Slovenija

FOTO in VIDEO: Alenka Bratušek: To je naša in moja nova vlada

Ljubljana, 20. 03. 2013 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 14 min
Avtor
Neda Došenović/STA
Komentarji
3155

Poslanci so potrdili ministrsko ekipo, ki jo je predlagala mandatarka Alenka Bratušek, in tako je Slovenija dobila enajsto vlado. Za nove ministre je glasovalo 52 poslancev, proti jih je bilo 35.

20.54 Prvič v zgodovini samostojne Slovenije je na čelu vlade ženska, vladna ekipa pa je najmlajša doslej; povprečna starost njenih članov je 45 let.

20.45 Alenka Bratušek je odgovorila tudi na nekaj novinarskih vprašanj. Med drugim je dejala, da je res neodgovorno, da vlada v odhajanju kadruje tako, kot je vlada kadrovala v zadnjih dveh mesecih. Ni želela govoriti o tem, kaj bo njena ekipa zdaj storila, je pa dejala, da se bodo najprej pogovorili.

Glede finančnega stanja v Sloveniji je Bratuškova dejala, da jo skrbijo besede nekdanjega finančnega ministra Janeza Šušteršiča. "Glede na to, da ta ekipa ni naredila še ničesar in nam že grozi, da bomo morali po pomoč, se sprašujem, kaj nam je zapustil," je povedala.

O očitkih, ki že letijo na nekatere od novih ministrov, je Bratuškova dejala, da se na časopisne članke ne bo odzvala in se bo z vsakim od članov nove vlade pogovorila.

"Tisti, ki poznajo Zorana Jankovića, vedo, da je on lahko samo človek v ospredju in nikakor stric v ozadju," pa je odgovorila na vprašanje, ali bo Janković, ki se je danes z vpisom datuma na odstopno izjavo tudi dokončno umaknil z vrha PS, kakor koli vplival na odločitve nove vlade. Več o Jankovićevem odstopu ...

Predsednica vlade in njeni ministri
Predsednica vlade in njeni ministri FOTO: Damjan Žibert

20.40 Člani enajste slovenske vlade so se postavili pred novinarje, snemalce in fotografe. Bratuškova je dejala, da so poslanci pokazali zaupanje v skupino ljudi, ki stoji za njo. "To je naša in moja nova vlada," je povedala. Dejala je, da ji je v veliko čast, da bo lahko to ekipo vodila na poti pozitivnih sprememb in napredka. "Vem, da nam ne bo vedno lahko in da bodo odločitve, ki jih bomo sprejemali, težke," je povedala in dodala, da verjame, da bodo dosegli zastavljene cilje.

Verjame pa tudi, da se vse stranke zavedajo, da je čas za preigravanje in politične kalkulacije minil in da bodo le združeni ter v soglasju premagali krizo.

20.24 Z izvolitvijo nove vlade je konec vlade Janeza Janše. Janša in njegovi ministri ne opravljajo več tekočih poslov. Tisti člani Janševe vlade, ki so bili pred imenovanjem na mesta v vladi izvoljeni v parlament, so zdaj spet poslanci. Izjemi sta Janša in Radovan Žerjav, ki sta danes podala pisni izjavi, da odstopata s funkcij v državnem zboru, in se tako ne bosta vrnila v poslanske klopi.

20.21 Po opravljenih prisegah ministrov predsednik DZ Janko Veber nadaljuje sejo. Ker so nekateri poslanci zdaj poslali ministri, začasno ne morejo opravljati poslanske funkcije. O tem bo Veber obvestil državno volilno komisijo in jo prosil, naj sporoči, kdo bo poslance, ki so postali ministri, nadomestil.

20.19 Alenki Bratušek je predsednik republike Borut Pahor poslal čestitko. Več ...

Alenka Bratušek je postala nova predsednica vlade.
Alenka Bratušek je postala nova predsednica vlade. FOTO: Dz-rs.si

20.09 Potekajo prisege ministrov.

20.07 Vladno ekipo sestavljajo: predsednica vlade Alenka Bratušek, minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant, minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, minister za obrambo Roman Jakič, minister za finance Uroš Čufer, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanko Stepišnik, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak, minister za pravosodje Senko Pličanič, minister za zdravje Tomaž Gantar, minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, minister za infrastrukturo in prostor Igor Maher, minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan, minister za kulturo Uroš Grilc ter ministrica brez resorja, pristojna za Slovence v zamejstvu in po svetu, Tina Komel.

