Slovenija

FOTO in VIDEO: Zoran Janković o rubežu pri sinu: Red mora biti

Grosuplje, 26. 11. 2012 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
S.S./M.R./STA
Komentarji
3323

Pri Juretu Jankoviću v Grosupljem so rubili, saj dolguje tri milijone evrov. Odnesli so stole, televizor, kavč, sef, kolesa in slike. Jure Janković se je uradno preselil na Ciper, nuradno pa je v Sloveniji. Njegov oče Zoran je dejal, da je prav, da so Juretu rubili. Morda bodo dolg poplačali celo z družinskim premoženjem, dodaja ljubljanski župan.

Pri Juretu Jankoviću v Grosupljem so rubili. Na kraj dogodka sta že zgodaj zjutraj prišla tako rubežnik kot odvetnik Bojan Pečenko, pa tudi tovornjak selitvenega servisa. Sprva je kazalo, da ni doma nikogar, nato je vendarle nekdo odprl garažna vrata, vsi so se odpravili v notranjost hiše. Vrata je odprla neznana gospa.

Dogajanje okoli rubeža sta komentirala tudi predsedniška kandidata. Borut Pahor je dejal, da ''smo vsi enaki pred zakonom''. ''Nihče ne sme biti nikomur dolžan – tudi državi ne,'' je dejal in dodal, da ''ima vsak svojo vest, po kateri ravna''.

Danilo Türk pa je prav tako dejal, da morajo biti vsi državljani enaki pred zakonom, da pa ''je medijsko izpostavljanje rubeža lahko tudi napaka''.

Sprva se je govorilo, da naj bi bila hiša popolnoma izpraznjena, a v tovornjak selitvenega servisa so vseeno naložili nekaj stvari – stole, kuhinjsko mizo, kavč, slike, tekaško stezo, sef in televizor. Kolikšna je vrednost zarubljenih premičnin, za zdaj še ni znano. Premičnine bodo prodane na javni dražbi. Hiša je sicer v lasti Zorana Jankovića, očeta Jureta Jankovića.

Odvetnik Jureta Jankovića Jure Snoj je predstavnikom medijev prigovarjal, da ne smejo snemati oziroma fotografirati. Dogajanja pa ni komentiral.

Odvetnik Pečenko je še pred vstopom v hišo pokazal pisno Jankovićevo obljubo, da bo dolg v višini treh milijonov evrov in obresti poravnal. Rubežniki so na vrata Jankovića potrkali že 6. novembra, a takrat so se dogovorili, da bo dolg poravnal, in tako je bil rubež prestavljen za dva tedna. A čez 14 dni se ni zgodilo nič. Podjetniku Marjanu Pišljarju kljub obljubi, da bo poravnal dolg, Jure še ni vrnil treh milijonov evrov. Pišljarju tako ni preostalo drugega kot rubež.

Uradno živi na Cipru, dejansko pa v Grosuplju

Jure Janković je po novem prebivalec Cipra. Z 21. novembrom naj bi se namreč preselil v ciprsko mesto Limassol. Stalno bivališče v Sloveniji naj bi odjavil. Na novem naslovu naj bi bili tudi sedeži podjetij, za katerimi je stal Jure Janković.

Odvetnik upnika Pečenko je po končanem rubežu dejal, da so za to, da se je Jure Janković na Ciper preselil dan po dogovorjenem roku za plačilo dolga, ki se je iztekel 20. novembra, izvedeli včeraj.

Dodal je, da gre le za domnevno selitev, saj ima nekatere informacije, da so ga te dni videli tukaj. V oddaji 24UR so poročali, da naj bi se Jure Janković nahajal v Grosuplju, vendar na drugem naslovu.

Zarubljene stvari bodo verjetno dovolj le za poplačilo stroškov rubeža, je še pojasnil Pečenko in dodal, da je to ''dovolj zgovorno, kako se dolžnik izogiba''. Pečenko je še dejal, da ima njegova stranka – Pišljar – informacije, da je šlo za skupno akcijo družine. ''Po informacijah, ki jih ima upnik, gre za dokaj usklajeno akcijo cele družine, ki podpira Jureta Jankovića pri vseh njegovih dejanjih,'' je pojasnil odvetnik.

