Slovenija

'Preiskovalci NPU so bili pred agencijo prej kot mi'

Ljubljana, 15. 09. 2011 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ker naj bi predsednik uprave Elana zlorabil položaj tudi tako, da je kadrovski agenciji A.S.O. izplačal 80 tisoč evrov nagrade, so se na agenciji zglasili preiskovalci. Na A.S.O. sicer pravijo, da gre za transparentna nakazila.

Preiskovalci NPU so se včeraj oglasili tudi na kadrovski agenciji A.S.O.
Preiskovalci NPU so se včeraj oglasili tudi na kadrovski agenciji A.S.O. FOTO: Miro Majcen

Kot je znano, je včeraj potekala hišna preiskava na Elanu. Andrej Simonič, zagovornik predsednika uprave Elana Roberta Ferka, je pojasnil, da njegovemu klientu očitajo zlorabo položaja zaradi izplačila nagrade v višini 80 tisoč evrov prek kadrovske agencije A.S.O. in domnevno prilagojene fakture, prodaje nekaterih stanovanj in garaže v Ljubljani ter plovila Power 48.

V kadrovski agenciji A.S.O. pa so za 24ur.com potrdili, da so se včeraj preiskovalci nacionalnega urada zglasili tudi pri njih. "Preiskovalci nacionalnega urada so bili pred nami pred vhodnimi vrati naše agencije, tako da ne vemo točno, ob kateri uri so prišli. Predvidevamo, da nekje pred šesto uro zjutraj,“ so pojasnili.

Preiskovalcem so predali dokumentacijo, ki so jo zahtevali, in o tem prejeli tudi zapisnik in potrdilo. Ob tem so dodali, da iz njihovega podjetja niso nikogar pridržali, je pa res, da je  moral direktor in lastnik Svetislav Ašanin sodelovati pri pregledu. "Preiskava je bila izvedena korektno, strokovno in temeljito," pravijo v agenciji. 

Poudarili so, da preiskovalci v njihovi agenciji ne preiskujejo nobenih konkretnih kaznivih dejanj, razen poslovanja med Elanom in A.S.O. "Zaenkrat je vse glede našega poslovanja z Elanom v skladu z zakonodajo," so dodali.

Pravijo, da sporno nakazilo v višini 80 tisoč evrov ni in ne more biti predmet preiskave. Po njihovih besedah gre za transparentno in zakonito poslovanje agencije, ki je posredovala in še naprej posreduje svojo delovno silo Elanu in drugim. "Torej znesek v višini 80 tisoč evrov ne drži kot tak, kot ga navajajo vsi časopisi, in nikjer ni takega zneska, ki bi ga Elan nakazal A.S.O. brez osnove,“ pravijo v agenciji. Razlagajo, da se vsa prejeta nakazila nanašajo na plačilo faktur za opravljeno delo.

Za vse prilive, ki jih je agencija dobila od Elana, so pooblaščenim državnim institucijam, ki so to zahtevale, poslali dokumentacijo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zalijanc
16. 09. 2011 07.02
Slovenija ima končno demokratično svobodo. Vsak vzame kolikor misli da mu pripada.
?rnogled
15. 09. 2011 13.57
Na A.S.O. lahko pravijo kar hočejo,kjer je dim je tudi ogenj. So mi pa znani načini,kako do izplačila denarja s plačilom delovnih ur,ki niso bile nikoli opravljene.Dela jih 10,ure pa pišeš 15-im delavcem(za primer).Bruto ura je recimo 12 €,torej 5 del. x 12 € = 60 €/h,črnega denarja, x 10 h,je to že 600 €/dan x 260 dni = 158 000 €/leto.Dobra računica,ni kaj,če to deliš z 2 je približno 80 000€ na udeleženca v kraji.Tak je to enostavno,če si pri koritu
santamaura
15. 09. 2011 12.59
+1
Svetislav Ašanin se seveda transparentno vozi na svoji transparentni jahti