Slovenija

Škof Rožman odklonil pomoč najstniku

Ljubljana, 23. 10. 2007 22.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Razveljavitev sodbe škofu Rožmanu je sprožila ogorčenost medvojnih zapornikov. Tudi takrat 17-letnega fanta, za katerega je mati večkrat modelovala pri škofu.


  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (168)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dazhbog
11. 02. 2010 21.47
Mene pa zanima zakaj se lahko samo klerikalc reformira iz komunista v demokrata (njihov JJ) ostali pa naj tega kao ne bi mogli? Se pravi vera ti pomaga celo pravo politično usmeritev izbrati?
Aryamehr
14. 01. 2010 19.07
-1
kakšna boljševistična propaganda na preverjenem!
TRN V PETI
01. 11. 2007 12.52
-1
Frakolovo. 100 mrtvih, tik pred koncem vojne zavoljo komunističnega atentata na nemškega ofcirja. Saj ne, da imam kaj proti atentatu na oficirja. Ampak kjer so bili ti hrabri partizani, ko so 100!!!!! nedolžnih vaščanov obešali??!! Komunisti so krivi za toliko gorja, da nima smisla štet. zato so se pa verjetno lotili tistih, kjer štetje ni, predvsem ker večina polpismenih komunajžarejv šteje le do tri, ni problem. Zdaj pa pljuvajte in poveličujte zločince, ki Slovenije niso osvobodili, ampak jo zasužnjili za 50 let. In če ne bi bilo "DOMOBRNACEV", bi tudi Slovenija prispevala kapitel k jugoslovanskem čudežu 90ih.
slosap@yahoo.de
25. 10. 2007 21.56
še nekaj, kako to, da Vatikan ne odpre arhivov?
politik70
25. 10. 2007 13.36
Prvo Borec dober dan. Tabeli pa še kar mlatjo svoje non stop že dva dni 18celih strani non stop največ ponoči.spret slovence jih prepričat da so tabeli talepi. Kjer se pa o inflaciji in piz****h vlade govori pa nič od vas. Temačni ti nisi vedel da t-" prenaša porno kanale ja pa ja de. Cele noči poste pišeše vmes pa porniče gledš.Pokvarjenec si!!!
Prvo Bore
25. 10. 2007 10.05
marko.cimperman pa saj že to učijo. Pojdi v knjigarno in kupi knjigo o drugi svetovni vojni. Dobiš samo knjige od Dežmana in njegove golazni. Znoru sem enkrat v DZS, kaj si domišljajo. Poglej si novejšo zgodovino. Izbrisana vs aJugoslavija, kot da je ne bi bilo. Sramota. Spomnim se na dolenjskem, ko so mi rekli : Poglej prvo je bil Domobran , sedaj je pa veliki komunist, kaj pa je sedaj, pa ni treba razgljabljat. Hinavci brez primere.
Markopatojecistdost
25. 10. 2007 09.56
O.k. Kot v vsaki vojni so se svinjaruije dogajale tako na eni kot drugi strani. Tega ne more zanikat nihče, slika ni črno bela. Odgovor, kdo se je boril za Slovence ter njihov obstoj pa je jasen - PARTIZANI. Včeraj me je tako razburil kreten Drobnič, ki je celo izjavil, da če nebi bilo partoizanstva tudi bratomornih pobojev nebi bilo. Stalno se enači partizanstvo z komunizmom. Pravi, da obstoj slovenstva s tem nebi bil ogrožen. KRETEN. Prvič : zmagalo je zavezništvo, kar enostavno pomeni, da bi po dogodkih spadali med poražence, morda celo plačevali vojno odškodnino, sramovati bi se morali lastne zgodovine. Drugič : Slovenci kot narod nebi fizično izumrli, medtem ko bi bila narodna identiteta zbrisana iz zemljinega obličja. Ponemčevanje je bilo eno najmočnejših orožij Hitlerjeve vojske. Vi kar brišite obsodbe ljudem, katerih roke so umazane s krvjo tistih, ki so se dejansko borili za Slovenijo ter lizali okupatorjev čevelj, ampak prepričanja med ljudmi vam ne bo uspelo zbrisat. Janša sedaj plačuje davek cerkvi, ki mu je pomagala na oblast, čeprav sem prepričan da ga peče vest. Samo poskusite uvest v osnovo šolo učenje popačene zgodovine, pa boste vidl vraga.