''Ko izjavi, da bo do 20. povrnil dolg, naslednji dan pa naredi manever preselitve bivališča, je to dovolj zgovoren dokaz arogance, poskusa izigravanja,'' je komentiral Pečenko. 450.000 evrov je bilo sicer vrnjenih, a Pečenko ni povedal, kdo je to vrnil.

Oče ni vedel za posojilio

Zoran Janković je v kratki izjavi za javnost danes povedal, da je prav, da so izvedli rubež pri njegovemu sinu Juretu. "Prav je, da te rubijo, če ne spoštuješ tistega, kar si podpisal in če imaš upnike," je dodal in se s tem navezal na zavezo Jureta Jankovića, da bo svoj dolg poplačal do 20. novembra.

Sam ni vedel, da si je sin sposodil omenjena sredstva in je za to izvedel lani. V tem času je del sredstev že vrnil, drugo pa še mora vrniti, dodaja Zoran Janković, ki trdi, da

"red mora biti".

Če Jure sam ne bo sposoben poplačati omenjenega dolga, bodo v družini po besedah ljubljanskega župana pogledali skupno premoženje in morda kaj prodali ter s tem pomagali poplačati njegov dolg. Na vprašanja novinarjev pa predsednik največje opozicijske stranke PS ni želel odgovarjati, zato se je po izjavi obrnil in odšel nazaj v mestno hišo.

Zoran Janković pred mestno hišo
Zoran Janković pred mestno hišo FOTO: Damjan Žibert

S selitvijo se davčnim obveznostim v Sloveniji ne morejo izogniti

Vse več podjetnikov se zaradi nakopičenih dolgov seli v davčno ugodne države, kot sta Liechtenstein in Ciper. S tem davčnim obveznostim v Sloveniji ne morejo ubežati, so zatrdili na davčni upravi. Spremembe stalnega bivališča se namreč prenašajo v davčni register, ob odhodu iz države pa so si zavezanci pri davčnem organu dolžni urediti rezidentski status.

Rubež pri Juretu Jankoviću - 3
Rubež pri Juretu Jankoviću - 3 FOTO: Miro Majcen

Davčni organ zavezanca v zvezi z davčnimi obveznostmi v Sloveniji obravnava ne glede na to, ali je rezident/nerezident za davčne namene, in ne glede na to, ali je prisoten v Sloveniji oziroma odseljen iz Slovenije, so še pojasnili na Dursu.

Prijava in odjava stalnega prebivališča ter prijava spremembe naslova stanovanja je sicer predpisana z zakonom o prijavi prebivališča. Zakon poleg odjave stalnega prebivališča pri pristojnem organu določa tudi obveznost prijave začasnega odhoda iz Slovenije, ko namerava posameznik odpotovati za več kot tri mesece. Tudi v tem primeru mora posameznik odhod prijaviti pristojnemu organu, preden odpotuje, in navesti točen naslov začasnega prebivališča v tujini.

