Slovenija

Predraga hitra cesta

Ljubljana, 20. 05. 2011 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jure Bračko
Komentarji
25

Družba za avtoceste skriva recenzijo, ki govori o politični izbiri trase hitre ceste med Velenjem in Šentrupertom. Njen avtor ob tem opozarja, da je odsek izjemno drag, zato bi morali vsaj preveriti ostale, cenejše možnosti.

Družba za avtoceste skriva recenzijo, ki govori o politični izbiri trase hitre ceste med Velenjem in Šentrupertom. Njen avtor ob tem opozarja, da je odsek izjemno drag, zato bi morali vsaj preveriti ostale, cenejše možnosti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hrhrek
21. 05. 2011 19.03
GLAVNO DA SE CESTE PO LJUBLJANI VES ČAS PRENAVLJAJO! za vse ostalo tako ni denarja...
botjabotja
21. 05. 2011 18.04
Kdo je že "lastnik" šaleškega lobija?
Janez Modic 1
21. 05. 2011 13.53
hm... s5 bo piz..... Standart v Naši preljubi Sloveniji. :S Že samo s tem, da bi morali najti cenejše možnosti bo neumnost. Zakaj??? Ker bo tale cenejša možnost, kar na enkrat postala še vsaj 1x dražja, kot pa prejšna. :$ :S Pa še druge stvari so. Recimo kmetje bodo ob dobro zemljo, ... itd. :$ Oprostite Mi za tak komentar, toda tako je Moje mnenje....
srebrnibreg
21. 05. 2011 12.27
Najboljše bi bilo, da bi sedaj spremenili traso. Tisti novi lastniki zemlje po kateri bi naj bila sedanja trasa bi se bridko jokali za svoj denar.
buksl12
21. 05. 2011 11.09
Hitro cesto čez rodovitna polja nikakor ne.Sigurno je cenejša varjanta,ampak potem določenim nepade v žep nič.Mislim da so pametnejše varjante,ki pa zanje nočejo slišati nekateri veleumi.
24Ppkur
21. 05. 2011 10.23
Hitra cesta ja ... vendar ne za vsako ceno!!
MIRKOKING
21. 05. 2011 09.27
Mislim, da vsak ki se je že kdaj peljal iz Arje vasi do Slovenj Gradca ne more nasprotovati novi hitri cesti. Obstoječa cesta je bila zgrajena za 10000 avtomobilov, danes se pa po njej vozi 20000 avtomobilov, da o tovornjakih sploh ne govorim. Na zdajšni cesti so morali ponekod zabetunirati bankine, da se lahko tovornjaka sploh srečata.(veliko jih je padlo s ceste). Potem je tu še izvoz iz avtoceste, ki ne ustreza nobenim standarjem in je smrtno nevaren! Kako in kje se bo zgradila hitra cesta je pomembno ampak treba se je zavedati, da nikoli ne bodo vsi zadovoljni, zato se mora gledati interes večine! Pa te Braslovče imajo pa resne težave, vsak se bori, da bi napredoval samo oni vstrajajo pri svojem 1ha zemlje. Naj dajo svoje subvencije pa, da se cesta vkoplje! Pa vsi tisti, ki še vedno ne vrjamete bi vas povabil, da si na lastne oči ogledate situacijo !
Tjasy87
21. 05. 2011 08.25
Koroška rabi hitro cesto da bodo lahko ljudje migrirali v druga mesta dnevno v službo...če ne bo umrla...sama sem prebivalka Slovenj Gradca in verjemite mi, nujno rabimo novo cestno povezavo in prenovo sedanjih cest! Plačujemo pa isto cestnino kot tisti v Ljubljano a poglejte kakšna razlika...ni pošteno...
fsad
21. 05. 2011 08.20
mah briga njih za ostalo Slovenijo važno je da lahko lublana gedi kar hoče za kakršnokoli vsoto"! sramota! čimprej naj začnejo graditi to hitro cesto!
izzyone
21. 05. 2011 06.43
Samo preverte gdo je lastnik parcel po katerih je zarisana trasa in kdaj so bile kupljene. Vse bo jasno gdo ima prste vmes.
Raztezje
21. 05. 2011 05.14
Mislili so, da bo Slovenija tranzitna dežela, pa se je tujina raje odloča za obvoznice, kot da bi se pustili slačiti zahojenim podalpskim romom. Če opranoglavci vztrajajo na novi TEŠ in vidijo prihodnost v rudarstvu, pa v pivovarstvu, potem je smiselna tudi avtocesta čez hribe in še veliko bolj čudni projekti, ki nas imajo za doleteti v naših Butalah. Pa je že kdo videl, kako izgleda Šentrupert? Kmečka zveza zagotovo, avtoceste čez planke so še zadnji umotvori, ki lahko čebelarjem še naprej polnijo žepe. Zakaj ne, če so jo za veleizdajo odnesli brez vsakršnih posledic in so še nagrajeni za vso to skrajno korupcijo, s katero slačijo predvsem lasten, še bolj butast narod. Tajšnim projektom se v tujini (Avstrija) pravi navadne hitre ceste, kakšne avtoceste neki in še to, ko so izdelane vse okoliške ekološke, gospdoarske, predvsem pa turistične študije, s katerimi bi oživeli povezane kraje. Pri nas nimamo nič od tega, le bolne kapitalistične interese osamolastiteljske oligarhije. Sicer pa je že skrajni čas, da nekdo naroči kako primerjalno študijo pri "velikih fantih", recimo Američanih ali Nemcih, da bo enkrat popolnoma jasno, kako nas ropajo in da jih je treba takoj zmetati v zapore, recimo v kako Barbaro, ker že na podlagi dosedanjih referenc, za drugam tudi niso.