20.06 Poslanci so potrdili vlado Alenke Bratušek. Navzočih je bilo 88 poslancev. ZA je glasovalo 52, PROTI pa 35 poslancev.

Ministrsko ekipo so podprli poslanci PS, SD, DL in DeSUS, ki sestavljajo novo koalicijo. Za so glasovali še Ivan Simčič, Borut Ambrožič (oba sta nepovezana poslanca) in poslanec madžarske narodne skupnosti Laszlo Göncz. Poslanec italijanske narodne skupnosti Roberto Battelli se je k glasovanju prijavil, a na koncu ni glasoval. Proti ministrski ekipi so glasovali poslanci SDS, SLS in NSi. Poslanec SDS Marijan Pojbič in nepovezani poslanec Ivan Vogrin pa nista glasovala.

20.03 Predsednik DZ Janko Veber je želel začeti glasovanje, a je pred tem poslance vprašal, ali želi kdo obrazložiti glas. Besedo je dobil poslanec SLS Franc Pukšič. Dejal je, da te vlade ne bo podprl in da bo glasoval proti. Po njegovi obrazložitvi se je glasovanje le začelo.

20.00 Poslanci so končali razpravo in prehajajo na glasovanje.

19.22 Vsi poslanci, ki so želeli razpravljati med razpravo, so dobili to možnost. Ker čas, ki je predviden za razpravo, še ni potekel, je podpredsednik DZ Jakob Presečnik vprašal, ali še kdo od poslancev želi razpravljati. Ker je besedo želelo več poslancev, se razprava nadaljuje.

19.16 Poslanec SDS Jože Tanko je Alenki Bratušek očital, da je med razpravo večino časa ostala tiho in da poslanci niso dobili odgovorov na svoja vprašanja. "Predsednica vlade ne odgovarja. Od sedmih ur, ki smo jih potrošili, od tega je imela približno 50 minut uvodnega nastopa, do zdaj je porabila, se mi zdi, dve minuti za odgovore na vprašanja," je povedal Tanko.

Bratuškova mu je odgovorila: "Gospod Tanko, bolj malo je bilo vprašanj, mnogo več je bilo obtoževanj. Bolj malo znate spraševati."

Se je pa Bratuškova vladi, ki odhaja, zahvalila za vse, kar je naredila dobrega za Slovenijo, še posebej za pokojninsko reformo in reformo trga dela.

Jože Tanko
Jože Tanko FOTO: Dz-rs.si

18.41 Alenka Bratušek se je med razpravo vnovič oglasila. Odzvala se je na besede poslanca SLS Franca Pukšiča, ki je dejal, da je to zadnja slovenska vlada in da bo naslednjo delegirala evropska trojka.

"Gospe in gospodje, če ste prepričani danes, da Slovenija mora iti po denarno pomoč, jaz upam, da se še spomnite, kdo je zadnjo leto vodil vlado," je povedala Bratuškova. "Kdo je sprejemal ukrepe, ki so privedli do tega, da bo, po vaših besedah, Slovenija potrebovala pomoč," je dejala.

Bratuškova je dodala, da si upa zatrditi, da z ukrepi, ki so jih pripravili, "znamo in zmoremo sami rešiti svoje javnofinančne težave".

Ko sem prihajala v ta državni zbor, sem si zamišljala vse skupaj bistveno, bistveno drugače. Da se bomo res pogovarjali o vsebini in se ne obkladali z ne vem kakšnimi besedami za nazaj. Glejmo v prihodnost, to je vse, kar bi si želela. Alenka Bratušek

17.33 Poslanke in poslanci še vedno razpravljajo. Ne govorijo le o kandidatih za ministre, pač pa tudi o stari in novi vladi. Med razpravo je poslanec SDS Jože Jerovšek dejal, da so kadrovske rešitve, ki jih je predlagala Alenka Bratušek, provokacija do simbolov in atributov samostojne Slovenije. Glede kandidata za finančnega ministra Uroša Čuferja je Jerovšek dejal, da je Bratuškova imenovala "advokata bank". Po Jerovškovem mnenju se cela opcija ne zaveda odgovornosti boja zoper korupcijo. S tem kandidatu ne očita, da ima kar koli s korupcijo, "dejstvo pa je, da je kandidat maziljenec ljubljanske in narodne banke".