V davčne oaze – gre za države, ki za dohodke, dobičke in premoženje ne zaračunavajo davkov ali je njihova davčna stopnja bistveno nižja kot v večini drugih držav, ali ne razkrivajo podatkov o lastnikih podjetij in/ali bančnih računov – je svoje premoženje do zdaj preselilo že kar nekaj znanih Slovencev, med drugim tudi Darko Horvat in Igor Lah. Medtem ko je Horvat svoje premoženje preselil na Nizozemsko, se je Lah odločil za Ciper, kjer se mu po poročanju medijev pridružuje tudi Jure Janković. Celo več, Jure Janković naj bi svoje novo bivališče prijavil na istem naslovu, kjer ima sedež tudi družba Igorja Laha Ampelus Holding.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3323)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zavojy
28. 11. 2012 07.13
+3
Jankovič je zvita lisica, ki hoče vedno potegniti iz situacije za sebe najboljše!!!! Potrebno ga bo razkrinkati, spregledali smo ga že!
Ira Sanctus
27. 11. 2012 20.23
+1
A ima kdo 3mio € viška za posodit? Sej ga bom na počitnice v Ciper povabu. Obljubim!!!
MICLA
27. 11. 2012 13.53
+4
če bi mene ogoljufal sin od župana tako kot je tega podjetnika mu garantiram da ga nebi bilo več me živimi.
srebrnibreg
27. 11. 2012 18.27
Meni posodi 3 miljone, ker jaz nisem županov sin, terej te lahko oguljufam.
MICLA
27. 11. 2012 13.50
+4
če slovenci niso več normalni da jih en tak copatar ima vse za norca prvo obljube potem pa hitro vse pobere iz hiše potem pa našim butastim oblastem javi da lahko rubijo kradejo po goljufajo pa itak vsi županovi znanci in družina pa saj vsi vemo kdo vodi ta kartel potem pa reče da je pravilno da so rubili,zakaj pa se je vmešal prejšno rajžo ko so prišli rubit ,pa saj vemo preveč je blo še v hiši, misim in upam da se bo kmalu zgodilo z njim kot s kanglerjem bilo bi že čas da tem lopovom porežemo krila.
0slovenija0
27. 11. 2012 13.22
+5
Zdaj bo pa Janša vse kriv, in Gorenak seveda. Pozitivna slovenija bo pa predlagala, naj Gorenak odstopi, saj se ga bojijo, ker bo naredil čistko v tej usrani Sloveniji (Ljubljani). Jankovič in tastari palček imata še sodišča pod lovkami!
grizlli
27. 11. 2012 13.18
+3
kdor mu je posodil 3 mil. spada v ito bando.
Flenca
27. 11. 2012 12.15
+3
Nobenga ne zagovarjam ,samo kakšne bedarije nekateri pišejo ,kot da so bili zraven zato vse tko vedo,to sploh ne morem verjet,pa še to še veliko takih Jankovičev je .
COSANOSTRA008
27. 11. 2012 11.55
+15
JANKOVIČ ,PRIHAJAMO!!!!! BEJŽI , BEJŽI !!!!!!
COSANOSTRA008
27. 11. 2012 11.12
+25
KAKRŠEN OČE , TAKŠEN SIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! L O P O V A
polimer
27. 11. 2012 10.36
+21
Kaj govori Janković? Prav, da so mu rubili? Kaj so mu rubili? Stole in mizo v zameno za 3 milijone? S koga se dela norca Janković. Kmalu se mu bo zgodil Kangler, če ne bo hitro poravnal iz svojega žepa. Je pa verjetno že dobro vedel zakaj hiše ni prepisal na Jurčka. Pač ni tako spreten kot ata.
zoja kaja
27. 11. 2012 12.46
+5
enxx
27. 11. 2012 09.21
+13
karlie
27. 11. 2012 10.21
+21
V Ljubljani ožja družina Zorana Jankovića nastopa v bizarnem resničnostnem šovu, v katerem se za zmago merijo prevaranti, sumljivi poslovneži in parveniji vseh vrst. Obračajo se milijoni, vozijo se dobri avtomobili, kupujejo se mature, hoteli in podjetja, za familijo ni omejitev. Vrhunec je šov doživel včeraj s pobegom enega od Jankovićevih sinov na Ciper. Razlog: trije milijoni dolga. Ogabno.