schrodingerScat
21. 05. 2011 01.57
se strinjam z ostalimi komentarji. cestni promet je zastarela metoda transporta, slovenija bi za zaselke, ki so še v neokrnjeni naravi graditi maglev vlakove in vlagati v razvoj hovercraft vozil. tako bi bilo potrebno le sprotno košenje trave in obrezovanje grmičevja.
kosez
21. 05. 2011 01.46
Ni čudno da smo v krizi, če vse preplačamo ali po domače drugi pokradejo...
Tadej Bu?ar
21. 05. 2011 01.08
ful nesmiselno da bi melo velenje to hitro cesto res... država bi mogla vlagat v železnice ne pa u ceste ki jih povsod gradijo :S pa mislm da velenje nima nobenih večjih težav s prometom kot ostala mesta, kamnik bi prej rabu hitro cesto kot velenje. pa tretji pas na lj obvoznici bi biu tud bolj smiseln,
LovecNaKomuniste
20. 05. 2011 23.42
Jao folk, dejte že mal pozabit na to, da more bit v Sloveniji avtocesta do vsake vasi. Sam sem dosti na cesti in vem kakšna obremenitev s karavanami tovornjakov je na odseku Koper - Šentilj , ter na odseku Brežice - Novo mesto - Karavanke. Če tadva odseka primerjamo s Prekmursko, Vipavsko in pa Sežansko avtocesto, je tam obremenitev s tovornjaki minimalna. Prav tako bo z domnevno hitro cesto na Koroško. Najprej bi bilo potrebno denar vložiti v železniški križ, če ne nam bodo tovornajki razbili vse do sedaj zgrajene ceste in pa onesnažili naravo. Na Koroško bi bilo z začasno rešitvijo najbolje posodobiti staro cesto, s tem, da bi se uredilo na vsake toliko metrov odstavne niše in pa uredilo izvennivojska križanja cest. Čez čas ko bi naredili Slovenski železniški križ bi se potem na Koroško naredilo neko konkretno avtocesto s tuneli itd.
pijanec22
20. 05. 2011 23.34
Hehe, v resnici se vsem gre, da bi lahko prodali čimveč svojih zemljišč.
prehlad
20. 05. 2011 23.11
JA SEVEDA PRI NAS ŠE SEKRET PAPIR NI POCENI.
LovecNaKomuniste
20. 05. 2011 23.06
Joj, joj, joj Slovenija, ta cesta bi morala biti danes že zdavnaj zgrajena. Danes bi morali začeti z intenzivnim posodabljanjem naših železnic. Ker tega očitno ne bomo še dolgo storili, so Italijani in Avstrijci skupaj začeli graditi obvoz okoli naše države z novo večdesetmilijardno hitro železnico s 33 km tunelom od Gradca, do Celovca in nato naprej do Italijanskega Vidma (Udin). Slovenija bo očitno izgubil samo eno prednost, ki jo ima pred ostalimi našimi sosedami. To je naša prometna prehodnost. (Turizma, kot ga imajo Italijani, Hrvati in Avstrijci lahko samo sanjamo v mokrih sanjah). Če bi znali zgraditi dobre železnice čez naše ozemlje bi lepo služili, tako pa se samo kregamo in postajamop vse večji reveži...
neamisseri
20. 05. 2011 22.57
sigurno da je predrag, če mal pogledate kje bi šla ta cesta hitro ugotovite da gre čez večino hmeljišč in njiv in vsa zemljišča spadajo v najdražjo kategorijo in verjemite da kmetje to dobo vedo in ne bojo nikakor prodajali pod ceno, pa še zelo malo tovornjakov se pelje v to smer, ker jih gre večina proti Celju zato mi ni jasno zakaj bi nekdo izbral to traso, ki je najdražja, velik bodo imeli problemov pri odkupu zemlje pa še vsaj po moje je trasa popolnoma zgrešena. Ampak dars to seveda ne zanima, ker itak nič ne delajo s svojim denarjem tako da ponavadi izberejo najdražjo traso ker itak potem noben ne odgovarja za anekse ki se podpisujejo in tako že tako draga gradnja cest postane še dražja, sploh v Sloveniji. Se peljem na Hrvaško obalo pa gledam njihove hitre ceste pa avtoceste ki so jih zgradili Američani. To je kvaliteta, nikjer ene same luknje, ko se pelješ pa po Slo avtocestah te pa ves čas premetava, ker so povsod same flike pa cesta še 15 let ni stara, cena cest pa parkrat dražja kot na Hrvaškem. Zgodba se ponavlja tako da ne bom prav nič presenečen če bo izbrana ta trasa pol pa nebo več prelepa Spodnja Savinjska dolina, ampak bo samo še ena velika cesta pa zanič asfalt, res ful fain-not!
schrodingerScat
20. 05. 2011 22.39
ne ga srat, za slovenca ni nobena cesta predraga.