"Že vnaprej lahko Slovencem povemo, da tisti krivci, ki so ukradli denar državljanom, ne bodo postavljeni pred obličje ljudstva, bodo zaščiteni," je povedal Jerovšek.

Zaradi Jerovškovih besed se je med razpravo oglasila tudi mandatarka, ki je povedala, da so v parlamentu eno leto poslušali predstavnike Janševe vlade, ki so govorili, da je treba rešiti bančne težave. "In zdaj, ko smo našli nekoga, ki je te probleme spremljal od blizu, ni sodeloval pri dajanju posojil, zdaj je pa to seveda narobe," je povedala.

"Je pa dejstvo, da je vaša vlada nadzornika NLB iz tistih najslabših časov, iz časov, ko so bili dani najslabši ali pa najbolj tvegani krediti, poslala upravljati z državnim premoženjem na Sod," je Jerovšku dejala Bratuškova. Bratuškova je dodala, da si želi, da bi preteklost pustili za sabo in bi gledali naprej.  

Alenka Bratušek
Alenka Bratušek FOTO: Miro Majcen

15.18 Začela se je razprava. Med njo lahko svoje stališče predstavijo posamezni poslanci. Čeprav je za celotno izredno sejo predvidenih več kot devet ur, je poslanec Jani Möderndorfer dejal, da pričakuje krajšo razpravo. Novo vlado bi lahko po njegovih besedah dobili že do 20. ure.

14.54 Pred poslance je stopil Jože Tanko, ki je predstavil stališče poslanske skupine SDS. "S poročilom KPK je bil napovedan, januarja letos pa realiziran politični udar," je povedal Tanko. Naštel je dobre projekte in ukrepe Janševe vlade in se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri njih. "Predvsem tistim, ki ste vztrajali do konca," je povedal.

Do nove koalicije je bil Tanko oster. Spomnil je na težave pri iskanju mandatarja, nato pa pri iskanju ministrov. Okrcal je koalicijsko pogodbo in dejal, da je ta dogovor splošen in skromen. "Ima 20 strani, od tega je tretjina praznega prostora," je dejal. "Pa še tisto, kar je napisano, je kontroverzno ali pa ste se podpisniki demantirali takoj naslednje jutro," je dodal.

Tanko se je obregnil tudi ob Zorana Jankovića: "Še nekaj, Janković ni senca, ni neki privid, kot bi radi prikazali vsi novi člani koalicije, ampak eminenca, pa ne samo siva." Tanko je dejal, da Janković ne odloča samo na ravni MOL, odloča tudi v DZ in odločal bo tudi v novi vladi.

Tanko je menil, da so stranke, ki so podpisale koalicijsko pogodbo, uveljavile in uzakonile dvojna merila. "Ena merila za naše, ki so takoj tarča pogroma, in druga za vaše, ki so ne glede na težo tekočih ali prejšnjih dejanj nedotakljivi," je povedal.

V poslanski skupini SDS so ocenili, da so bile predstavitve ključnih kandidatov za ministre slabe. Glede kandidata za finančnega ministra Uroša Čuferja je Tanko povedal, da "takega kandidata lahko potegneš od kjer koli".

Člani poslanske skupine SDS bodo glasovali proti novi vladi.

Poslanska skupina SDS
Poslanska skupina SDS FOTO: Dz-rs.si

14.46 Stališče poslanske skupine PS je predstavil Jani Möderndorfer. "Smo država ljudi, ki znajo iz sebe iztisniti najboljše takrat, ko je najtežje," je povedal. Strinjal se je z oceno, da so pogledi strank nove koalicije različni, a to je po njegovih besedah za parlamentarno demokracijo normalno. "Ne drži pa, da uspešno skupno delo strank ni možno," je povedal.

Dejal je, da je mandat nove vlade časovno omejen, zato so si zastavili naloge, ki jih je mogoče v tem času uresničiti. V PS bodo listo kandidatov za ministre seveda podprli.

Glede na to, da so nekateri novo vlado primerjali z divjim cvetom, je Möderndorfer dejal, da če je ta vlada res divji cvet, potem je pomembno to, da je divji cvet obvladljiv. "Obvlada ga lahko samo tisti, ki to zna," je povedal. Po njegovih besedah je mandatarka sposobna obvladati ta divji cvet. "Divji cvet, če ga obvlada pravi človek, je na koncu užiten in daje rezultate. Tisti, ki govorijo o divjem cvetu, ga morajo najprej spoznati," je povedal.