lotmerzanec
27. 11. 2012 10.41
+14
To je sporočilo državljanom bodite veliki lopovi in nič se vam ne bo zgodilo! Mislim,da bi družina župana glavnega mesta morala biti vzgled za ostale državljane!!
dostmam1
27. 11. 2012 10.51
+5
Rde?iAlarm
27. 11. 2012 09.19
-27
ma kolk je folk bedn se vtikajo v neko privat posojilno razmerje ki jih sploh ne briga raje se zanimajte da vam janša ne pokrade tistega kar še imate
i141
27. 11. 2012 09.32
+15
Ti si bedn, bo pa prej Jankovič pokredu, pa ja ni večjega lopova
dostmam1
27. 11. 2012 10.49
-1
Tigr45 - točn to JJ&co počnejo (iz žepa nam vlečejo še tiste zadnje stotinčke ki nam jih je uspelo prišparat) , medtem ko vsi privoščljivo gledamo tist bicikl, ki ga nalagajo na kamion.
Terezinka
27. 11. 2012 10.56
-5
tomaž1k, Janković je v preiskavi in njegovi dolgovi so predmet policijskih pregledovanj. Zadeva rubež nekih sicer velikih prijateljskih posojil pa ni državna tema št. 1 V tem momentu so veliko bolj pomembni odpisi tistih neseštetih MILIJARD, ki jih želi Janševa trenutna oblast prenesti med neizterljive v slabo banko in jih poplačati z državnim premoženjem. Delati meglo z izterjavo v Grosupljem pa je žalostno. To naj stirjajo, mi pa moramo skrbeti, da bi čim manj terjali nas
kosir_maks
27. 11. 2012 11.10
+3
zamenjaj avatar ,,,,, le kje si dobu tako motno sliko , pa še levak po vrhu kje je rdeča zvezda , srp pa kladu ,,,,, kopiraš po drugih
sportko47
27. 11. 2012 09.00
+17
Pa se tole Terezinka, verjetno si ena tistih ki volijo Jankovica kar je meni kot Slovencu nerazumljivo! Pa ne narobe razumet vsak ki ima malo pameti vsak dan bolj razume da teli Jankovici zivijo na neposten nacin vsaj za moje kriterije in vrednote! Pomoje bi bilo nakbolje da mu naslednjic ti posodis denar da bos na lastnem primeru razumela o cem govorim! Ker drugace je vprasanje ce te uspemo premaknit!
iChi
27. 11. 2012 09.06
+7
Vsak ki da minus na tak komentar je ali naiven do neba ali pa pač ni slovenec in mu je malo mar za našo državo!
velikauharica
27. 11. 2012 09.07
-9
Kakšen nepošten način ? Taki kot ti sploh ne razumejo podjetništva ker je vse kar vidijo denar in politike , ki so se okoriščali iz državnega proračuna. Jankovič to pač ni. On si je zaslužil denar preden je šel v politiko. In takih primerov pri nas ni veliko da bi šli v politiko iz gospodarstva, če ne štejemo profesorje ekonomije. Je pa ena uravnilovka miselnosti da so vsi ki imajo denar nepošteni. E pa ni res to. Politične igre JJ , ki podpihujejo zavist bi se lahko obrnile kar proti njemu samemu saj še zdaj ni pojasnil vprašanja izpred volitev od kje mu denar za stanovanja in hišo ?
iChi
27. 11. 2012 09.09
+16
Veš zakaj je prišel iz gospodarstva v politiko? Zato ker je videl, da bo v politiki lahko še dosti bolj kradel!
mogerad
27. 11. 2012 09.15
+2
v sloveniji si dober manager če si sposoben si sposodit denar in da potem ti ga ni treba vrnit
velikauharica
27. 11. 2012 09.21
-10
Ma kaj ste mislili da bo v kapitalizmu isto kot v socializmu ? če nimaš jajc pač nič ne tvegaš. Tko je to. Če pa drugi tvegajo je pa to njihov problem ne pa da jim uvajaš socializem.
Terezinka
27. 11. 2012 09.47
-6
