Slovenija

Prijatelj grozil tudi županu Divače?

Ljubljana, 25. 03. 2010 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Katja Šeruga
Komentarji
60

Policija je preiskavo zoper do sedaj edinega priprtega poslanca v zgodovini države Srečka Prijatelja še razširila. Neuradno naj bi ga zaradi izsiljevanja in groženj ovadil tudi župan Divače Matija Potokar.

Srečko Prijatelj
Srečko Prijatelj FOTO: Kanal A

Policija je preiskavo poslanca SNS Srečka Prijatelja razširila. Kot kaže, Prijatelj ni grozil samo Marjanu Mikužu, skesancu in podjetniku sumljivega slovesa iz Nove Gorice, pač pa tudi drugim, s katerimi je imel posle. Po neuradnih informacijah je zaradi izsiljevanja in groženj Prijatelja ovadil tudi župan Divače Matija Potokar.

V zgodbi Prijatelj se pojavljajo torej nova imena in še nov sum storitve kar štirih kaznivih dejanj. Zaradi orožja in domnevnega izsiljevanja Mikuža en postopek zoper Prijatelja že teče, drugi pa se začenja. Zaradi Orlške gmajne in domnevne delitve denarja pri tem Prijatelja zdaj sumijo še napeljevanja k dajanju in prejemanju podkupnin, zaradi drugih poslov, kot kaže tudi v Divači, pa še dveh kaznivih dejanj izsiljevanja. Župan Divače naj bi bil med tistimi, ki je od Prijatelja prejemal grozilna SMS-sporočila in neuradno ga je zato tudi ovadil.

Prijatelja skušala izigrati?

Kar pa se tiče posla Orleška gmanja, naj bi si provizijo, ki jo je Luka Koper plačala Mikužu za zemljišča, Prijatelj, nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar in Mikuž delili. Časarjev odvetnik vztraja, da njegov klient ni prejel tega denarja. A organi pregona sumijo, da se je lahko zgodil celo dogovor Časar-Mikuž, kako Prijatelja izigrati pri delitvi večjega plena - to je razlike med nakupno in prodajno ceno zemljišč. In tistih 323.000 evrov, s katerimi so Prijatelja dobili, bi lahko bil Prijateljev delež iz tega naslova. Mikuža zaradi tega preiskujejo, čeprav je skesanec, Časarja prav tako, sumijo pa ga zlorabe položaja in še napeljevanja h korupciji.

