi bilo tudi tokrat VSE "zatušano" in pa pometeno pod preprogo ! _ _ _ _ _ _ GNUSI !
Buena Vita
13. 03. 2009 12.46
laganje in zavajanje je olimpijska disciplina slovenije,prvi so beli-kravateži,ni jim para na svetu
Zakon1
13. 03. 2009 07.57
Kar se Bora tiče mi nikdar ne bo preneghalo biti žal in vedno bom sočustvoval s starši, obenem pa moramo v tej tragediji videti edino svetlo točko, ki je po zaslugi Borovih staršev in njim bližnjih: Na koncu ta tragedija Bora ne bo zaman (!!!9, bo razlog zaradi katerega se marsikatera takšna tragedija ne bo več ponovila oz. bo preprečena! Bor in Borovi starši, GLOBOKA HVALA!!! In ... zdržite, nikdar ne boste sami!!!
FCL
13. 03. 2009 07.46
Ojojoj...PRED SODIŠČE VSE ODGOVORNE IN VPLETENE, TREBA JIM JE SODITI IN JIH OBSODITI, DA SE KAJ TAKEGA NIKOLI VEČ NE PONOVI IN DA BO TUDI ZDRAVNIŠKA "KASTA" DOJELA, DA NI NEDOTAKLJIVA IN DA MORAJO SVOJE DELO JEMATE SKRAJNO RESNO IN ODGOVORNO!!!! KOT PRVO PA JE TREBA ODSTAVITI DIREKTORICO ZDR.ZBORNICE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
beli_tulipan
13. 03. 2009 05.54
Vulvo "Tu ne gre za noben uboj ali umor, ampak, vsaj po mojem mnenju, za kaznivo dejanje povzročitev smrti iz malomarnosti (v kolikor ni konzumirano v kakem hujšem kaznivem dejanju, katerega elementi so prav tako podani). " Res je, sicer ostajam pri vsebini svojega prejšnjega komentarja.
LazniviZares
13. 03. 2009 00.16
Imajo dvojno europske place pa vseeno ni od njih nic-lenoba in vzvisenost,rezultat pa so mrtvi in 10 mesecne cakalne dobe....balkanexpres!
vulvo
13. 03. 2009 00.11
Tu ne gre za noben uboj ali umor, ampak, vsaj po mojem mnenju, za kaznivo dejanje povzročitev smrti iz malomarnosti (v kolikor ni konzumirano v kakem hujšem kaznivem dejanju, katerega elementi so prav tako podani). Bo pa zagotovo zanimivo, kaj bo zdravniška stroka povedala na to. Škoda da je moral umreti otrok za to, da se bodo stvari mogoče malo premaknile v pravo smer. Sodstvo bi naj sodilo po zakonih, kateri pa bi naj bili napisani po nekih normah, ki jih sprejema večina ljudi. Velikokrat mi kaka sodba ni jasna. Predvidevam, da mi tudi v tej zgodbi ne bo, v kolikor bo sploh prišlo do kazenskega postopka.
trstenjak
13. 03. 2009 00.08
Sedaj je jasno, zakaj so najprej tuji zdravniki zavrnili sodelovanje. Ker si niso pustili polagati besed v usta. Ko so naši ugotovili, da v Evropi ne bodo dobili zdravnika, ki bi podal za njih ugodno oceno, so pač dobljeno mnenje napačno prevedli. Enostavo. In ceneje.
Ramzess
12. 03. 2009 23.48
Beli_tulipan="Neodvisno mnenje je torej pokazalo, da je bilo to, kar se je zgodilo z Borom, uboj iz malomarnosti in v katerikoli drugi stroki bi krivec že čakal na kazen." Se strinjam. Katastrofalno.
niktalop
12. 03. 2009 23.16
Kako zdravniki iz mariborske bolnice zdravijo svoje otroke in otroke svojih prijateljev? Odgovor je jasen. Po vseh svojih močeh, mimo čakalnih vrst in z najboljšimi zdravili. Tako bi morali zdraviti tudi pokojnega Boruta Nekrepa, ki ga niso zdravili ampak pustili vnemar da umre. In še opravičili se niso. Sebeda, bogovi se ne opravičujejo. Opravičevanje je znak slabosti. Bogovi pa slabosti nimajo.
alojz_ferluga
12. 03. 2009 22.36
Na sodišče z vsemi - pediatra naj izgubita licenco, Kalanova in Neuberger naj bosta odstavljena, vsem pa še osebna tožba zaradi laganja (pediatra še nenaklepni umor! - umor iz malomarnosti).