Jani Möderndorfer
Jani Möderndorfer FOTO: Miro Majcen

14.40 Stališče narodnih skupnosti je predstavil poslanec Laszlo Göncz. Po njegovih besedah so predstavitve ministrskih kandidatov pokazale, da je bila izbira ustrezna. "Dejstvo je, da ministra oziroma ministrice s prirojeno izkušenostjo ni, zato je treba sprejeti upanje, da bodo novi ministrici in ministri kos svojim nalogam, poslanstvu in izzivom," je povedal.

14.32 Na vrsti je bila poslanska ekipa NSi, njeno stališče pa je predstavil poslanec Matej Tonin. Ta je ministrsko ekipo opisal kot divji cvet. "Saj veste, divji cvet je na pogled vedno zelo lep, ampak vsebina pa je največkrat strupena," je povedal. 

"Vsekakor smo pričakovali boljšo ekipo," je glede kandidatov za ministre dejal Tonin. Povedal je, da cilji v koalicijski pogodbi vlade nove mandatarke ne odstopajo od ciljev, ki jih je imela Janševa vlada. "Razlika med nami in vami je, da smo mi zapisali tudi pot do teh ciljev, vam je pa zmanjkalo časa," je dejal.

Stranka NSi bo glasovala proti predlaganim kandidatom za ministre. "Jaz vam želim vso srečo," je dodal Tonin.

Matej Tonin je Bratuškovi prinesel "divji cvet".
Matej Tonin je Bratuškovi prinesel "divji cvet". FOTO: Miro Majcen

14.26 Stališče poslanske skupine DeSUS je predstavil Franc Jurša. "Od protestnikov pričakujemo, da bodo vladi dali nekaj časa, da dokaže svoje sposobnosti," je povedal. Jurša je napovedal podporo ministrski ekipi, mandatarki pa sporočil: "V vas in vašo ekipo polagamo ogromno zaupanja in še večjo odgovornost."

14.16 Besedo je dobila poslanska skupina SLS. Njeno stališče je predstavil poslanec Mihael Prevc. "Kratka koalicijska pogodba se bere kot lepa pravljica," je povedal. Po njegovih besedah SLS v to vlado ne more in ne želi vstopiti. Ne zaradi osebnih zamer ne zaradi politiziranja, ampak zaradi popolnoma drugačnega pogleda na realno stanje, je pojasnil Prevc.

Mandatarko in PS je Prevc okrcal, ker do svojega predsednika stranke Jankovića zaradi poročila KPK niso bili tako ostri kot do Janeza Janše. "Če želimo dokazati, da politika ni samo skupek skorumpiranih barab, lopovov, goljufivcev in ponarejevalcev, je treba pravnim in drugim institucijam te države dati veljavo, ne glede na to, kaj si nekdo o njih misli," je povedal.

Seja DZ - 1
Seja DZ - 1 FOTO: Miro Majcen

14.11 Stališče poslanske skupine DL je predstavil Rihard Braniselj. "Vstop v vlado pomeni prevzem velike odgovornosti. Odločitev o vstopu v vlado terja veliko poguma," je dejal Braniselj. Povedal je, da je stranka DL mandatarki ponudila dobro ministrsko ekipo.

14.04 Na vrsti je predstavitev stališč poslanskih skupin. Prvi je pred poslance stopil Matjaž Han, ki je predstavil mnenje poslanske skupine SD. "Obetamo si, da bo nova vlada Slovenije delovala v dobro državljanov," je povedal. Dodal je, da stranka SD ni povzročila politične krize, v kateri se je znašla Slovenija. So pa bili oster kritik "napačnih ocen in škodljivih odločitev vladajoče strukture", je povedal Han. "Nismo nadaljevali prakse opozicije preteklega mandata, ki je tudi z referendumi blokirala nekatere ključne reforme," je dejal.

Han je, čeprav je glasovanje predvideno šele čez nekaj ur, kandidatom za ministre čestital. Napovedal je, da bo poslanska skupina SD ministrsko ekipo podprla. "Srečno," je še dodal.