Viri so za 24UR tudi potrdili, da ima Prijatelj prav, ko trdi, da je Mikuž njegovo taščo ogoljufal, saj naj bi njeno parcelo Luki Koper prodal, a zanjo 404.000 evrov nikoli plačal. Mikuž je tudi zaradi tega zdaj ovaden.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
26. 03. 2010 13.01
"borba" proti komunajzarjem postaja bizarna, kajti vse skupaj nima s komumizmom popolnoma nilč!!! V igri je denar, ideologija je le kulisa za ovce, volilce! Končno tudi od volilnioh izidov ni odvisno, kako bodo potekali posli, pri teh je pomemben denar, ne odlikovanja! Očitno večina tu pojma nima, kaj se dogaja v življenju in realnem svetu, še vedno so pri mejah in bulmastifih ter ostalih nategih! Pa zakaj se končno ne prilagodite Evropi in ne prekinete s to "evropsko" ideologiojo, kater posledica je enakka, kot balkanska, namreč zlom finančnega sistema, korupcija in privid razvoja? A je tažko dojeti, da vsega pač ne morer biti kriv v Tito? In Paho? Če bi bil predsednik vlade Janša, bi enostavno tožil Bruselj in zadeva bi bila rešena, mi dinarja ne maramo, hočemo EUR! Vizjak je napako napravi v trenutku, ko bi moral svetovati in poslati pakete ulrepov v Grčijo, Italijo, Romunijo in še kam, tako enostavno je bilo, toliko znanja in še česa, kot je akumulirano v teh antikomunistih, ga ni nijkej v Evropi! Nihče ga ni poslušal, naša vlada, skupek najbolj nesposobnih ljudi, pa sploh ne!!! Pa tako lepo bi bilo, če bi nas vodilli Janša, Bajuk in Vizjak, plus ostale sanje.... Gre za ljudi, ki znajo!!!!
kapitalist
26. 03. 2010 12.48
JELINČIČ - izgubil si vse pike pri mnogih zagovornikih ki so te podpiral - v stranki kot je tvoja SNS pa res nisem pričakoval teh ljudi ki res ne spadajo v tvojo stranko - najbolj bi jim pasalo da bi bili med odpisanimi kar bi blo najbolj pošteno
kapitalist
26. 03. 2010 12.44
Zarubiti premoženje - kot ga marsikomu ko z poštenim delom državi NE MORE plačati davkov ker mu drugi ne plačajo NATO pa naložiti na živilski vagon - ONE WAY tcket do ČIFUR LANDA - kamor spadata in odkjer sta oba _PRIJATELJ in MIKUŽ
listje
26. 03. 2010 11.45
..ja meni tudi, pa verjetno še komu, samo čakam, da kaj spornega naredim pa bom obesil na Prijatelja,..
jurgelj
26. 03. 2010 11.34
U moj komentar pa zgleda da ni za v javnost ali pa ga še lektorira nekdo na pop tv!!!!
jurgelj
26. 03. 2010 11.15
Ah ljudje božji spreglejte že vendar nekaj ta vlada ima tolko masla na glavi,da ga v 4(štiri)letnem mandatu ne more več oprati žal!!!!Vsakodnevno nam meče kosti za glodat medtem si pa oni(vlada&poslanci)mastijo z najboljšim,kar je bilo prej okol kosti!!!Jaz sem šel s prjateljem na kavo plačal mi jo je on sedaj mi pa njegova žena grozi,da sem ji moža napeljeval k alkoholu in me toži!!!Midva sva pila le kavo kar je razvidno iz najinih želodcev(dokaz ima njegova žena v kuhinji na tleh)in računa!!!!Tak prosim nehajte nas navadne smrtnike flancat z takimi viri informacij in fujtraj javnost !!!!
Goky
26. 03. 2010 10.58
Potokar član SLS ajoj kaj podo sedaj rekli pa POŠTENI SLOVENCI. Me prav zanima.
TV-MindControl
26. 03. 2010 10.46
yerbas
26. 03. 2010 09.56
Na popu mu že dva dni grozi
Tonček Balonček
26. 03. 2010 09.43
Odkar je SDS i7zgubila volitve in v parlamentui ni več Bajuka, gre le še za moralno erozijo! Le Jelinčič je še ostal! Ubogi Slovenci, kdo nas lahko sploh Franz Rode - kongregator doktrine ali Ratzinger? Nič ni več tako, kot je bilo!!!!! Kje sta Janez Bleiweiss ali vsaj A. M. Slomšek, ena redkih, ki sta vedela, kako ravnatri s temi ovčicami pasme "slovenska"!?
istra1
26. 03. 2010 09.41
Jelinčičeva stranka se imenuje nacionalna, ker je sestavljena iz vseh nacij.
Odpri.oci
26. 03. 2010 09.11
