Slovenija

Pričakujejo podrobno poročilo

Ljubljana, 16. 06. 2009 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet za nacionalno varnost je ocenil, da je MORS skupaj z drugimi organi že sprejel ukrepe za urejanje razmer, nastalih po vlomu v skladišče v Pivki.

Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič
Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič FOTO: Blaž Garbajs

Svet za nacionalno varnost, ki se je danes pod vodstvom predsednika vlade Boruta Pahorja sestal na svoji drugi seji, je poleg predloga programa dela sveta v letu 2009 kot osrednjo točko dnevnega reda obravnaval informacijo o vlomu v začasno skladišče neeksplodiranih ubojnih sredstev Uprave RS za zaščito in reševanje na poligonu 208. Seje se je poleg članic in članov sveta udeležil tudi predsednik republike Danilo Türk.

Po razpravi, ki je sledila predstavitvi temeljnih doslej znanih dejstev o vlomu in ukrepih za odpravo posledic tega dejanja, ki jih je sprejela ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, je svet ocenil, da je ministrstvo za obrambo skupaj z drugimi pristojnimi organi že sprejelo in še izvaja primerne ukrepe za neposredno urejanje razmer, nastalih po vlomu v začasno skladišče.

Svet za nacionalno varnost je z namenom, da bi zmanjšal verjetnost morebitnega podobnega kaznivega dejanja v prihodnje, predlagal vladi, da naloži ministrstvu za obrambo pripravo celovitega poročila o stanju na področju varovanja uskladiščenih neeksplodiranih ubojnih sredstev, orožja, streliva in minsko-eksplozivnih sredstev v vseh objektih v pristojnosti tega ministrstva. Poročilo naj bi vključevalo tudi predlog potrebnih kratkoročnih in dolgoročnih ukrepov.

Policija je bila 19. maja s strani odgovornih oseb Obveščevalno varnostne službe ministrstva za obrambo obveščena, da je bilo vlomljeno v skladišče na območju Policijske uprave Postojna oziroma v skladišče poligona 208 v Pivki. Na ministrstvu za obrambo so pojasnili, da ne gre za vojaško skladišče, pač pa za objekt, ki ga upravlja Uprava RS za zaščito in reševanje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
17. 06. 2009 17.20
Buena Vita
17. 06. 2009 17.20
UPS--SEM REKLA TRI TRETJINE JAOUH---SEJ TO JE CELA SLOVENIJA,AH,,,,,SEM PA ZABITA
Buena Vita
17. 06. 2009 17.19
KOMAJ POL LETA SO KOMUNISTI NA OBLASTI ,PA SO ŽE POKRADLI TRI TRETJINE SLOVENIJE
Goky
17. 06. 2009 09.57
Ja mnogo žensk je res samo za štedilnik. Jelušičevi pa vsa čast! Malo več reda bo naredila.
bron
16. 06. 2009 21.44
KAR NE BODO ZAPRAVLI JIM BODO PA POKRADLI IZVRSTNO
bučar
16. 06. 2009 21.24
jelusicevo nazaj za štedilnik........