Slovenija

Predlog obalnih županov: enosmerni promet ali lokalna vinjeta, ki bi veljala za celo Slovenijo

Koper, 16. 07. 2015 13.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po odprtju predora Markovec obalni župani predlagajo, da bi na obalni cesti Izola-Koper uvedli enosmerni promet, izmenično v smeri proti Kopru oz. proti Izoli. Še bolje zanje pa bi bila uvedba lokalnih vinjet.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Kakšni so načrti z odslej bolj prazno obalno cesto?
    01:44
    Iz SVETA: Kakšni so načrti z odslej bolj prazno obalno cesto?
  • Iz 24UR: Enosmerni promet ali lokalna vinjeta
    02:22
    Iz 24UR: Enosmerni promet ali lokalna vinjeta

Po odprtju predora Markovec sta župana Kopra in Izole, Boris Popovič in Igor Kolenc, predstavila svoj predlog za ureditev obalne ceste med mestoma.

Kaj se bo zgodilo z obalno cesto?
Kaj se bo zgodilo z obalno cesto? FOTO: Kanal A

Odprtje predora je precej razbremenilo promet na obalni cesti, ki jo občine želijo razvijati v smeri povezave somestja Kopra, Izole in Pirana ter hkrati imeti na voljo obalni pas za turizem in razvoj, je na današnji novinarski konferenci povedal izolski župan.

Po danes predstavljenem predlogu občin Koper in Izola bi na cesti med Koprom in Izolo en pas obstoječega cestišča namenili kolesarjem, rolkarjem in drugim, na preostalem pasu, ki bi ga ločevala zaščitna ograja v celotni dolžini, pa bi uvedli izmenični enosmerni promet. Od polnoči do poldneva bi promet potekal v smeri Kopra - prometni tokovi namreč nakazujejo, da v tem času večina prometa poteka v tej smeri - od poldneva do polnoči pa v smeri proti Izoli. Za takšno ureditev bi porabili okoli 400.000 evrov.

Ta denar pa bi po Kolenčevem lahko prihranili in oba pasova dali na razpolago domačinom, če bi prišlo do sprejetja njihovega predloga o uvedbi lokalnih vinjet. Koprski župan Boris Popovič je pojasnil, da bi po njihovem predlogu uvedli lokalne vinjete po ceni 18 evrov, ki bi veljale ne le na odsekih hitre ceste med Škofijami in Izolo oz. med Bivijem in Kozino, ampak tudi drugod po Sloveniji, kot na primer na ljubljanski in mariborski obvoznici. Lokalna vinjeta ne bi veljala samo v določeni regiji, ampak na območju cele države.

Z regionalnimi vinjetami ne bi prišlo do upada prodaje običajnih vinjet, saj bi praktično vsa vozila pridobila vinjete, s tem pa bi tudi v Darsovo blagajno priteklo več denarja, je dejal Popovič in dodal, da bi obenem s tem pritegnili tudi tujce, ki se zdaj izogibajo plačilu letnih vinjet in obremenjujejo lokalne ceste.

Zaenkrat je za predor Markovec obvezna vinjeta.
Zaenkrat je za predor Markovec obvezna vinjeta. FOTO: Damjan Žibert

Koprski župan je ob tem navedel, da ima predlog podporo več poslanskih skupin in bi po njegovem prepričanju brez težav šel skozi glasovanje v DZ, pa tudi Dars v predlogu "ne vidi nič slabega". O njihovi pobudi pa se mora izjasniti še vlada, sam pa računa na "razsodnost predsednika vlade". Kot je dodal Popovič, so pripravljeni čakati na odgovore do konca turistične sezone, če pa do srede septembra ne bodo jasno vedeli, kaj bo s predlogom, "bomo mi šli v akcijo".

Cerar predloga ne pozna

Premier Miro Cerar predloga za uvedbo lokalnih vinjet ne pozna neposredno. "Preden bi se lahko izrekel o njem, bi se moral z njim dobro seznaniti," je dejal.

Če bo prišlo do nekega resnega predloga, bi ga bilo treba "jasno prediskutirati zelo resno na ravni pristojnih ministrstev, tudi stroke in potem morda na širši ravni, celo v parlamentu, če bo kaj takega kdaj aktualno", je še dejal Cerar.

