Slovenija

Preverjeno: Mizerno življenje tujih delavcev

Ljubljana, 10. 06. 2008 20.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Darja Tibaot Ciringer
Komentarji
18

Nekateri podjetniki služijo na račun tujih delavcev pri nas. Oddajajo jim sobe, eno posteljo pa naj bi si delila po dva delavca v izmenah.


  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alonsodeportes
11. 06. 2008 14.19
Sam občasno delam na terenu, večinoma v tujini. Zadeve, o katerih govorijo na popu, so verjetno resnične. Toda vse skupaj se preveč napihuje. Tudi nam se je že zgodilo, da smo si v npr. eni Nemčiji izmenjevali posteljo (en je delal podnevi, drugi pa ponoči). Sem toliko star, da sem bil tudi v yugo-vojski in lahko vam povem, da marsikateri delavec iz držav ex-yuge doma biva slabše kot v Sloveniji. Ko delam na terenu, sem najbolj srečen, da imam tuš in kuhinjo. Pralni stroj pa je luksuz, ki ga še nisem doživel.
uporabnik08
11. 06. 2008 11.06
tko bo dokler se ne ustalijo po bomo pa vsi na istem(na slapš
bakerman
11. 06. 2008 10.41
ja bo kr res, sicer sosede vrjetn ne mot kako oni živijo, ampak jih vrjetn mot da oni sploh tam žvijo. Predstavlajte si da vi v vas za 100 prebivalci dobite 100 tujcev ki ne znajo ene besede slovensko... človeku ni prijetno ...
LomilkaSrc
11. 06. 2008 10.24
Haha tale novinarka odkriva toplo vodo. Očitno ni nikoli videla kaj se dogaja. v prejšnem sistemu so obstajala tako imenovana samska stanovanja , namenjena zgolj za sezonske delavce. tudi v tem primeru so en prostor za 2 najeli v treh ali štirih zato da bi kaj prišparali. Pa boste rekli da je zdaj kaj drugače??? tisti ki so že kdaj delali v tujini in tam tudi prespali že vedo kako je. ostali pa raje bodite tiho , ker tega ne veste. strinjam pa se da so tuji delavci cenejši. ne pa nujno kvalitetnejši. to vem iz lastnih izkušenj.
carpe.diem@masicom.net
11. 06. 2008 10.04
Tipičen primer poročanja POP Tv-ja. Kaj pa slovenske družine in posamezniki? Kdo si sploh še lahko privošči nakup stanovanja? Spet je postavljen v ospredje problem tujih delavcev, življenje slovenskih pa itak ni pomembno, kajne?
globoki mislec
11. 06. 2008 09.56
kje je davčna inšpekcija
neptun1980@email.si
11. 06. 2008 08.31
Pametnjakoviči. A če so zadovoljni pa je vse ok? Ali kaj? Zaradi logike ljudi vaše baže sem resnično v skrbeh, ko živim v Sloveniji. A to, da te nekdo nategne, ker pač sam nisi dovolj razgledan na nekem področju je za vas čisto normalno in pravilno. Potlej lahko zakone kar črtamo a ne? Zdaj je namreč pogodba, ki jo podpišeš nična, če ni v skladu z zakonom, pa čeprav si jo prostovoljno podpisal. Vi bi to torej črtali, a ne. Saj so ljudje prostovoljno izjavili da se strinjajo s zahtevami. V človeški družbi obstajajo neke norme in pravila, ki naj bi se jih vsi držali, da bi bil sistem kolikor tolikor pravičen. In ne glede na to, da je nekdo zadovoljen z razmerami v katerih živi to še ne pomeni, da je to prav. In da moramo ostali biti tiho, ker se pač ne strinjamo s tem... Kaj pa nelojalna konkurenca? To je pa ono za na kruh namazat? Bedarija no....
Svoboden Miki
11. 06. 2008 07.40
To je navadna slovenska foušija sosedov. Nekdo se pač znajde in dobro zasluži pa kaj potem, jst jim čist privoščim. Vsak naj pometa pred svojim pragom. Sej pri nas je tako, čim si v nečem uspešen, ti že skušajo vse vzeti. Ne morš verejet.
Buena Vita
11. 06. 2008 06.31
