Slovenija

Pred zaprtjem trgovin kruh po polovični ceni

Ljubljana, 15. 10. 2008 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odslej bomo uro pred zaprtjem trgovine kruh lahko kupili po polovični ceni, so sporočili iz Mercatorja.

Kruh bomo lahko dobili po polovični ceni, če bomo pravočasno v trgovini.
Kruh bomo lahko dobili po polovični ceni, če bomo pravočasno v trgovini. FOTO: POP TV


V Mercatorju so se odločili, da pred zaprtjem svojih trgovin ne bodo več pekli kruha, ampak bodo nepakiran kruh in pekovsko pecivo, ki bo ostalo, prodajali po polovični ceni. S popustom želijo zmanjšati vračilo neprodanega kruha ob koncu dneva, nam je zaupal najboljši sosed.

Po nekaterih, sicer lanskih podatkih naj bi namreč veliki trgovci letno zavrgli med 12 in 15 tisoč ton kruha, kar je petnajst odstotkov vsega spečenega kruha. Slednji so ga do zdaj vračali pekom, ti pa ga ne smejo prodajati po nižji ceni ali celo brezplačno deliti, zato so ga običajno vrgli v smeti.

Iz Mercatorja so ob tem še sporočili, da bodo v začetnem uvajalnem obdobju usklajevali povpraševanje in ponudbo, zato se lahko zgodi, da uro pred zaprtjem ne bo vedno mogoče dobiti vsega.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (53)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
16. 10. 2008 23.12
NE VERJEMTE VSEGA pekarne delajo z kruhom kot prasica z mehom,20 kg kruha dobite za dva evra,le otpeljite ga,potem nimajo stroška,in skrbi,ne delat jim ni treba da ne govorimo o trgovinah,ta velikih male trgovine so izzvzete
hd-marjetica
16. 10. 2008 16.31
jurjur!Prav imaš ne obesit za jajca ,namreč sradat ter stradat do onemoglosti. Sram jih je lqahko ko smo kot humanitarno društvo prosili merkator za kruh ohh kje to pa ne -no zatem stoji pekarna Grosuplje ,saj poznaš pregovor sita rit lačne ne razume... ja resnica Spoštovanje pekarni Blatnik ki odstopi en dan star kruh da otroci imajo kaj jesti, ali ni to sramota za državo kot tako ki govori o neki solidarnosti,potem pa postavlja krute zakone no Janšata pa Viranta bi rada videla v vrsti za star kruh ,ohh to bi bil užitek sladko maščevanje .Lahko jih je sram ,
jaka64
16. 10. 2008 09.36
Izkoriščevalski McDonalds ti proda dvojni Cheesburger za 1 euro, pri poštenih slovenskih pekih pa en mlečni kifeljc pa stane 0,80 eura. Poglejte premoženje pekov, vsakemu stoji MB-ML ali pa VOLVO X90 pred bajto, pa še Bayliner za na morje. Pekovska mafija pa svoje delavce, peke plačuje pod Slovenskim povprečjem. Če bo kruh naprodaj v trgovinah po polovični ceni, ga bodo morda prestavil bližje blagajnam al bo treba tako, kot sedaj preko tehnične trgovine, konzrerv, juhe, pijače, zelenjave in mesa preden prideš do kruha? Ko se spomnim do kam je treba ponj, me že mine lakota. Mafiozarji. Mar mislijo, da bom spotoma kupil televizor, medtem, ko bom šel po kruh? Debilni trgovci. Da ne govorim o Esterajharski avantgardi \"Hofer\" ki ima zlatga tiča in jemlje samo keš, ker oni \"ne kreditirajo\". Avstrija nikol ne bo v Evropi. Hranijo naj tele ničvredne ojrocekine v svojih smrdljivih štunfih.
jurjur
16. 10. 2008 08.57
\"...Slednji so ga do zdaj vračali pekom, ti pa GA NE SMEJO prodajati po nižji ceni ali celo brezplačno deliti, zato so ga običajno vrgli v smeti...\" Le kdo je to zapovedal. Tega bi bilo potrebno obesiti za jajca.