12.51 Začela se je obravnava poročil matičnih delovnih teles. Predstavniki odborov so poslancem na kratko pojasnili, kako je potekala predstavitev posameznih kandidatov. Kot je znano, so vsi kandidati za ministre v novi vladi v minulih dveh dneh uspešno prestali zaslišanja na odborih DZ.

12.05 Alenka Bratušek je dobila besedo za obrazložitev predloga imenovanj. Dejala je, da smo Evropa v dobrem in slabem. "Smo del velike evropske zgodbe, a bili smo tudi del velike evropske zmote," je povedala in dodala, da smo zmotno mislili, da se težave da rešiti z varčevanjem.

Po njenem mnenju je treba rešitve iskati doma. Prepričana je, da imamo v Sloveniji rešitve v strokovnih ljudeh, dobrih praksah, številnih izkušnjah in svežih idejah.

Glede kandidatov za ministre je dejala, da so izbrani kandidati pokazali pogum. Da so pripravljeni narediti kaj več, kot le kritizirati trenutno vlado ali od daleč svetovati prihodnji.

Povedala je, da bo mandat njene vlade kratek. "Kar bomo storili jutri, se bo poznalo čez leto ali dve, in ravno zato je naša naloga tako odgovorna," je povedala. Javnost od vlade po njenih besedah zahteva obrat na ekonomsko-socialnem področju in v boju proti korupciji, na drugi strani pa javnost zahteva tudi predčasne volitve.

Bratuškova je dejala, da je vladna ekipa, ki jo je sestavila, najmlajša do zdaj. Kandidati so v povprečju stari 45 let. "Dovolj smo stari, da vemo, kako se svet vrti, in dovolj mladi, da še vedno verjamemo, da ga lahko spremenimo," je povedala.

Dejala je, da so se nekateri ministrski kandidati položaju raje odpovedali, kot da bi tvegali, da v kratkem roku ne bi imeli vidnih rezultatov. Izbrani kandidati pa so prevzeli breme zahtev o rezultatih v kratkih rokih. Bratuškova je poudarila tudi, da "vrhunskih kandidatov nismo izgubili na poti".

Še enkrat je poudarila, da bo v enem letu v DZ vložila zaupnico. Ocenila pa je, da najbolj tvegan položaj v vladi prevzema Uroš Čufer na mestu finančnega ministra, za katerega je priznala, da ga je tudi najdlje iskala. "Dovolj dobro poznam proračun, da sem na tem mestu lahko zahtevala strokovnjaka za bančništvo," je povedala. Od Čuferja Bratuškova pričakuje takšno konsolidacijo javnih financ, ki ne bo zniževala gospodarske rasti. Kot najbolj nujno nalogo je izpostavila sanacijo bank. Naštela je tudi vse preostale kandidate in dejala: "To je moja vladna ekipa, optimalna v danem trenutku."

"Iskrena hvala za vašo pozornost in zaupanje," je ob koncu svoje dopolnilne obrazložitve dejala Bratuškova.

12.02 Začetek izredne seje je pred parlamentom spremljal protest. Zbralo se je med 30 in 40 ljudi. Kot je pojasnila Bojana Kos, so se protestniki zbrali spontano. "Danes bo naša vlada padla in mislijo, da bo z novo boljše, v resnici pa nam bo dosti slabše," je poudarila in dodala, da bi bile trenutno najboljša rešitev predčasne volitve.

Protestniki so razgrnili transparent z napisom "Ta vlada je plagiat". Protestnik Vinko Bah je pojasnil, da je "zaradi plagiatov nekaj poslancev moralo zapustiti svoje politične stranke ali pa celo poslanske sedeže, zdaj pa volimo mandatarko oziroma predsednico vlade, ki ima sama plagiat". To je po njegovem mnenju za pravno državo "nenormalno in nemogoče", saj morajo za vse veljati enaki kriteriji. "Ne more nekdo biti kaznovan za bistveno manjši prekršek, drugi pa celo nagrajeni," je dodal.

12.01 Predsednik DZ Janko Veber je pozdravil poslance. Pozval jih je, naj preverijo delovanje svojih glasovalnih naprav. "Ugotavljam, da ste preverili. Razen mene," je dejal Veber. Ko je še Veber preveril delovanje svoje naprave, so poslanci glasovali o dnevnem redu in ga tudi potrdili. Prva in edina točka dnevnega reda je razprava o listi kandidatov za ministre v novi vladi.