Janković je bil uspešen direktor in je dobro vodil Merkator. Po predpisih, ki jih je naredila politika je lastninil in podjetja zaradi tega ni uničil. Mogoče res ni bilo vse pravilno toda takrat in kasneje mu tega nihče ni zares očital na sodiščih in s policijo. Govorim o podjetju Merkator iz katerega ga je resnici na ljubo pregnala politika in ga takrat "prisilila", da je svoje delnice prodal in s tem zaslužil. Denar je bil zaslužen in marsikdo iz Merkatorja je takrat tudi prodal delnice in ni danes na tapeti tako kot Jankovič. Iz Merkatorja je šel v mesto in v politiko in s svojim delom kot župan naredil več kot večina pred njim. Mislim, da je njegovo premoženje pridobljeno večino pred tem, ko je bil politik. Primerjave z politiki, ki so vse pridobili izključno kot politiki, brez nobene baze prej je žalostno. Primerjave nekega Janše, ki je zrastel iz demostracij in politike in ne iz dela z Jankovičem je smešno. Mislim na primerjavo, da naj bi bila finančno enaka.
mogerad
27. 11. 2012 11.20
+2
politika je takrat sprejemala zakone take kot jih je potreboval janković in mu sugerirala kako naj dela pika
madaja
27. 11. 2012 09.00
+18
no ljubljančarji začnite zbirati denar da boste pomagali svojemu županu (tisti ki ga podpirate)
alanisa
27. 11. 2012 09.06
+14
Ta predlog je odličen, naj vsi pomagajo družini Jankovič, da dolg vrnejo....vsi, ki ste zanje volili.
i141
27. 11. 2012 09.34
+6
Pa še nekaj za priboljšek za boljše življenje na Cipru
Terezinka
27. 11. 2012 09.50
-1
Nihče nas tega ni vprašal. Politika naj bo dosledna, naj sprejme predpise, ki jih podpira tudi in predvsem PS katere predsednik je Janković in naj dolgove NLB javno objavijo in izterjajo. Naj jih ne prenašajo v neko slabo tajno banko. Kar pa se tiče posojil med podjetji in med prijatelji niso stvar demostracij in top novic. To je gola megla za skrivanje resnih problemov.
lotmerzanec
27. 11. 2012 10.45
+2
madaja Dobra ideja!!! Kakšni podporniki pa ste,ko puščate svojega izbranca v tako velikih dolgovih!!??
Arab
27. 11. 2012 11.04
-1
Bi pomagal, ampak mi je JJ in druščina že vse pobrala. Še sebe komaj prehranjujem, kmalu bom na cesti, kot večina beeeeee slovencev.
Tonček Balonček
27. 11. 2012 08.55
+3
Sploh ne razumeme, zakaj takšmna emdijska pozornost temu dogodku! Ljudi to vznemirja mnogo bolj kot pa vladni projekt ustanovitve "slabe banje", ki bo požrla 5 milijard EUR dernarja. Nihče se ne sprašuje, kje ta denar je, morda na Cipru, v LIechtensteinu, Luxmbourku, KAribih? Ampak nikomur nič ne rubiju, Bavčarju niti ribiške palice ne zaplenijo, Tovšakovi niti pokojnine niso znižali...vsi upokojeni škofi v MAriboru redno prejemajo pokojnine, iz Slovenije gerdo pa Jure JAnković in Alojzij Uran, prihaja pa Franc Rode. Popolnoma izprevrženo! In najhuje je, če brcneš v policajev ščit, ogrožaš "ustavni poredak"!
antifa4321
27. 11. 2012 09.00
+0
A ni zadeva ad acta? Saj smo rekli, da nočemo slabe banke in holdinga, oz., da gremo na referendum.
prašek
27. 11. 2012 09.04
+1
A je že bil referendum ????? Če ni bil , potem zadeva ni ad acta !!!!
dule100
27. 11. 2012 09.05
+1
antifa4321
27. 11. 2012 09.11
+2
prašek, ja no, upom, da se na referendumu vsi izjasnimo proti slabi banki
Tonček Balonček
27. 11. 2012 09.14
-1
Terezinka
27. 11. 2012 09.53
+1
Ne nič še ni sugurno, da bomo smeli na referendum. Sedaj po neuspelem skrivanju in kraji podpisov, po neuspelih preverjanih podpisov sledi ustavna presoja. Sedaj sprašujejo še ustavne sodnike če Slovenci smemo nasprotovati tistimu kar odloča veliki vodja, tistemu kar so določili SDS@partnerji. Upanje oblasti je, da nam bo ustavno sodišče prepovedalo demokracijo