Komandos
16. 10. 2008 08.00
Ljudje, ne verjemite trgovcem! Trgovci nategujejo dobavitelje s tem pa tudi potrošnike tako, da vsako leto od dobaviteljev izsilijo višje rabate, superrabate, zakupe polic, prispevke za dobrodelnost, podaljšujejo roke plačila ... Predvsem zaradi tega morajo dobavitelji dvigovati cene. A glej ga zlomka z dvigom cen najbolj PROFITIRAJO TRGOVCI, saj je njihova marža v odstotkih fiksna, torej je z dvigom cen sorazmerno višja. Mervič, Janković in Debeljak pa na debelo lažejo že več let, da so marže nespremenjene, da znaša marža pri kruhu 2%. Žalostno je, da je kruh najbrž glavni financer osvajalskih pohodov Mercatorja na Balkan, čeprav s tem nima nič. Naj mi nekdo pove, zakaj ima trgovec NAJVIŠJO MARŽO PRAV PRI KRUHU, ki se sam prodaja, za katerega dobiš denar še isti dan (plačaš čez mesece, če sploh), kjer nimaš zalog... Konkretno je marža pri kruhu nad 60% in če je cena 1€ je marže 0,60€, če je cena 2 € je marža 1,20€. Kdo je najbolj profitiral? TRGOVEC
ivo55
16. 10. 2008 07.47
Trgovci nič nam ni treba prodajai po polovični ceni, ker je to opravičilo za navaden BLEF nepoštene kalkulacije cen in navadno poniževanje potrošnikov! Ker pa sami tako ali tako ne boste naredili ničesar pač mora oblast stopenjsko je potrebno obdavčiti marže ( najmanj 50 procentov na vsako maržo , ki prekorači 20 posto ) pa ne bo polna cena kilograma kruha 2. evra. V končni fazi pa bi se z obdavčitvijo špžrešnosti z davki lahko razbremenilo DELO. Na koncu koncev pa je že skrajni čas za trezno vladanje, ki naj vsebuje tudi ukinitev bebavih predpisov, ki so jih uspeli vriniti v zakonodajo prenažrteži brez vesti ter so zapovedali, da je še za druge namene uporabno hrano potrebno vreči v smeti in še plačati za uničenje. Torej izbranci ljudstva čaka vas mnogo dela - v korist vašega ljudstva!
F12
16. 10. 2008 07.36
hmmm... peki so morali kruh vstran vrect in ne delit? a je to po zakonu? ok to pa res nisem vedela. pa kolk se jih ne bi branlo 1 dan starega kruha. mi doma vcasih 3 dni starega jemo (je pa res, da nismo ravno ljubitelji kruha)
pikanet
16. 10. 2008 07.20
Se ni za bat,da bi trgovine kruh prodajale brez zaslužka,zato bodo pač naročali manj kruha in ga ob šestih zvečer ne bo več a policah.Kruh ,ki ostaja in se vrne pekarnam,se zmelje v drobtine.Ko smo vstopali v EU,smo mogli sprejet tako imenovani HACCAP zakon,ki predpisuje med drugim tudi to,da se hrane ,ki ostaja ali mu preteče rok trajanja, ne sme raztalati med ljudstvo ali za krmo živine,pač pa jo oddajati posebnim podjetjem,ki jo nato uničijo.Tako,da razne šole vrtci in podobne ustanove raje zlivajo hrano v kanalizacijske odtoke,kot pa plačujejo odvoz ali pa reskirajo visoko kazen,če bi jo dajali nekemu kmetu za krmo živine,tako kot je bilo včasih.Takih cvetk v teh novih zakonih je še veliko.Ironija pa je ,da jih pišejo tisti,ki imajo polno rit vsega.Se je mogoče kdo vprašal,koliko družin v Sloveniji bi na ta račun imelo kosilo,ali pa kruh vsak dan.
chemtrail
16. 10. 2008 07.14
Gužva bo popoldan ja....
Roxy79
16. 10. 2008 04.27
