Slovenija

Prijatelj iz pripora napoveduje tožbe

Koper, 24. 04. 2010 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Srečko Prijatelj, ki je trenutno v priporu, od medijev zahteva opravičilo in popravek, ker naj bi 'na zelo žaljiv in skrajno ponižujoč način pisali o tako imenovani aferi Prijatelj'.

"Namen javnega linča ni bil usmerjen samo name in na mojo družino, temveč tudi na SNS,“ piše Srečko Prijatelj. "Namen je bil jasno določen – dvigniti politični rating LDS in naročiti, kaj se lahko piše in kaj ne, kaj se lahko objavi in kaj se mora takoj umakniti s spletnih strani in ekranov.“

Kot poslanec DZ RS sem nezakonito priprt, piše naprej, "kar ugotavlja tudi Vrhovno sodišče, a to medijev ne zanima. Mogoče o tem ne smete poročati. Ne poročate, kdo je Marjan Mikuž in – razen v Primorskih novicah – nikjer ni napisano, da je bil prav on že večkrat obsojen za goljufijo. Zame je podal lažno kazensko ovadbo, dva meseca po tem, ko je od moje družine prejel kazensko ovadbo za veliko goljufijo, na katero nas je opozorila prav policija, a zoper njega ni podala kazenske ovadbe."

Prijatelj zahteva popravke in opravičilo.
Prijatelj zahteva popravke in opravičilo. FOTO: Kanal A

Policija po mnenju Prijatelja ni ukrepala skladno z zakonom in je od sodišča v Novi Gorici zahtevala, da se spis pošlje v dopolnitev v Koper. "Zanimivo je tudi to, da koprska policija, ki vodi konstrukt pripora, ni ukrepala, ko smo podali kazensko ovadbo zoper Potokarja in Zorka. Še več – opusti se kazenski pregon za kršitelje in vse te osebe podajo kazensko ovadbo zoper mene. Mikuž postane tajni policijski sodelavec. Policija mu določi odvetnika, najame se celo stanovanje, kjer ga policija, kriminalisti in tožilci pripravljajo in usmerjajo v akciji 'za priprtje Prijatelja'."

Kot pojasnjuje poslanec SNS, je že večkrat povedal, da je šel na dan priprtja po svoj denar, ki mu ga je Mikuž dolgoval. "Vaše poročanje je bilo zelo pristransko in v nasprotju z novinarsko etiko. Napisali ste kar nekaj laži, med njimi, da sem se rodil kot Ismail Mainardi, da sem na SŽ delal kot kretnik (kar ne drži, saj sem pred nastopom poslanske funkcije šest let delal kot direktor Sekcije tehnično vozovne dejavnosti za območje Primorske), poleg tega nisem prišel po provizijo, ampak po svoj denar (za katerega sem vztrajal, da mi ga Mikuž transparentno nakaže na TRR), da so me ob aretaciji vklenili in vrgli na tla, da je moja žena šivilja in sem jo kar sam zaposlil (moja žena je tekstilni tehnik, zaposlila se je preko objavljenega razpisa na delovno mesto, za katerega je izpolnjevala vse pogoje), vsakokrat pa tudi omenjate, da sem prejel večmilijonsko podkupnino, ki naj bi si jo delil s Časarjem – tudi to je velika laž."