Strokovnjaka Livio Jakomin in Igor Zajec pa sta predstavila predlog alternativne trase hitre ceste med Koprom in mejnim prehodom Dragonja. Namesto nadaljevanja hitre ceste proti Luciji, ki bi promet samo prestavila za nekaj kilometrov proti meji, in namesto zdaj načrtovane hitre ceste Koper-Dragonja, za katero ni še niti sprejet državni prostorski načrt, bi po njunem predlogu izkoristili obstoječo hitro cesto do Izole, od koder bi se nato usmerili pod Barede proti naselju Bandelj, kjer bi se priključili na obstoječo cesto do Dragonje. Odsek bi bil dolg 3,7 kilometra z 1,4 kilometra dolgim predorom, je pojasnil Jakomin.

Predlagana trasa, ki sta jo tudi že predstavila pristojnim na ministrstvu za infrastrukturo, bi stala le 235 milijonov evrov v primerjavi s 365 milijoni evrov, kolikor bi stala trasa Jagodje-Lucija, je navedel Zajec. S predlogom se poleg Kopra in Izole strinjajo tudi v piranski občini.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (119)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

walter2
17. 07. 2015 14.38
+0
Tudi Ljubljanska obvoznica bi morala biti izvzeta iz vinjetnega režima,ali uvest vinjeto podobno predlogu primorcev.
Maady
17. 07. 2015 14.34
-3
Primorci so najbolj podobni GRKOM za svojo lenobo nam računajo Turistično takso torej je obdavčeno to če prideš tja.....ne vem če je to ustavno računati nekaj nekomuzatoker se giblje p državi....vinjete neb meli ker so oni nekaj posebnega GRKI.....in ko imajo prazen vodovod zijajo proti ostalim Slovencem kdaj jim ga bomo izgradili..To je to..
opazovalec_
17. 07. 2015 14.31
+5
Zakaj pa nebi enkrat naredili izjeme in pred tunelom namestili tablo, da venjeta za obravnavani odsek ni potrebna! Vinjeta za nekaj metrov ceste ne bo rešila ne Slovenije in ne slovenskih cest...
zvit kot presta
17. 07. 2015 14.07
+3
Kako pa si ti župani predstavljajo okoliščino, da bi se istočasno skozi tunel peljala dva slovenska državljana. Jaz iz Dolenjske, ki imam na avtu celoletno vinjeto za slovenske avtoceste in nek koprčan z lokalno in seveda cenejšo. A imam pri tem jaz kakšno posebno ugodnost, da moram za vožnjo pod Mrkovcem plačati več kot lokalci, a kaj? A vsaj kje na koncu predora dobim kakšen dober cviček zastonj?
grikos
17. 07. 2015 13.11
+0
nekateri bi bili ponovno radi izjeme,za vse naj velja enako bo najbolj pravično,če morajo v Lj imeti za obvoznico vinjeto zakaj ne na obali ?????????????
Uporabnik113189
17. 07. 2015 12.07
+0
Predlog županov, Micka Kovačeva pila nič plačala. Večina voznikov itak potrebuje vinjeto vse leto. Sedaj pa cel cirkus zaradi nekaj posameznikov..
opazovalec_
17. 07. 2015 11.29
+9
Je konec koncev sploh potrebna vinjeta za teh pičlih nekaj metrov ceste z obzirom na to, da ni neke variante obvoza?
dzons
17. 07. 2015 11.28
+4
ibro, sinhron, se zavedaste da ste bli ljubljacnani pod italjani obdani z bodečo žico? če vam še ni jasno je blo to z razlogom ;)
zvit kot presta
17. 07. 2015 14.03
-2
70 let nazaj. Začni živeti v sedanjosti! Po drugi strani pa imamo v LJ t.i. "nemško cesto", ki ena zelo uporabna obvozna cesta na severu mesta.
pompa
17. 07. 2015 10.30
+6
izolskemu županu Kolencu bo to edini uspeh ,ki gaje naredil v svojem mandatu.Če mu uspe,ampak na njegove intelekualne sposobnosti zelo dvomim,upam stavit da ne.Poberi se že iz Izole
sinhron
17. 07. 2015 10.22
-2
Zapreti takoj staro cesto in jo pričeti preurejat korak za korakom v plažo ! Vsi Slovenci plačujemo vinjete in cestni dinar , pa nimamo vsi enostavnega in hitrega dostopa do avtoceste ali sodobne ceste , večinoma se vozimo po uničenih skoraj neprevoznih regionalnih cestah in sedaj se umišljajo neki primorci , da jim je odveč plačevanje vinjet za vožnjo po sodobni cesti skozi predor Markovec !??
