Slovenija

Pred prazniki na cestah več prometa

Ljubljana, 24. 04. 2015 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./N.Š.
Komentarji
4

Pred prazniki je pričakovati več prometa na mejnih prehodih in v okolici turističnih središč. Zastoji so lahko zaradi delovišč.

Zaradi napovedi slabega vremena bo sicer med prvomajskimi prazniki verjetno manj prometa, kot so pričakovali. Več prometa bo predvidoma tudi jutri in v ponedeljek, 27. aprila, bi lahko bilo čez dan več vozil na cesti. Nato naj bi se stanje umirilo do četrtka popoldne, 30. aprila, ko bo zaradi prazničnega prvomajskega petka tudi v drugih evropskih državah predvidoma več prometa od Ljubljane proti Gorenjski in Primorski ter od Avstrije in Italije proti Hrvaški. Takrat bo tudi več tovornjakov, predvsem na avtocestah med mejo z Madžarsko in mejo z Italijo.

Med prazniki bo verjetno manj gneče zaradi slabega vremena.
Med prazniki bo verjetno manj gneče zaradi slabega vremena. FOTO: Thinkstock

Gneča bo kot običajno tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, po izkušnjah najbolj na mejnem prehodu Dragonja. Na Prometnoinformacijskem centru obenem opozarjajo na večjo previdnost zaradi povečanega prometa v okolici tradicionalnih prvomajskih prireditvenih prostorov 30. aprila in 1. maja.

V soboto in nedeljo, 2. in 3. maja, bo promet povečan v obratni smeri, torej predvsem s Primorske in Gorenjske proti Ljubljani ter od Hrvaške proti Italiji in Avstriji. Takrat je pričakovati zastoje tudi na mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo, največ na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje. Najbolj obremenjena bo avtocesta med Ljubljano in Koprom.

Delovišča so na štajerski avtocesti, ozko grlo pri Markovcu

Zastoji so lahko zaradi delovišč. Predvidoma do nedelje, 26. aprila, bodo v predoru Golovec v smeri Štajerske prenavljali hidrantno omrežje. Dela v cevi v smeri Zadobrove bodo zaključena predvidoma do sobote, 25. aprila, nato sledijo dela v cevi proti Dolenjski. Na odseku Koper–Izola je zaradi zgraditve navezave hitre ceste v predor Markovec spremenjena prometna ureditev na koncu hitre ceste v Kopru med Semedelo in Žusterno. Promet poteka po eni polovici hitre ceste dvosmerno, proti Ljubljani je zaprt izvoz Semedela.

Na odseku Arja vas–Šentrupert obnavljajo vozišča, zaradi del je zaprt tudi priključek Šempeter v smeri Ljubljane. Obvoz je prek priključka Šentrupert. Zaradi graditve protihrupnih ograj med priključkoma Celje-vzhod in Dramlje promet v razdalji približno šestih kilometrov v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih, pri čemer je proti Mariboru en pas speljan na nasprotno stran avtoceste. Protihrupne ograje gradijo tudi na odseku Celje zahod-Arja vas, zato sta v smeri proti Ljubljani zaprta odstavni in del voznega pasu. Promet proti Ljubljani poteka v razdalji približno 400 metrov po dveh zoženih pasovih.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kokicas
24. 04. 2015 21.04
+1
Vsakič se napovedujejo zastoji zaradi povečanja prometa, kaj bi se zgodilo, če tovorna vozila nebi imela prepovedi vožnje težko rečemo, ampak glede na to da smo tranzitna država ki se ji skokovito povečuje promet na AC, naši namesto širjenja AC, in razepov gradijo prothrupne ograje. Res skregano z logiko, da bi vsaj razširili razcepe, ne jih stisnejo v en pas in potem zastoji na celotnem in edinem ljubljanskem obroču vsak jutranji delovni dan vse stoji in žal tudi "poka"
razocarani
24. 04. 2015 13.09
+11
koga briga ,,,, vecina nas bo doma ,,
Konrad 001
24. 04. 2015 09.44
+11
razocarani
24. 04. 2015 13.09
+6