bonsai9@email.si
25. 10. 2007 09.13
Ma naj že postavijo kip generalu Rožmanu poteg nadškofa Maistra. Namesto konja naj ga pa posadijo na osla al pa devico Marijo. Samo nadškofa Maistra sta dva, eden na avtobusni postali v LJ, drugi pa na Kardeljevi pl., pred Morsom. Ja kolk je pa blo generalov Rožmanov?
Prvo Bore
25. 10. 2007 08.52
matej.rojc dober dan Ne se tako jeziti na hot shota, ker fant čita samo Dežmana in vse kar je dober je na Jesenicah. Tudi sam nisem vedel, daje bilo tako veliko število mobilizirancev v nemško vojsko, ko sembil njegove starosti. Tudi moji strici so bili v Rusiji na fronti (štajerci) pa je eden preživel, ker je bil intendant in nobenega metka izstrelil. Samo bejž od bitke je rekel. Spoštujem VSE vojake, ki so preživeli Stalingrad. Eden je bil še živ na Gorenjskem. IN spoštovani so bili v nemški vojski kot dobri vojaki. Na štajerkem ni bilo organiziranega upora. Samo pohorski bataljon je bil- Slava jim- pa še tega so izdali domači izdajalci. Dobri so bili, da so se uprl in da so šli v boj proti taki velesili, kot je bila Nemčija. Ne pozabimo jih, samo to rečem. Na Slovenskem smo mi gospodarji.
Prvo Bore
25. 10. 2007 08.42
hot-shot69 Jao tebi !! Kdo pa se ne bi upiral delavski moči, daj mi to povej ?? Klerikalci in meščani so se uprli komunistični partiji, ker je partija obljubljala pravice, katere prej niso imeli. Kmetje so lahko samo štepali otroke in nič drugega. Angleži so šele leta 43 začeli pomagati edinim upornikom na ozemlju Jugoslavije partizanom. Pravi komunisti in skojevci so umrli v bojih, če te že tako zanima. Glede železarne ne bluzi, ker tudi v hokeju niste najboljši Ej ga fantje LOL slosap dober dan Zadnjič sem se pogovarjal z nekom , ki je bil njegov oče v Waffen divizionu in to sva se čist normaln pogovarjala, kar pa ne morem reči za mojo belo žlahto, ki podpira domobranstvo.Smo že prekinil vse odnose. Lahko se edino dobimo, če želijo dobiti kaj po pički. Ja ja slovenska sramota izdaja slovenskega naroda.
Matej Rojc
25. 10. 2007 08.25
Ja kdo pa je dal partizanom orožje :))) hot-shotIDIOTinKRETEN :))) Priboriti so si ga morali in krasti NEMCEM in ITALIJANOM in belim izdajalcem. Kakšen hot-shot KRETEN :))
Matej Rojc
25. 10. 2007 08.22
Ja če ste gledali včerajšnje omizje, vam je postalo vse jasno. Še enkrat bo treba poraziti te bele izdajalce, ker si ne dajo nič dopovedati. Nujno jih je treba spraviti z oblasti, in JJ ter SDS sta naredila veliko manipulacijo s Slovenci, ko sta omogočili predajo oblasti belim izdajalcem. To so ti ljudje s psihiatrije (Drobnič/Perko) :)) Hecno in naravnost podlo da skušajo svojo JASNO krivdo pripisati nekemu namišljenemu sovražniku ("komunistom"). Dol z JJ izdajalcem in dol z belimi izdajalci. Ti hot-shot69 pa bodi raje bodi tiho, ker takega idiotizma pa res še svet ni slišal.