res nekaj ne štima od 70.leta naprej se je Slovenija pogradila,toliko je zgrajenega da se več ne ve ali je to Slovenija ali Mexico city,hiša do hiše,stavba do stavbe,objekt do objekta,pa še vedno stanujejo v kleteh,pa še dva milijona nas ni. Ali je toliko praznega,ali nekdo debelo laže,pri tolikih zgradbah je nemogoče da ljudje bivajo v kleteh---razen klošarjev,pa še ti dobivajo toliko sociale da si lahko kaj privoščijo, za boga svetega dejte že mislit in računat,take računice kot jih predvajate padejo z slepim očesom,stanovanj je več kot dovolj,vsaj v Sloveniji,le nekaterim je to dober posel pa se izživljajo,še kako leto,pa boste videli ponudbo na tržišču,treba bo začet kasirat,in nebo odjemalcev,ja,bodo tuji delavci TUJI DELAVCI ZMANJŠUJEJO MASO, ZA DOMAČE DELAVCE,IN SOCIALCI ENAKO,PA JOKAJTE
robi29
11. 06. 2008 01.02
sem sam delal preko posrednika v nemčiji na gradbiščih in smo tud v enem stanovanju spali štirje!tak da nevem kje je problem !večina teh delavcev prihaja iz takšne revčine da jim je luksuz imeti toplo vodo in elektriko v stanovanju! slovenski novinarji naj se rajši brigajo za nas slovence v kakšnih luknjah morajo prebivat pa še drago najemnino in stroške plačujejo !!
killi-123@hotmail.com
11. 06. 2008 00.43
Mislim,da je prispevek POP-tva brca v meglo. Tuji delavci pristajajo na to zaradi manjših stroškov. Pri nas za Bežigradom,so si 4 delavci najeli 2-sobno stanovanje, za katerega plačujejo 550 eu plus stroški. Zato ne nasedajte vsakomur, kot npr. študentki iz Maribora, za katero se je izkazalo, da prejema pomoč v višini 450 eu.
vodja
11. 06. 2008 00.18
no, ne pretiravajte, tuji delavci živijo bolje kot marsikatera revna družina. Tuji delavci so ponavadi kar zadovoljni s svojim bivališčem, če jim kaj ne bo pasalo, bodo že povedali. Tako ali pa tako jim prenošiče plačujejo firme, za katere delajo. Sicer pa ne vem kaj se imajo sosednje za vtikat, kako živijo tuji delavci? to je navadna folšarija, ker pač biznis na veliko laufa. če se pa že govori o mizernem življenu teh ljudi, raje si pojdite ogledati starejše študenske bloke oziroma naselja, kjer slovenski študentje živijo v večjem dreku kot pa teli tujci, ki ste jih pokazalu na posnetku. ne delajte problemov tam, kjer jih ni, in jih rajši popravita tam kje dejansko so... včasih preveč dramatizirate!
scisco
11. 06. 2008 00.16
Škoda ker ne pogledajo kje vse živijo študentje po Ljubljani. In po koliko se jih stlači v male sobice.
davasnisram
10. 06. 2008 23.14
BRAVO pop tv zmagal ste!!
ci.nik
10. 06. 2008 22.34
zdej pa nej po še posname kolk slovencev živi v kletnih prostorih ,brez pralnega stroja,ogrevanja,televizije..... in to tistih slovencev k so leta delal v tovarnah dokler jih niso tajkuni in država zaprla ,spravla v stečaj in te slovence postavila na cesto. kolk slovencov lahko samo sanja o taki hiši..o taki kopalnici.....al pa o temu di jim firma plača bivanje. posnemite tudi študetske domove ,ki so prenatrpani v sobah z površino 15m2 živijo po 4 in to bodoči upi in nosilci gospodarstva....slovenci
DarkWings
10. 06. 2008 22.34
itak da so zadovoljni s pogoji bivanja.. če pa morjo bit! sej nimajo izbire.. ali to, ali pa naj grejo nazaj domov.. (po moje) žalostno
peternelj_janez@yahoo.com
10. 06. 2008 21.59
Mislim slabšega prispevka, ki mimogrede ne vsebuje kančka resnice, pa še nisem videl! Ta dva primera ki sta bila prikazana, sta popolnoma vredu, kaj jim pa manjka, še sami delavci so povedali, da jim nič ne manjka, vrjetno se imajo tukaj lepše, kot bi se imeli doma, pa kaj je problem, če štirje spijo v eni sobi, ko sem bil jaz v šola v naravi nas je 25 spalo v eni sobi in se ni nihče pritoževal. Aj jaj POP TV ko že mislim da slabši ne morete biti me vedno znova presenetite.
GTR
10. 06. 2008 21.39
Lepe strani kapitalizma