Slovenija

Prihaja ohladitev, topleje bo šele v prihodnjem tednu

Ljubljana, 22. 05. 2013 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V petek bo oblačno s padavinami, le na severovzhodu države bo večinoma suho. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo na severozahodu države lahko spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov, morda celo 800 metrov.

Jutri bo pretežno oblačno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Na Primorskem bo suho, pihala bo zmerna burja, ki bo popoldne ponehala. Ponekod v notranjosti države se bodo pojavljale krajevne padavine, zjutraj in dopoldne bo pihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 13, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan se bodo še pojavljale krajevne padavine. Jutri bo ob severnem Jadranu deloma jasno, dopoldne bo pihala zmerna burja. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bodo krajevne padavine. Dopoldne bo pihal severni do severovzhodni veter.

Prihaja manjša ohladitev, a sredi prihodnjega tedna bo že topleje.
Prihaja manjša ohladitev, a sredi prihodnjega tedna bo že topleje. FOTO: Reuters

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope in nad Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Od zahoda priteka nad naše kraje nekoliko toplejši in malo bolj suh zrak.

Obeti: V petek bo oblačno s padavinami, le na severovzhodu države bo povečini suho. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo na severozahodu države lahko spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov, morda celo 800 metrov.

Najhladneje bo v petek, v prestolnici pa temperatura ne bo presegla 15 stopinj Celzija, nam je zaupal dežurni vremenoslovec na Arsu Andrej Pečenko. V noči na soboto bodo padavine ponehale, delno se bo zjasnilo. V soboto bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami. Še bo hladno za ta čas.

Topleje bo šele v prihodnjem tednu, in sicer bo sredi tedna lahko temperatura prestopila 20 stopinj Celzija.

BiH: Napovedali sneg, nato pa napoved preklicali

Pečenka smo povprašali, ali se je morda tudi njim zgodila neljuba napaka tako kot njihovim kolegom v Bosni in Hercegovini, ki so za jutri za federacijo napovedali temperature od 11 do 16 stopinj Celzija ter tudi snežinke. Pečenko nam je odgovoril, da so izračuni slovenske agencije točni. Še enkrat pa je poudaril, do katere nadmorske višine bi se lahko spustila meja sneženja.

Naj dodamo, da je bosanski Hidrometeorološki zavod že sporočil, da so se zmotili pri napovedi snežnih padavin, da pa še vedno drži, da se bodo v državo prikradle nižje temperature, poročajo nekateri bosanski mediji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kokojambo
22. 05. 2013 13.22
-1
>>weather forecast<< ima najbolj točne podatke
Ramzess
22. 05. 2013 11.13
-1
Zmotili, da so se. ... Bomo videli, kaže na nek plan. Napake niso naključje, so pa izdajalske.
Vapo
22. 05. 2013 11.19
+11
skokus
22. 05. 2013 12.10
+6
Topleje in celo nad 20 vav to pa je primerno za pričetek meteorološkoega poletja.Vendar stabilizacije ni na vidiku, okoli 30.5 spet lahko pričakujemo poslabšanje in ohladitev.