slosap@yahoo.de
25. 10. 2007 08.15
hot-shot69: Ja katoliška Cerkev se je borila proti komunistom, ne pa vsi Slovenci!Nemci in Italijani so pa hoteli uničiti Slovence!
hot-shot69
25. 10. 2007 01.31
slosap, kle se je šlo zaradi KOMUNISTOV. Oni so se oprli komunistom. Nemci so jih pa zavedli v kolaboracijo zato, ker so bili edini, ki so jim obljubili orožje. Z vilami se niso mogli borit proti komunistom, ki so jim pomagali Angleži.
slosap@yahoo.de
25. 10. 2007 01.01
@temacni: jaz nikakršen nacist nisem, če sem Nemec! A je v redu! Izdajalcev naroda pa ne trpimo, pa naj si bodi to Slovenec, Hrvat, Nemec, italijan.Če pa ti preziraš Nemce, pa ne vem zakaj ti ne voziš kam kjer jih tako sovražijo kot jih ti.Kot Slovenec pa lahko rečem, da me je sram, da je bila kolaboracija z nacizmom, kot me je po drugi strani sram, da je bil nacizem. Ampak glede na tvoj nickname je jasno da pojma o življenju in trpljenju nimaš. Moja družina je bila priča trpljenju. In jaz se partizanov ne bojim, ker jih gledam kot tisto silo, ki se je nacizmu uprla. Rožman et company, pa je nacistom in fašistom stala ob strani pri ubijanju ljudi. IN TO TI PRAVI NEMEC!
killi-123@hotmail.com
25. 10. 2007 00.59
Ravncani crkujejo na obroke,je svak ostal brez sluzbe.In to je od posla z Erjavcem(ni podpisal pogodbe ampak kupil Patrie)
hot-shot69
25. 10. 2007 00.18
V hladni sm pa jest delov, pakirov Prvo Borec. Bomo počakal, pa da vidmo kaj bo ane. Drgač so pa najbolši slovenski železarji Jeseničani :)
Prvo Bore
25. 10. 2007 00.03
hot-shot69 vidi se da ne poznaš železarno jesenice. Železarna jesenice je hladna valjarna hladne pločevine in Inox pločevine. Železarna, ki ima svojo zgodovino. Železarna, ki ima delavce , ki se spoznajo na svoje delo. Temu, kar dela RUS se reče sovražen prevzem, ker je on privlekel svoje stranke in se lahko zajebava z železarno in z njenimi ljudmi. Železarna Ravne : Čakalna doba na pločevino do 3 mesece, avansno plačilo. avansno plačilo za preše. Poznajo Ravne cel svet. V Indiji rečeš da si iz Slovenije , pa takoj rečejo Ravne. Ja ja pobče mi slovenci imamo dobre železarne in dobre železarje, potem jo oa taki pingvinasti ljudje prodajajo. Nobena stranka Ti ne bo nikoli všeč.
Ne vem kaj se cerkev sploh toliko zalaga za tega izdajalca Rožmana.Kaj pa ima sploh veze kaj odloči sedaj sodišče ko pa je vsemu ljudstvu jasna situacija o njem.Postopek se je verjetno sprožil na pobudo Peterleta cerkev pa bo tako dolgo brskala po teh rečeh da še bo prišlo na dan kako se je rožman ukvarjal s pedofelijo po zaporih med vojno saj se vidi že kakšen ima gobec.hahahaha
hot-shot69
24. 10. 2007 23.39
Prvo Borec. moj pingvin Vizjak? Tko ti povem, ni je politične stranke v Sloveniji, ki je po mojem okusu. Drugače so bili pa na Jesenicah že vsi posrani zaradi Rusa. Železarna je zgubila veliko strank, ko je podražil izdelke. Hvala bogu je on pripeljal svoje stranke in je sedaj tako kot mora bit...zaenkrat