sportko47
27. 11. 2012 08.55
+5
Terezinka pri dogodkih ki jih opisujes pa je eden glavnih akterjev prav Juretov oce, Zoki to krasno pocne v Ljubljani! Pa dejva bit cist iskrena tale floskula o druzbenem denarju je sicer res da smo kot druzba zadolzeni a verjetno je vseeno drugac ko zgubis konkretno svoj denar kot je v Jurckovem primeru! Posodis denar ti ga ne vrne gres z zadevo na sodisce ( gre se vec denarja) upnik se pa takole igrajcka z zadevo! Bodi postena pa povej kaj je hujse?
mogerad
27. 11. 2012 09.05
+4
za jankovlće je to praksa da se sposojajo potem pa ne vračajo al pa da ne plačujejo podizvajalcev ker poskrbijo da ko je treba vračat hčerinska firma nima denarja. tale je prvi ki vstrajain hoče svoje nazaj in se jih ni ustrašu
alanisa
27. 11. 2012 09.21
+2
Jankovič je dober gospodarstvenik, ki zna odlično kanalizirat javni denar v privat žepe. Se je dokazal že z merkatorjem, ovce za blagajnami tam, ga pa še vedno pogrešajo, ker jih ni nič bolelo, ko jih je klal.
Terezinka
27. 11. 2012 09.56
+0
sportko47 in ostali, ne zavajajte in primerjajte mene, ki naj bi dala kredit nekomu ala Jure Jankovič ali njegovi prijatelji. Tu govorimo o kreditu 3 milijonov. Kdo da tak kredit nekomu s katerim nima nekih zelo velikih vezi. Lepo vas vprašam ali je res to s čimerkoli primerljivo. Kaj se bo sedaj Slovenija z vsemi televizijskimi hišami podila za takimi rubeži? To je golo zavajanje, to so krediti in denar o katerem mali Slovenec nima niti pojma.
mogerad
27. 11. 2012 11.18
+1
to je opče znano da tatovi kradejo z roko v roki ko pa je treba plen delit se skregajo in to se sedaj dogaja v sloveniji
madaja
27. 11. 2012 08.50
+17
zanimivo kako nekateri ki so do zdaj kritizirali lopovščino zdaj iščejo izgovore za Jankoviča
iChi
27. 11. 2012 09.05
+9
Cela stranka je popolnoma slepa za svinjarije, ki ji počne Zoki že leta.
madaja
27. 11. 2012 09.08
+6
potem bi morala se imenovati PSS popolnoma slepa stranka
Terezinka
27. 11. 2012 10.01
-2
Ja vi desničarji ste pa res spregledali. Lepo vas prosim, to ni denar davkoplačevalcev, to niso krediti vezani na nobena politična dejanja. Mešati nekega Jurčka pa čeprav Jankovićevega z krediti NLB in odpisi v breme države je bolano. To so medsebojni poslovni krediti tistih, ki se ta naše pufe prav nič ne brigajo. Sicer pa kaj ste res mislili, da bo Jure čakal rubežnike? Kaj ste mislili, da je njegov upnik (njegov poslovni prijatelj) verjel izjavi? To sta ja enaka prijatelja, če si kar tako dajeta kredite za 3 milijone. Kaj si sploh lahko predstavljate koliko denarja je to?
madaja
27. 11. 2012 08.44
+11
rada bi videla tvit od Vonte
LectorH
27. 11. 2012 08.39
+12
Lahko bi naredili novo oddajo Čez planke, tema - Ciprski Slovenci, sploh ne bo treba na Ciper zdaj ko se špara.
Terezinka
27. 11. 2012 08.37
+12