12.00 Začela se je 31. izredna seja državnega zbora.

KOMENTARJI (3155)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prašek
21. 03. 2013 14.52
+3
Upam da vas močno boli ☺
darcs
21. 03. 2013 11.58
-2
vlada izdajalcev
Kaktus111
21. 03. 2013 15.02
-1
darcs
21. 03. 2013 11.56
+1
plagiat bo dokazan v kratkem
srebrnibreg
21. 03. 2013 16.02
+1
A od Janše za katerega bi ga skoraj pravi pisec tožil?
caroll
21. 03. 2013 11.24
+0
to ni moja vlada!
johanca123
21. 03. 2013 11.37
+0
Hočeš nočeš je - ampak je že tako šefov si človek ne more zbirat in ponavad ti tiči prihajajo iz dna greznic
srebrnibreg
21. 03. 2013 16.03
+0
Za vas tistih slabih 15% se nihče ne sekira.
Maday
21. 03. 2013 11.19
+0
Slovenci nimamo z vami ( Balkanskimi Kriminalci ) nič skupnega..
srebrnibreg
21. 03. 2013 16.03
+1
Puppupapa
21. 03. 2013 10.53
+10
predvsem vaša in tvoja vlada ja. poserjem se na vse slovenske vlade ki so nam bile do sedaj vsiljene....
Taurusmaximus
21. 03. 2013 15.52
+1
Zvonka Facija
21. 03. 2013 10.45
+5
Pri tej vladi mi je všeč samo to, da je na vrhu ženska. Ostalo je samo zamenjava iz šolskih klopi za kateder. Korita so ostala ista, sv......je pa so se zamenjale....Ah, ja, pa še to. Menda je JJ rekel, da je državna blagajna eno milijardo v plusu.....ha,ha....pred nekaj časa pa, da bomo bankrotirali....kaj mu ni jasno ali koga ima za norca
godhead
21. 03. 2013 10.35
+1
je čelo že navrgel kako zlobno za danes?
prašek
21. 03. 2013 10.14
+4
Včerajšnji mednarodni dan veselja bomo danes kar nadaljevali ! Še jaz sem nazdravil sliki "Starega".
johanca123
21. 03. 2013 10.59
-2
Sem se sprehodila po lblanskih ulicah - nikjer posebnega veselja, peke čevapčičev itr. Sami mrki obrazi kljub lepemu in sončnemu dnevu
24vohomurckov
21. 03. 2013 10.11
+2
.....ooo,kako čudovit dan se je naredil...res počasi prihaja pomlad! .....funkcije in zadolžitve so podeljene,nekateri kar po elektronski pošti dobivajo navodila,kako naj kadrujejo,zanosno veselje je mimo...razen extra napihljivih napihovalcev ,s težnjami po stolčkih v štrasburu,se je (po moje) pri tistih,ki imajo tri čiste , največja evforija najbrž že polegla ,prihaja streznitev,kajti EU ne bo čakala na besede,zavite v celofanček in ovenčane s pridevniki o mladosti,lepoti in sposobnosti....že aprila bo terjala prve realne in dobre ukrepe...najprej o stabilizaciji proračuna......... ....striček jim pri tem ne bo znal kaj dosti pomagati...nima zahtevanih sposobnosti....kaj je dobro za yugo in njen privesek ,ni nujno dovolj dobro za evropsko unijo......no važno je,da je centriran v ozadje tele šlamastike od vlade in lahko mirno in zeeelooo počasi poskrbi,kar bo podpora kazenski in davčni imuniteti ter reševanju družinske ekonomije.
Juventino Slovenija
21. 03. 2013 10.08
+1
Titova pionirka" Tina Komel pristala na ministrskem stolčku nove vlade Alenke Bratušek
godhead
21. 03. 2013 10.35
+2
tudi janšat je bil titov pionirček, pa še kasneje se je karieristično vlačil po partijskih funkcijah
Polly ß
21. 03. 2013 10.05
+1
