Slovenija

Prepoved obiskov v Mariboru verjetno dva tedna

Maribor, 08. 04. 2010 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na oddelku za očesne bolezni mariborske bolnišnice so v manj kot mesecu dni obravnavali 47 bolnikov z virusnim očesnim konjunktivitisom. Prepoved obiskov na oddelku bo verjetno trajala vsaj dva tedna.

UKC Maribor
UKC Maribor FOTO: POP TV

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so za 24ur.com sporočili, da so od 15. marca pa do danes obravnavali 47 obolenj epidemičnega virusnega konjunktivitisa. Večinoma je šlo za zunanje bolnike, ki so bili poslani na pregled v času dežurstva s strani nujne medicinske pomoči ali osebnega zdravnika. Bolniki so bili iz različnih okolij, različne starosti, skupnega izvora pa niso zasledili.

V sredini marca so opazili povečano število konjunktivitisov, ne le epidemičnih, ampak tudi ostalih, kar je običajno za spomladanski čas. Epidemični konjuktivitis ima značilno klinično sliko, zato so uvedli stroga merila preventive. V skladu s tem so zaradi strahu pred širitvijo pri hospitaliziranih bolnikih prepovedali obiske, kar je na posvetu potrdil tudi vodja enote za preprečevanje bolnišničnih infekcij v UKC Maribor.

Predvidevajo, da bi ta ukrep lahko trajal okoli dva tedna, natančne napovedi pa po njihovih besedah ni mogoče podati. Kdaj bodo ukrep odpravili, bo pokazala nadaljnja analiza stanja. Pojasnjujejo še, da se virusni konjuktivitis prenaša kapljično in z dotikom. Bolezen je zelo nalezljiva. Običajno se začne z vnetjem enega očesa, ki mu skoraj praviloma sledi vnetje drugega očesa po enem tednu. Bolnik je kužen še en teden po začetku vnetja drugega očesa.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wingsjutarka
08. 04. 2010 22.40
A bodo prepovedali tudi prihod vseh naročenih bolnikov na ambulantne kontrolne preglede npr. po operaciji? Se lahko pozanimate?
Triera
08. 04. 2010 20.54
Bedni naslov.
kikimoki
08. 04. 2010 19.26
Swinger time.....:P