Slovenija

Prevaranti prežijo na naivneže

Ljubljana, 07. 07. 2009 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uporabniki Siola na svoje poštne naslove prejemajo lažna e-sporočila, ki jih pozivajo, naj sporočijo svoje osebne podatke, če želijo obdržati Siolov račun.

Blogerji
Blogerji FOTO:

Po svetovnem spletu krožijo različna e-sporočila, ki ljudem obljubljajo velike zaslužke, če sporočijo svoje osebne podatke; kot je ime, priimek, številko osebnega računa in drugo. Sedaj pa je na udaru tudi Siol, saj so različni uporabniki njihovih storitev dobili e-sporočila, ki od njih zahtevajo, naj sporočijo svoje osebne podatke, če želijo obdržati svoj internetni račun.

Sporočilo je bilo uporabnikom poslano preko gmaila, v njem pa je bilo mnogo slovničnih napak, kar kaže na dejstvo, da je sporočilo najverjetneje napisal tujec. V tovrstnih zadevah je treba biti še posebej pozoren. V različne obrazce ne vpisujte podatkov, če niste prepričani, da gre resnično za avtentično sporočilo ali internetno stran.

Opozorilo Siola

Če ste v zadnjem času prejeli e-sporočilo z naslovom 'Dear Siol e-poštnega računa imetnika' oziroma 'Dragi Siol imetnika računa' ga zbrišite in ne odpirajte. Gre za lažno sporočilo, ki od vas želi posredovanje vašega gesla za dostop do interneta, ki je zaupen podatek in ga ne sporočajte nikomur.

Če ste na sporočilo odgovorili in napisali svoje podatke, si te nemudoma spremenite preko servisnih strani, so sporočili iz Siola. "Lažno pošto pa smo na naših strežnikih tudi zablokirali v dohodu in odhodu," so za 24ur.com še sporočil iz Siola.
 

Pozor: Lažno sporočilo Siolovim uporabnikom

Dragi SiOL imetnika računa, Za dokončanje vašega SiOL račun, morate odgovoriti na to sporočilo takoj in vpišite svoje geslo. To sporočilo je nadgradnja Sporočila SiOL od centra do vseh SiOL račun lastnikov. Trenutno poteka nadgradnja naše baze podatkov in se izbriše vse neuporabljene in privzeti e-poštni računi, da ustvarite več prostora za nove račune. Ta proces bo tudi nam pomagajo v boju proti spam pošte.

Če Želite preprečiti, da vaš račun ni zaključena, boste morali posodobiti, da je zdaj za potrditev, da je sedanja uporablja račun in za veljaven dokaz, če ste za lastnika tega računa.

Potrdite svoj e-naslov IDENTITETA SPODAJ ZA POSODOBITEV

E-mail Uporabniško ime:
EMAIL Geslo:
Datum rojstva:
Država ali ozemlje:

Opozorilo! Račun lastnikov, ki noče, da posodobi svojo računa v roku 48 ur po prejemu tega opozorilo bo izgubila svojega računa stalno in samodejno. Zahvaljujemo se vam za uporabo storitev SiOL.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZaZaZuu
08. 07. 2009 14.52
ce so tak naivni da temu verjamejo, pol jih pa kar nej zaj......
blaxus
07. 07. 2009 13.59
amaterji... so uporabil google translate za prevod.... vsak ve, da je zanič!!!
IbrMudel
07. 07. 2009 13.41
To so sigurno požigalci!
mjereb2@guest.arnes.si
07. 07. 2009 12.39
Kdo sploh še ima Siol, razen tistih, ki nimajo na voljo drugega ponudnika. Halo?
lolekibolek
07. 07. 2009 12.35
siol lahk nategne vsaka druga babica... da ne recem kako dobro zagotavljajo internetne usluge... za znoret
IztokU
07. 07. 2009 12.32
PRAVI PREVARANTI SO NAŠI POLITIKI..RAJŠ DEJTE KAKŠNO TAKO TEMO..
ninax
07. 07. 2009 12.13
mi smo dobili email da moramo javiti številko komunikatorja a je to tudi kakšno lažno sporočilo?
ietsspesiaals
07. 07. 2009 11.44
siol je itk fejk
Joze-Joze
07. 07. 2009 11.43
kam moram zdaj poslat podatke???
Gregor Ropi?
07. 07. 2009 11.38
tolk nesposobnih najdeš samo na Siolu na kup in pol ni čudn da takih mailov ne znajo blokirat; preden pogruntajo napako na omrežju rabijo pol dneva, računat znajo pa za 6.
xes
07. 07. 2009 11.35
"Opozorilo! Račun lastnikov, ki noče, da posodobi svojo računa v roku 48 ur po prejemu tega opozorilo bo izgubila svojega raèuna stalno in samodejno. Zahvaljujemo se vam za uporabo storitev SiOL." Sej razen pravopisnih napak je sporocilo prav v siolovem stilu.... kot naprimer v zadnjem casu: ce ne boste spremenili programske sheme boste fasali najdrazjo in ce ne boste potrdili programa zvestobe vsake tri mesece bomo kaj hitro pozabili na zvestobo in vam zacolali polno ceno....
Libra77
07. 07. 2009 11.32
Zelo slab spam filter pri najbogatejšem operaterju v Sloveniji.
svaba
07. 07. 2009 11.32
lol to je nekdo na google translatorju delu