Slovenija

Predsednik nagradil izjemno junaštvo Majdičeve

Ljubljana, 19. 02. 2010 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik republike Danilo Türk je Petro Majdič odlikoval z zlatim redom za zasluge, saj je Majdičeva med drugim pokazala izjemno junaštvo in srčno borbo. Tako je lahko vzor mlajšim generacijam.

"To olimpijsko bronasto odličje je vredno več kot zlato," so ob novici, da je predsednik republike Danilo Türk podelil zlati red za zasluge Petri Majdič, zapisali v predsedniškem uradu. Majdičeva si je odlikovanje zaslužila za njen nastop na XXI. zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru in za izjemen športni dosežek.

Svečana podelitev olimpijskih odličij
Svečana podelitev olimpijskih odličij FOTO: Reuters

Kot pravijo v uradu, je Majdičeva izkazala izjemno junaštvo, srčno borbo in izjemen uspeh na olimpijskih igrah. "S tem je pokazala, kakšen neustavljiv borbeni duh in vztrajnost sta potrebna, da človek zmore in uspe narediti to, kar je uspelo njej," so sporočili iz predsedniškega urada.

Dodali so, da je odličje izjemen dosežek in lepo zaokrožuje imenitne dosežke v izvrstni karieri Majdičeve. "Obdržati takšno kakovost in toliko let ostati v samem svetovnem vrhu je edinstven uspeh slovenskega športa. Le z resnim delom ter neustavljivo voljo je Petra Majdič vedno znova upravičevala zaupanje svojih trenerjev in s svojimi dosežki navdušila slovensko športno javnost, kar je v neizprosni svetovni konkurenci sodobnega športa vredno vsega občudovanja," menijo v uradu. Menijo pa tudi, da ima mlada generacija prav v Majdičevi vzor velike športne osebnosti.