"Za vse izrečene in napisane laži zahtevam po zakonu o medijih opravičilo in popravek. Omenjeni zakon točno prepisuje način poprave krivice. V kolikor moje zahteve ne morete sprejeti, vas obveščam, da bom uporabil sodno varstvo in zoper vas vložil tožbo zaradi razžalitve. Upam, da bodo uredništva nepreverjene navedbe in laži zlahka našla v svojih objavah in popravila krivico, ki mi je bila storjena in zmogla opravičilo," je v pismu medijem končal Prijatelj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Erin Straus
13. 05. 2010 15.19
MAJLO5 120%, tako je, na koncu bomo plačali mi davkoplačevalci!!! še dobro da vemo koga bomo volili na naslednjih volitvah!!!!
majlo5
25. 04. 2010 14.34
Mi Slovenceljni bi ga morali čimprej spustit ,ker bo odškodnina miljonska in plačali bomo mi kot vedno, navadni ljudje. Štormana so tudi dobili z polnim prtljažnikom pištol pa še bežal je na koncu smo plačali mi. Popoviča so zaprli plačali smo spet mi. Zidar in gradbena mafija prav tako plačujemo mi. Mislim, kaka sfižena okolica. Vrnimo se v Jugoslavijo tam smo imeli samo enega kriminalca ostali so delali na plaži.
godhead
25. 04. 2010 11.33
daj no srečko, pa kdo sploh tebi verjame
bog-je
25. 04. 2010 09.53
Srečko Prijatelj, policija po tvojih ovadbah ne bo ukrepala. Nima časa, šef policije prosljavlja s tvojo politično nasprotnico.
kalcka
24. 04. 2010 23.04
Ubogi revček, vsi so se zarotil proti njemu, kako trpi. Res se mi smili. Tako poštenemu bitju, ki si je stežka prigaral zasluženo bogastvo, se to res ne bi smelo zgoditi. Njegov šef je upravičeno ogorčen. In tele ksihte je dejansko možno obkrožit na volilnem listu?
M-teorija
24. 04. 2010 21.52
Skrajni čas , da tudi pri naj kot v Italiji sprejmejo mafijski zakon, kjer mafiji lahko poberejo premoženje.
am_staff
24. 04. 2010 21.34
Bambi drežava pa se je ustrašila in ga bo spustila.
tony_abcde@yahoo.com
24. 04. 2010 21.32
Ali bomo že enkrat zvedeli s kakšnimi posli se vse ukvarja pošteni in nedolžni poslanec Prijatelj, da mu toliko denarja ljudje dolgujejo...vse skupaj bi rad spolitiziral in prodal zgodbo. vemo mi tebe Prijatelju :)))
bnam 2707
24. 04. 2010 20.32
Lepo bi bilo,da bi pisal tudi župniku,da spremenijo stil potrkavanje iz koprske cerkve,ker se je starega očitno naveličal.Vrjamem,da mu bo župnik ustregel. Vseeno mu slovenski delavci,ki delajo za mizerne plače želijo lepe in prijazne glede na okoliščine prvomajske praznike.
puj
24. 04. 2010 19.55
Prav ima. Zaprli so ga da ne bi glasoval za samostojno občino Ankaran. On je bil tisti manjkajoči glas.
Vance
24. 04. 2010 17.09
Dragi Srečko,prvo vrni nakradeno in se potem ubadaj s tožbami glede priimka,izobrazbe tvoje žene ipd.Verjamem,da je Mikuž goljuf,saj si ga prav zaradi tega slovesa izbral za partnerja.S poštenjakom si ne bi nagrabil takšnih vsot,ne bi imel takšne vile,avta,orožja,razuzdanega življenja.Skratka,ne bi bil oseba s tremi priimki in s tako dolgim jezikom.
saintjozef
24. 04. 2010 17.07
Če dobro pogledate fotko, imajo vse tri novinarke huda sončna očala, Prijatelj je pa brez. Od tod torej različno gledanje na nastali položaj. Jasno.
stomater
24. 04. 2010 16.58
ni bil ismail mainardi ampak zečiri zečir...hahahaha
gobbi
24. 04. 2010 15.48
jojjj kako smrdijo te njegove laži :) še boš ostal v Kopru in nam pisal pravljice za lahko noč naš Srečko
tony_abcde@yahoo.com
24. 04. 2010 15.44
Je Aleksandra Prijatelj pokazala diplomo, ki jo zahteva delovno mesto na SŽ ?
Morbidje
24. 04. 2010 15.41
Kolkrat bo še opozarjal s tožbo? Če se je kdo lagal, naj ga pač toži že enkrat.
pika.poka12
24. 04. 2010 15.33
To so zadnji vzdihljaji srečka prijatelja. da napoveduje tožbe. tako je živel celo življenje in sedaj ko so ga odkrili, misleč da je to normanlo, kar počne. Vse take politike vreči iz državnega zbora z brco v rit. Slovenija ne slovenski državljani ne potrebujejo takih nesposobnih politikov, še iz prejšnjih časov. Menim pa Slovenija premore veliko bolj sposobnih ljudi, ki čakajo da se izkažejo. Po eni strani je kapitalizem dober, ker bo dolgoprstnežem prestrigel prstke.
Socialisti?ni kulak
24. 04. 2010 15.11
no sovaščan, sam vprašanje a je srečko res ibro al nekaj tazga, al ni. ker mikuž je bil gotovo včaih Đokić in je kasnej na stara leta ratal mikuž.....tako da smo imeli naši bratje medsebojne račune, še dobro je prošao Đokić, kolko se pozna način urejanja med našimi brati zelo dvomim, da se bo lahko skriv v svoji vili v solkanu. kaka podkupnina neki, lepo vas prosim, plačal ni, kar je bil dolžan, to je to., pa menda ne msilite da je prijatelj oz. imre edini upnik, jih je kar nekaj, bi morali pozapret pol gorice...če bi to veljalo
FastDude
24. 04. 2010 14.57
dragi srečo, predobro te poznamo...da bi ti lahko še kaj verjeli. tudi v tvojem pisanju so neresnice.... LP, tvoj sovaščan!
Socialisti?ni kulak
24. 04. 2010 14.48
saj bo sodišče ugotovilo kaj je res in kaj ni. vendar zna biti v prisjteljevih besedah veliko resnice. zagotovo da ima mikuž nba glavi veliko masla, tudi mene čudi ,da so mediji tako pasji do nekaterih in tako prizanesljivi do drugih. če sem sikren že TV 15 in Komunist sta bila bolj demokratična in poštena časnika, kot seo danes vsi slo mediji. kam smo prišli, pa dajte medijoi začet pisat tudi lepe stvari o tej naši ljubi domovini, ne samo to nakladanje umazanij, da človek res dobi občutek da smo vsi lopovi ne sam politiki in tajkuni, ki so itak ne glede na to kake barve so., ampak večina nas le živi pošteno življenje.