Nekaj o Divači oz. dogajanju okoli župana Potokarja : Citat : 04.02.2009 : "V Divači na ovinku pri pošti, ......, naj bi zdaj zrasel stanovanjski blok s 46 stanovanji. Civilna iniciativa in bližnji stanovalci pa gradnji nasprotujejo, ker naj bi bila previsoka, poleg tega pa naj bi imela premalo parkirnih mest." "Občinski svet je namreč konec julija 2008 sprejel spremembo odloka o PUP in predpisal dve parkirni mesti na vsako stanovanje (po starih določilih je bilo dovolj le eno). Župan občine Divača Matija Potokar pa je ta sklep 14. januarja (en dan, preden naj bi bilo izdano gradbeno dovoljenje), zadržal, kljub temu, da je bil pred tem že objavljen v uradnem listu. Ali je župan sklep zadržal z namenom, da je lahko investitor, Premik Invest iz Nove Gorice, dobil gradbeno dovoljenje, čeprav imajo stanovanja le po eno parkirno mesto, in še nekaj drugih vprašanj, povezanih z načrtovanim blokom v Divači, smo vprašali tudi divaško občino, a odgovorov od petka do včeraj popoldne še nismo dobili." . Župan Potokar je NAMERNO kršil določila občinskega sveta !!!!! Koliko je za to "pokasiral" vesta samo on im Mikuž !!!!! . Sedaj pa se je kot MIKUŽEV zvesti OPRODA ustrašil, da se bo tudi slednje razkrilo v krim.preiskavi... in je (tako kot Mikuž) "preventivno" podal (lažno) ovadbo..... . BTW : Motokar je član SLS...
Tonček Balonček
26. 03. 2010 08.58
Vse skupaj je podobno Katoliški cerkvi (RKC) ali npr. bivši italjanski Krščansko demokratsti stranki! Kar nek plaz se usuje in se javljajo neki skesanci, maf ijci, izprevrženci, goljufi itd. Tega ne smemo dovoliti, če smo zlomili komunizem, ohranimo vas te branike morale in pokončnosti poštenjakov, še posebno poštenih "Slovencev". Morda pa je v SNS še kak Slovenec? Pa ne pozabimo na Brezigarjevo, simpol pravne države!! Več kot jasno je, da je Janez Janša edini garant napredka in razvoja tega naroda! Bilka!
Darko32
26. 03. 2010 08.00
Zanimivo je sedaj, kako posamezniki bežijo iz brlogov in začnejo prijavljati. Tudi župan Divače je sokriv, ker se je sploh pogajal z vsakim. Ko pa je začela teči voda v grlu pa je ta rezultat. Ja bravo bravo.
gospakatja
26. 03. 2010 07.58
"gospod" mainardi, pardon, "gospod" medved, pardon, "gospod" prijatelj, je pravi človek za udarnega "gospoda" jelinčiča. aplavz za tiste, ki jih pošiljajo v parlament!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alojz Železnik 1
26. 03. 2010 05.11
Ima še kdo občutek, da se proces proti gospodu Prijatelju vodi preko novinarjev na spletnih straneh? Namesto pred sodnikom?
J83
26. 03. 2010 04.55
Roxabell prav imaš. Da mi nihče več ne omenja zmagota plemenjaka.To je en navaden poden od človeka ki je okrog sebe zbral takšne ki se morajo skrivat za lažnimi imeni.Tapravi jelinčić je Jovan iz okolice Knina.Ga ni sram imenovati se plemeniti?Ne ni.Lopovu in barabi ni nič sveto.Ubogi na umu,ki mu nasedajo in na volitvah tem sovražniku dajo glasove in ga z tem financirajo.Želim dočakat dan,ko bo Katra Kresal in druščina razkrinkana.K ismailu v pripor bi morali dati še Frido Kresal,ni nič boljša od drugih iz članka.Zaradi takšnih jim je na poti Barbara Brezigar
levaki-tajkuni
26. 03. 2010 01.48
Razkrivamo: stavba na Dimičevi 16, ki jo je Kresalova najela za NPU, sploh ni last Igorja Pogačarja, ampak avstrijske Hypo Alpe-Adria-Bank, ta pa je tesno povezana z Mirom Senico in LDS več na pozareport.si
hladni_tus
26. 03. 2010 01.05
srhljivo je, da ta osebek sploh imenujejo 'prijatelj' , saj gre za osebo z originalnim imenom Ismail Mainardi !!
Rok Pirc 1
26. 03. 2010 00.18
ker so bili v primeru baričevič - še za čas njegovega življenja vključeni v krog teh početij tudi nekateri znani iz politike in ljudje iz visokih krogov za katere mi državljani ne smemo izvedeti in trudijo se na vse moči, da afera baričevič potihne čim prej in čim bolj