Vas zanima, za kakšno odlikovanje gre, kako visoko na lestvici slovenskih odlikovanj je in kdo vse ga je že prejel?
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (394)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mac4_m
21. 02. 2010 14.30
bi bilo pa lepo, da bi se slovenski politiki distancirali in izogibali slovenskih uspešnih športnikov, ki so tako drugačni od njih. Ne bi želeli petro, tino, primoža povezovati s čim umazanim....
mac4_m
21. 02. 2010 14.29
moj odgovor na post mcu..
mac4_m
21. 02. 2010 14.28
sa čast Petri in Türku! Strinjam se z dol-z-oblastjo. Edini normalen osebek, ki zna razmišljati. Vsi pljuvate čez Türka in njegovim odlikovanjem Petre. Punca se je borila bolj, kot bi si kdorkoli sploh lahko predstavljal. Res, da je delala vse to zase, vendar pa je zastopala Slovenijo kot državo! To da pa Türk leti v prvem razredu čez lužo je pa čisto normalno. Zakaj nikoli noben ni rekel besede, ko je Janša veselo zapravljal naš denar pred parimi leti, namesto da bi takrat "varčevali"? Sicer je pa kriza povsod po svetu in ne samo v preljubi Sloveniji. Mcu, janša je v polletnem predsedovanju uniji skupaj z svojimi ministri potoval z rednimi letalskimi linijami in za to 'zapravil' 80.000 eur. Kar je 10.000 eur manj kot je zapravil turek za en 'izlet' v bosno...
bema1201
20. 02. 2010 23.15
Najprej naj Ertlu odvzamejo odlikovanje. Ne moremo enačit naše pogumne športnice in jo postavljat ob bok temu staremu pokvarjenemu udbovcu. Turk naj se malo zamisli kakšno neumnost je pred meseci storil.
Marijolca
20. 02. 2010 15.25
Vse najboljše o Petri. Zaslužila je zlati red za zasluge, bolj kot si sploh lahko mislimo. Slovenijo je promovirala bolj kot jo promovira vsa politična elita skupaj. Cel svet je govoril o tem dejanju in to se je zgodilo na Olimpijskih igrah, ki so že same po sebi razred zase. Zasluži pa si je tudi konkretno nagrado. To je denar. Nedvomno je naredila ogromno za državo Slovenijo in če njeno slavo izkoriščajo politiki, bi bilo zelo na mestu, da ji za to dejanje preko vseh človeških zmožnosti dajo tudi denar. Če je npr. Kramar pri Novi Ljubljanski banki, katero je zafural, dobil nagrado 1 milijon evrov, če si je dal g. predsednik Turk na Brdu zamenjati parket, katerega je opraskal Drnovškov pes Artur, za ceno 40.000 €, pa si omisli pre-drago potovanje v Makedonijo za 60.000 €, potem bi država brez pomislekov že iz čisto etičnih razlogov morala Majdičevi plačati najmanj 100.000€, ki se jih je zaradi odrekanja, nadčloveških naporov in bolečin za pridobitev medalje zaslužila.
Tonček Balonček
20. 02. 2010 13.33
Sran ne je, da nimamo za predsednika Čebelarja, ki bi nas združeval, prepričan sem, da bi Majdičevi podelil ene deset odlikovanj plus 10 panjev kranjskih čebel, morda bi celo skupaj stradala kak mesec ali dva!!!
Anri Tomic
20. 02. 2010 07.44
Slovenski kralj je odlikoval Majdičevo! No gospod predsednik da sem jaz na njenem mestu bi vam jo poslal urno nazaj da si jo vtaknete nekam kajti od takega človeka ki mu je vseeno za svoj ubogi narod in nas seveda obravnava tako kot si to zaslužimo saj smo ga volili tako kot drugorazredne državljane si ne želim priznanja! Gospod predsednik stopite mal za trenutek z oblakov malo med ljudi pogledat kaj počnejo danes si že vsak tretji slovenec zasluži medaljo ko je sposoben sestaviti skupaj mesec zaradi potez ki ste jih skupno z našo vlado uspel v dveh letih zafurat!
Kritik19
20. 02. 2010 07.34
Turk, zaradi tvojega hinavskega dejanja te nimamo nič rajši.
loznjak
20. 02. 2010 07.13
pa kaj turk misli,da bomo s tem ERTLA kar pozabili
dominiq
20. 02. 2010 02.24
Mene je tako sram,da mamo takega predsednika.Ne vem sicer kaksno je vase mnenje,ampak nikakor se ne morem sprijaznit z tem gospodom...Sploh ne morem pozabit,njegovega kdor ne skace ni slovenc.....Res,neverjetno...
Jani.
20. 02. 2010 02.03
Edino pravilno! Še enkrat izražam občudovanje.
r27
20. 02. 2010 01.28
Vsaka čast Petri, ampak tale medalja se meni zdi le piskrček, ki ga je naš drugorazredni precednik pristavil, da bi za trenutek luč Petrine slave obsijala še njega. Kakšen podn!
peterb110@gmail.com
20. 02. 2010 00.23
Zakaj niste napisali po resnici, da je to zahteval Jelincic, on je namrec posredoval pismo Turku da se Petro odlikuje..... Turk se to ne bi nikoli spomnil, on odlikuje udbovce Zakaj scitite Turka, ko pa se niti odzval ni na afero v njihovih vrstah....med afero ga je zanimal le balkan Petra si zasluzi vec kot medaljo, spostujem funkcijo predsednika, vendar po pravici povedano cloveka kakrsega imamo danes na tej funkciji, takega sluzavca , hrvaskega lizca , potuhnjenca, zapravljivca, odlikovalca zlocinca ne moremo spostovati in tudi medalja od takega cloveka in take vladne garniture ni nic vredna. Zelo rad bi imel pravega predsednika, ki bi resnicno sluzil le Slovencem Petra polna si poguma, ponosni smo nate, zavrni to medaljo od take garniture, dokler se ne razcisti afera bericevic
jejejejejojojiji
20. 02. 2010 00.14
Komu pa naj dajo medaljo, če ne njej??? Res pa, da bi lahko počakal, da zaključi zdravljenje in pride v domovino. Verjetno bi bilo bolj svečano in med domačimi bolj veselo.
mcu
19. 02. 2010 22.37
Vsa čast Petri in Türku! Strinjam se z dol-z-oblastjo. Edini normalen osebek, ki zna razmišljati. Vsi pljuvate čez Türka in njegovim odlikovanjem Petre. Punca se je borila bolj, kot bi si kdorkoli sploh lahko predstavljal. Res, da je delala vse to zase, vendar pa je zastopala Slovenijo kot državo! To da pa Türk leti v prvem razredu čez lužo je pa čisto normalno. Zakaj nikoli noben ni rekel besede, ko je Janša veselo zapravljal naš denar pred parimi leti, namesto da bi takrat "varčevali"? Sicer je pa kriza povsod po svetu in ne samo v preljubi Sloveniji.
car_kalan
19. 02. 2010 22.13
Aja pozabu sem bravo PETRA vsa cast res bravo iz srca bravo.
car_kalan
19. 02. 2010 22.11
Ja sej potem ko si nekaj naredi in obtem dobi bronasto medalijo na oi so vso pametni, drugace pa jih boli *,..................za njih
punca08
19. 02. 2010 21.52
da si ne bo predsednik kej naredu
deinon
19. 02. 2010 21.40
Morava misliti enako? Ne bo šlo :)))
mehka pupa
19. 02. 2010 21.39
prava zverina je