Slovenija

Previdno pri nakupih letalskih vozovnic

Ljubljana, 04. 07. 2012 22.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
24UR ZVEČER
Komentarji
9

Lahko se zgodi, da za letalsko vozovnico na spletu odštejemo več, kot če bi jo kupili v agenciji. Razlog? Večkrat kot obiščete neko spletno stran, višja je lahko cena, ker ponudniki storitev ob vašem prvem obisku na vaš računalnik namestijo t. i. piškotek.

Lahko se zgodi, da za letalsko vozovnico na spletu odštejemo več, kot če bi jo kupili v agenciji. Razlog? Večkrat kot obiščete neko spletno stran, višja je lahko cena, ker ponudniki storitev ob vašem prvem obisku na vaš računalnik namestijo t. i. piškotek.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thosai
05. 07. 2012 08.15
+12
Čista oslarija, ki bi se jo z malo novinarske radovednosti najbolje dalo preveriti tako, da bi obiskali spletno stran, o kateri govori anonimnež, in jo sami preizkusili. Očitno je zelo enostavno: štirikrat klikneš na isti let in cena poskoči za 100 €.... Seveda ne! Letalske vozovnice že leta kupujem izključno preko spleta in kaj takega se mi še nikoli ni zgodilo. Cene gredo navzgor glede na dejansko prodane vozovnice, ravno tako pa lahko gredo navzdol (konkretno: če Adria na primer napolni malega Canadairja in se ga odloči nadomestiti z večjim Airbusom, je spet na voljo določeno število vozovnic po nižjih cenah, kot prej - govorim iz lastnih izkušenj.)
Kolani
05. 07. 2012 12.48
+3
Pa dej no, si pa tudi špil farderber. Agencijam je potrebno pomagati. Jih počasi jemlje vrag.
gram.
05. 07. 2012 13.45
+1
Kolani, bom pa raje poskrbel, da dam manj denarja za karto, kot pa da skrbim za to, da ma agencija promet.
rissp
05. 07. 2012 13.50
+1
Jaz imam takšne izkušnje : cene za povratni let se v vsakem primeru strmo dvignejo. Kjerkoli, kadarkoli kupiš, za določeno destinacijo najdeš lete za drobiž, za let nazaj pa lahko pogledaš za celo leto vnaprej in ne boš našel poceni karte.
BTE
05. 07. 2012 17.55
Dejstvo je tudi, da je na spletu t.i. "live availabilty", se pravi "trenutno prosta mesta", dolocena agencija pa ima
BTE
05. 07. 2012 18.23
Dejstvo je tudi, da je na spletu t.i. "live availabilty", se pravi "trenutno prosta mesta", dolocena agencija pa ima lahko se vedno "na zalogi" karte po fixni ceni.. ki niso dostopna na spletu... in ce jih npr 30 dni pred odhodom ne proda se vedno.. grejo te karte nazav v maso.. in se prodajo po trenutno najbolsi ceni.. splet !
orangensaft
05. 07. 2012 06.36
+9
vedno kupujem direkt pri prevoznikih. TUdi po večkratnih obiskih strani je cena enaka. Res pa je da se počasi viša s tem, ko se krajša čas od brskanja za karto do leta. spet nekaj bučkate.
Northwest
05. 07. 2012 00.08
+2
Ja a agenciji ga pa ne morjo nastavt?
BTE
04. 07. 2012 22.48
+8
Zanimivo bi bilo vedeti o kateri spletni strani govori gledalec. Tedensko kupim vsaj eno karto preko inteneta, ni nujno da sta obe smeri preko istega prevoznika.. kar pomeni 1-2 internetne strani.. in to pocnem ze dobro leto.. in se mi kaj takega se ni zgodilo.. Karto pa kupujem preko vecine evropskih ponudnikov.. tako nizkocenovcev kot tudi klasicnih letalskih ponudnikov. Res je da pred casom so se res cene spreminjale glede na klike oz povprasevanje, predvsem irski prevoznik, je bil zelo aktiven pri maksimiziranju profita na sedez, vendar tudi vem da so to z neko regulativo uredili, tako da da se karte prodajajo po segmentih. Lahko pa da se je kaj znova spremenilo. hm.. ?