Slovenija

Preiskave v izolski bolnišnici: policija iz pridržanja izpustila vse osumljence

Izola, 23. 08. 2013 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po preiskavi suma gospodarske kriminalitete v Splošni bolnišnici Izola je policija iz pridržanja izpustila vse štiri osumljence. Kriminalisti so zasegli določene dokumente, preiskava pa se nadaljuje, so sporočili policisti. Vodstvo bolnišnice izjav ne daje.

Policija je v četrtek po 22. uri zaključila hišne preiskave in izpustila vse štiri osumljence v preiskavi suma gospodarske kriminalitete v zvezi s Splošno bolnišnico Izola (SBI). Kriminalisti so zasegli določene dokumente, preiskava pa se nadaljuje, so pojasnili na koprski policijski upravi.

Direktor SBI Jani Dernič izjav za medije ne daje, so povedali v bolnišnici. Že v četrtek pa so v SBI na svoji spletni strani objavili obvestilo za javnost, v katerem so navedli, da je v prostorih bolnišnice v četrtek potekala preiskava, v okviru katere je bila prevzeta tudi dokumentacija v povezavi s postopkom javnega naročanja storitev sterilizacije. "Zaradi preiskave je bilo vodstvo SB Izola ovirano pri svojem rednem delu, za kar se svojim poslovnim partnerjem opravičujemo. Postopek je tekel korektno in vodstvo SB Izola ne pričakuje dodatnih aktivnosti v zvezi s tem," so še zapisali.

Bolnica Izola - 2
Bolnica Izola - 2 FOTO: Aljoša Kravanja

Kot je znano, so kriminalisti v četrtek v izolski bolnišnici preiskovali sum gospodarske kriminalitete in zlorabe položaja, pri treh od štirih osumljencev pa so opravili tudi hišne preiskave.

Po poročanju državne televizije je policija preiskovala posle izolske bolnišnice s podjetjem Timus. Med pridržanimi sta bila po njihovem poročanju poleg Derniča tudi lastnika podjetij Diasport in Siservis Ivo Krebelj in Andraž Krebelj.

Glede na informacije aplikacije Supervizor je Timus z izolsko bolnišnico letos sklenil posle v višini 2.849,25 evra. S podjetjem Diaport je bolnišnica sklenila posel lani v višini 7.740 evrov, s podjetjem Siservis pa od avgusta lani posle v skupni v višini 390.938,40 evra.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

klldmoll
23. 08. 2013 18.48
+1
Ivan Jani Dernič bo šel torej kmalu nazaj v zapor ... ?? ... kdaj bo šel pa Metod Mezek nazaj v zapor ??? .. HALO, VIRANT ?