Yjsgramor Skyerim
12. 03. 2009 21.35
... ne se preveč spuščat v strokovne detajle, za to so drugi in v končni instanci sodišče. Laična javnost lahko ocenjuje samo dejstvo, da zdravstveni sistem deluje katastrofalno in da so tu tragične posledice. Ta sistem pa je sistem tihe privatizacije in vdor v plačilni sistem, ki se je začel že pod prejšnjo vlado in ga tudi trenutno aktualna oblast očitno ne želi prekiniti. Sistem, kjer zdravniška srenja z administrativnimi triki pri obračunavanju delovnega časa in z izigravanjem konkurenčne klavzule s paralelnimi dejavnostmi bistveno povečuje stroške javne blagajne, obenem pa očitno ne obvladuje več osnovne kvalitete svojega dela. In to je bistvo problematike, ki bi morala zanimati laično javnost in posredno seveda tudi politiko !!!
J.K. & Gang
12. 03. 2009 21.29
Zdravniki se imajo v večini za tako zelo pametne, da jim je odveč poslušati mnenja svojih kolegov. Kaj če se bi ti gospodje v belem spustili na nivo nižje in upoštevali tudi druga mnenja, v dobro pacienta seveda, namesto da se gredo neka rivalstva, ki so itak med LJ in MB že stalna praksa. Kdo tu nasanka? Navaden smrtnik! Žalostno.
Niko_K
12. 03. 2009 21.21
Ni tale Kalanova baje rojena v Banjaluki? Zakaj ne gre raje kar tja v BiH? Tu je naredila prevelike svinjarije!
Boštjan Šeruga
12. 03. 2009 20.49
Naj tudi sam povem,da sem nad našim zdravstvom razočarana....sama marsikaj doživela...žalostno.....imam dva otroka prvi se je rodil bolan...mu niso znali v Mb pomagat...da s ene pogovarjamo o odnosu KATASTROFA..pri drugem otroku,ki je dobil bakterijo pa spet niso bili nič krivi...ker pa zdravniki niso krivi...da ne govorim o odnosu...bilo bi dobro da bi se naši zdarvniki šli malo učit v Avstrijo kaj je odnos...upam,da bosta od Bora starša dobila pravico,....ki si jo zaslužita!
dr.psiho
12. 03. 2009 20.09
Katerega pa so zdravniki sploh ozdravili?? Jaz ga nepoznam! Tukaj se gre le za denar in nikakor za zdravlje...če imaš € si lahko vzameš ali kupiš malo zdravlja ,če ga pa nimaš pa te zdravniki pošiljajo od enega do drugega specialista do tvoje onemoglosti...Da ne govorimo o tisti mafiji ,ki si pravijo komisija...ti so šele specialisti v nedelu...Plače..nadure...kilometrine...denarja kot pčka...SAJ NI ČUDNO DA LJUDJE UMIRAJO::ŠE DRŽAVO BOJO UBILI::MAT JIM JEBEM ,KAJ NAŠA SOVA DELA...naj pohapsijo že enkrat te voluharje...
Boštjan Benedetti
12. 03. 2009 20.08
ŽALOSTNA A RESNIČNA IZJAVA GOSPE KALANOVE!: (SBI Izola cca.zaćetek Marca!) " V KOLIKOR DAMO PRAVO IZJAVO V JAVNOST BODO UNIČENE 3 DRUŽIBE (od 2 zdravnikov in....), TAKO PA BOMO ENO :((((! ćalostno...sicer pa je zakon kriv za vse...dravniki naj bodo plačani na uspešnost - taka napaka naj jim da 5 let da opravljajo delo srednje med. sestre in šele nato, da napredujejo na prvotni poklic! Sicer pa če šoferji kamionov lahko vozijo max. 8 ur ne razumem kako lahko zdravniki delajo 24 in več:(((!? Da ne govorimo o plačah... !! Dobijo zadovolj, ker njihovo delo je precenljivo, humano a ne da so zdravniki imajo koncesijo .....- ŽALOSTNO - to je država zajebala - treba naredit KONEC Z TEM!! Dati možnost ali privat - z koncesijo (in odgovarjaš 100% za napake, pa delaj kolikor si zmožen - do prve napake potem pa ti itak vse poberejo, če...pa da vidimo kdo si bo upal delati površno!!) ali pa v javnih zavodih max 200 ur na mesec in z max. plačo 8.000 eur, ker sedaj si zdravniki delajo vile (Klokočovnik..:((!) in delajo še 100 grugih poslov samo pacienti so na zadnjem mestu...! Žalostne so čakalne vrste, tehnologija, organizacija v zdravstvu, kartice (bi mogle imet vso dokumentacijo ne pa toliko papirjev pri vsakem zdravniku in nihče ne ve 0!), tako da....MIKLAVČIČ VA A LAVORARE!! KALANOVA...hoj delat na Hrvaško kar je tvoje delo ne pa tu delat za 13.000 eur/mesec za se lagat in..!:(((!
Vesela deklica
12. 03. 2009 19.58
kalanova, da bi odgovarjala? Hudič nikoli ne zmrzne.