SEDAJ STOJITE PRED FOTOGRAFOM PONOSNO IN VAŽNO, BOMO VIDELI KAKO BOSTE STALI, KO BO TREBA NEKAJ KORISTNEGA NAREDITI. Čas je že, da se stanje popravi v državi, toda mislim, da še bo dolgo časa kriza za nas državljane! Ceene gredo gor in ljudje nimamo še za položnice plačati, kaj šele za vse ostalo. Ne moremo se veseliti in deliti z vami veselja. Dokler ne bo vidnih izboljšav, ne verjamem v nobeno vlado!
aojz
21. 03. 2013 10.04
+3
In kar dva sta čestitala Alenki. Orban in Musomeli. Neverjeten uspeh. EU je rešena.
25letluzerjev
21. 03. 2013 09.58
+6
Žalostno toda resnično.Jankovič bo lahko še naprej pobiral denar iz MOL-a in ga sedaj prenašal na kakšen drug otoček, ker je Ciper v krizi..
dule100
21. 03. 2013 09.56
+4
Je to povedala na pamet, ali je prebrala ? Zoranka Plagiatoršek je tupa ko šterna !
prašek
21. 03. 2013 09.45
+4
Ker so rekli , da bo vlado prevzela Alenka , sem se že ustrašil da Gombočeva !
dule100
21. 03. 2013 09.54
-1
Zakaj pa ne ! Saj je samo ponaredila spričevalo ! Magisterija še ni delala !
godhead
21. 03. 2013 10.36
+0
dulči, a boli, zelo boli? in peče? ko lulaš?
prašek
21. 03. 2013 09.44
+4
Včeraj se je dokončno poslovil komunizem !
prašek
21. 03. 2013 09.47
+2
Ste opazili , da so komunisti končno le "odleteli" ???
Janezek no.1
21. 03. 2013 09.52
+0
praško a komunizem želi prodajat deleže države v bankah in državno lastnino ,,ha ha ha ha ha se vidi da si bil kamiondžija
dule100
21. 03. 2013 09.57
-1
prašek
21. 03. 2013 10.12
+3
maksi A Janez , Černač, Grims , Gor enak ........etc. niso bili komunisti ??????
Janezek no.1
21. 03. 2013 10.14
-2
joj praško ,,,,, saj res da se obmetavamo z raznimi izjavami če so bili nekoč komunisti ne pomeni da še danes vodijo komunistični politiko samo ,ni niti najmanjše logike ,da je komunizem politka , da želiš prodajat državne deleže bank , državna podjetja , vzpodbujaš zasebno šolstvo , itd
prašek
21. 03. 2013 10.17
+2
Maksi Kar je mogel, je komunist podaril svojim prijateljem, uničil najboljše slovenske firme, prodal ........ Saj se mi ne ljubi ! Z eno besedo ; komunizem se je včeraj končal !!!!!!!
prašek
21. 03. 2013 09.43
+1
Včeraj je bil mednarodni dan veselja ! Veselje je v večernih urah obiskalo tudi ubogo Slovenijo !
Thor-1st
21. 03. 2013 09.44
-1
prašek
21. 03. 2013 09.46
+3
Thor-1st
21. 03. 2013 09.49
+1
Pa kaj misliš, da boš dobil službo? Tako kot sem jo jaz pri tistemu mehko kur.. Janezu J. Prst v r. , pa nič drugega.
prašek
21. 03. 2013 09.51
+2
Thor-1st
21. 03. 2013 09.51
+2
Kdaj boš ugotovil, da si mali človek. Nekako tako kot navijač Barcelone, whatever. Lahko se veseliš,a od tega ne boš imel nič, verjemi mi.
prašek
21. 03. 2013 09.53
+2
Moje drugo ime je Nejeverni Tomaž ! Čisto nič ti ne verjamem !!!
Thor-1st
21. 03. 2013 09.53
+1
Kwa si pol na sociali ali pač v udobni službici v javni upravi, kjer lahko pišeš svoje navijaške poste? Jaz pravim lahko le: "Hvala za rože tov. Janša in tova. Bratušek".
Thor-1st
21. 03. 2013 09.53
+0
Kaj mi ne verjameš? Spomni se mojih besed aprila ali maja!
Thor-1st
21. 03. 2013 09.37
+0
Vsaj eno uro so simpatizerji A. Plagiatoršek in Murgljota tiho? Da se jim ni kaj zgodilo?
Thor-1st
21. 03. 2013 09.32
+4
Vse kaže, da smo sedaj res gotovi! Predevsem javni sektor in tudi penzionisti. Izmozgano slovensko gospodarstvo za njihove plače in penzije nima več rezerve! EU ne da nič zastonj, Rusi pa še manj.