ibro2
17. 07. 2015 09.52
-3
vsi slovenci smo placevali markovec in ceste ce bi bili primorci kaj vredni bi jih Italijani obdrzali
JL_PICCARD
17. 07. 2015 09.20
-1
Tipično slovensko če jaz nimam nobeden ne sme imeti! Zakaj pa ne bi imeli lokalne vinjete (ne samo po obali) ampak tudi drugje?! Dajte se malo ozreti okoli in boste videl da tudi mađarska ima regionalne vinjete za določene odseke po ceni eur 16/leto…!!ti pravijo da so avtoceste namenjene hitrejšemu pretoku prometa in da so varneje, torej zakaj ne bi smel nekdo ki živi v škofijah in se vozi v izolo ali koper uporabljati avtocesto in s tem zmanjšati promet po lokalnih cestah – kamioni pa lahko od škofij do izole plačajo natanko 0 EUR mi bi pa morali EUR 110??!! preselite se v koper (ali pa bertoke) in boste trpeil kot moramo mi vsako sezono ko se lokalne ceste gušijo s kolonami turistov in rabiš miljon let za priti dom... slovenska foušarija in brezbrižnost
opazovalec_
17. 07. 2015 09.46
+7
Občine v vsaki vasi, ki postajajo države v državi z župani kot lokalnimi šerifi...
JohnSmith000001
17. 07. 2015 09.06
+9
PREDLOG: zapreti obalno cesto in narediti lepo plažo, domačinom v teh občinah pa dati vinjeto za 18€ za TUNEL! in ne za obalno cesto, VOLK SIT IN KOZA CELA! BUM!
JohnSmith000001
17. 07. 2015 09.02
+5
novi stroški, parkirnine, nove omejitve, novi pritiski, potem pa folk joka zakaj nobenega ni k njim ,zakaj so najemniški lokali prazni, zakaj gospodarstvo propada,zakaj ni turistov ... itd...
brusilec
17. 07. 2015 09.09
+3
če se folk pripelje v slovenijo, ponavadi kupijo vinjeto.. tukaj se gre samo za domačine.
Explainator
17. 07. 2015 08.19
+9
lokalne vinjete za 18 evrov? ja zakaj pa ni lokalne vinjete za LJ obvoznico???
LOL-ka
17. 07. 2015 08.46
-4
a sedaj, ker to velja za Ljubljansko obvzonico, se ostala mesta nimajo niti pravice poskusit menit za drugačne rešitve? A res mora veljati "če imamo mi, morejo vsi"? oziroma če lahko najdem bolj primerno (otroško) primerjavo "Če nimam jaz, tudi ti ne boš imel :P" Jaz bi privoščila ostalim, da si v svojih mestih uredijo čim bolj ugodno vožnjo.
brusilec
17. 07. 2015 09.10
+8
ej LOL.. potem bo imela LJ svojo ureditev, pa primorska, pa prekmurci ne bojo hotl polno ceno plačevat za svojo ker sploh ni AC.. to bo bolj zakomplicirano kot prekmurska gibanica..
Explainator
17. 07. 2015 08.17
+11
tole je največja svonjarija v sloveniji...kdo je dovolu županom da odločajo o zaprtju lokalne ceste??? novinarji, raje raziščite nakupe zemljišč ob tej cesti pred oz v času graditve predora...dam roko v ogenj če ne najdete kakšnega znanega priimka
DeDa46
17. 07. 2015 08.09
-4
Ja, še ena nalepka čez vetrobransko steklo, naj podražajo osbtoječo za 18€, ne pa nove nalepke!
opazovalec_
17. 07. 2015 08.07
+5
Občine v vsaki vasi in države v državi...
Vse strokovnjak
17. 07. 2015 08.02
+5
Nekaterim državnim voluharjem se že sladko smeji, ker jim bo cena parcele ob morju narasla do neba. Tisti ki so vedeli, so takrat kupili.
tschmrlj
17. 07. 2015 07.59
+12
To da bi domačini, ki ne kupijo letnih vinjet plačevali samo 18 evrov za vinjeto je nesprejemljivo glede ostalih prebivalcev Slovenije. Avtoceste so zato, da se na njih hitreje in varneje odvija promet, ne pa da bodo imeli lokalni prebivalci boniteto. Tudi omenjena predora je gradila država in ne lokalna skupnost, zato naj ne izsiljuje. Če želijo obalne občine napraviti posebno stezo za kolesa in rolkarje je ob cesti proti hribu še dovolj prostora za en vozni pas. Treba bi bilo samo posekati drevesa in ponekod napraviti podporni zid.