Dragi moji komentatorji. Sem zelo realna pri komentarjih in želim napisati moje mnenje. Jure Jankovič je zavedel in verjetno lagal, da bo gospodu vrnil izposojen denar. To je nemoralno dejanje. Toda, to ni največji problem naše države, ki zasluži 3339 komentarjev. To je dolg dveh državljanov, ki sta ga kot "prijatelja" nekoč naredila. Ne zanima me zakaj in kako. Prav je, da ga sodno izterjata. To pa ni dolg, ki ga bomo plačali davkoplačevalci. Sedaj je namenoma to vrženo v isti koš. Zanima me kje so rubeži naših bank prijateljem politike in tajkunom? Zanima me kdaj bo dolg tistih ( ali 12 miljard, ki jih želijo spakirati v slabo banko? Dragi moji, to z Juretom Jankovićem je še eno dejanje, ki pomeni glodanje obglodane kosti, medtem, ko tečejo vagoni denarja v minus na in naših potomcev. To je nemoralno poslovno dejanje dveh prijatelje, ki sta se verjetno pokregala. Zavedajte se, da sta si verjetno zelo podobna, če sta si zaupala 3 milijone. Torej, kaj je potreba, da se sedaj vesoljna Slovenija s prvo temo ukvarja s posli dveh skreganih poslovnih parterjev? Mislim, da ne. To je zame trenutna megla. Problem pa vidim v tistih 8-12 milijardah, ki jih bomo mi in ne Jankovići vračali. Problem je v tistih izposojenih na bankah in ne med družinami in prijatelji. Da ne bo pomote, strinjam se naj te zadeve rešijo.
Uporabnik811241
27. 11. 2012 08.46
+8
da ne bo pomote tudi bankam dolgujejo Jankovičeva podjetja zraven pa še upnikom ,ki po tem dolgujejo državi !! Delnice z katerimi je ata Jankovič zavaroval kredite nimajo nobene cene tako bo v slabi banki tudi Jankotov dolg !! Vsesplošni problem je ,da se ljudje kot so Janko ,JJ , Kangler turk ,,sodniki in razni veljaki ,ki kjub ošitnim nepravilnostim niso pripravljeni zapustit stolček in se pobrat iz naše države !!
iChi
27. 11. 2012 08.59
+8
@terezinka, NISI realna, zato NE pametuj. Ljubljanski župan ter njegov malopridni sin že daljši goljufata in kradeta podjetnikom, podizvajalcem, mestni občini in celotnemu slovenskemu narodu in se ob tem nesramo posmehujeta celotni naciji, vklučno z svojimi zelo naivnimi volilci, med katere spadaš verjetno tudi ti. Vagoni denarja tečejo mimo tudi zato, ker tvoj šef Zoki namerno ne želi podpreti niti ene predlagane reforme, kot kak otrok, ki mu ni jasno da zaradi tega država tone v lastnem gnoju. Vendar to njega NE zanima, zanimajo ga le lastne koristi in koristi najgovih najožjih podpornikov. Tak človek bo uničil še tisto malo kar še imamo in Slovenijo spremenil v banana republiko! Zato je na te lumparije treba non-stop opozarjati kar bo privedlo do tega da ga bomo v prihodnjih mesecih lahko razrešili iz položaja, v kolikor ga ne bo želel zapustiti sam. Narod si bo pisal sodbo sam! TO JE REALNO, NE PA TVOJE BLODNJE
alanisa
27. 11. 2012 09.11
+3
Ja Terezica, to je tesno povezano s poslovanjem občine Ljubljana, ki se v NIČEMER ne razlikuje od poslovanja občine MARIBOR, samo v tem, da se o Ljubljani medijsko ne vrta v vse povezave :-) in sklenjene posle občine. Objektivnost pač ni božji dar.
Terezinka
27. 11. 2012 09.21
-4
Poslovanje občine ljubljana je poslovanje mesta in o tem je kontrola sigurno izvedena. O tem poslovanju v tem rubežu ni nobene veze. Ne podpiram na splošno dejanj družine Janković in se strinjam, da jih obravnava tako sodišče kot policija. Še enkrat pa bom povedala, da to, da se vesoljna Slovenija ukvarja z nekim rubežem dolgov med dvema "prijateljema" ne glede, da je eden sin politika ni primerno. Sedaj imamo veliko večje politične kraje in kraje socialne države, ki jih meglimo za popularnimi rubeži. Oproščat dejanja drugih zato ker so to delali politični nasprotniki ni prav. Red mora biti toda za vse. Primerjave pa morajo biti enakovredne.