Repliciram še \"megla007\". Kruh ki ga dobiš vrnjenega nazaj,NE SMEŠ ne prodati,ne potalat zastonj.Ponavad je še tko da je bilo s temi velikimi trgovskimi imeni,da si imel dogovor(katere postavljajo šefi megatrgovin)da kolikor kruha vrnejo nazaj v trgovino,toliko kruha morajo naslednji dan dobiti.Ni nikakršnih odbitkov,kar gre seveda pekarni v izgubo.Uglavnem pri tej stvari o velike mučke,katre morajo pekarne sprejeti,če hočejo biti v \"boju\" s konkurenčnimi pekarnami. In še replika v prispevku kjer piše da so ga pekarne ta vrnjen kruh običajno vrgli v smeti... NE bo držalo. Kruh se v navadi vedno posuši.Mešani,pekovska peciva in črni kruhi gredo v \"suh kruh za živali\" ,beli kruhi pa v drobtine.
sandi101
16. 10. 2008 00.47
Dolgo so rabili,skrajni čas ... Vse trgovine bi morale tako imeti ob nedeljah pa trgovine zapret ali pa jih bolj obdavčit za nedeljsko delo!!!
VolkD
16. 10. 2008 00.17
Tudi pri nas pečemo kruh doma. To pa preprosto zato, ker hočem jest črni kruh iz črne moke, ne pa nekaj kar vsebuje barvo. Sem namreč sladkorni bolnik in mi tak pobarvan kruh škoduje enako kot bel. No vedno se ne izide, ker ni časa za peko doma. Je sicer redko a se zgodi. In ravno v merkatorju v Kopru sem naletel na izredno osorne odgovore, ko sem kotel izvedeti kateri kruh je res črn in ne pobarvan. Ne vem no, a menim, da imamo potrošniki le pravico vedeti kaj jemo ! Potrebno bi bilo v vseh prodajalnah kruha na dostopno mesto izobesiti sestavine posameznih vrst kruha. To bi po moje moralo biti zakonsko urejeno.
Buena Vita
15. 10. 2008 23.53
janica čestitke sama ga spečem vsaj dvakrat na teden,ne zato ker nam gre slabo,pač pa zato ker je domač kruh za prstte polizat z njim,je enostavno boljši, sramota pa je,kako delajo ljudje s kruhom,kje vse se ga dobi
crnidober
15. 10. 2008 22.40
po zaprtju trgovine pa bo vse zastonj, samo noter je treba pridet
megla007
15. 10. 2008 22.36
Ob določenih dneh, v določenih trgovinah je imel Mercator skoz tako akcijo. Ni imel po vseh trgovinah ampak samo v določenih. Prav tako ima taisti Mercator vozičke pred blagajnam, kjer je roba pred izetkom datuma veljavnosti. Kaj so sedaj tukaj kaj novega pogruntal? Tisti kruh, ki so ga pa do sedaj nazaj vračal, in ga peki niso smeli prodajati od talati naprej (npr. brezdomcem), je pa sramota. Admin, a bo cenzura al ne bo? Če bo, bi res rad privat izvedel zakaj, pa kako, da se enkrat pogovorimo glede vaše cenzure, nevarnih objav.
janica1
15. 10. 2008 22.35
Kruh je predrag absolutno, še če ga znižajo, pa je še predrag. To je živa groza, kako se dobesedno \"preseravamo\" že pri kruhu kaj šele kaj drugega. Jaz ga zato sama pečem, pa največkrat pojemo do zadnjega koščka. Tako ne bo šlo več dolgo naprej....
samotar
15. 10. 2008 22.08
tonček balonček bo do konca dni trpel posledice pikov koloradskih hroščev in v jabelčni zavijalec zavijal svojega bolanega večkrat arestiranega vodjo...
A kaj so to imeli v mislih štiri dni star kruh?.
androit
15. 10. 2008 21.51
To da se ne ne sme prodajati po polovični ceni ali ga dati kar tako ,temveč ga raje vreči v smeti je to bila Janševa odločba . No saj vemo da je JJ sam rekel po TV da kruh leži v smeteh , za kamer je prvo on .
Tajkun Pirc Musar
15. 10. 2008 21.44
pametna poteza.