Slovenija
Oglas

Pred vrati je najbolj čokoladen vikend v Sloveniji

Radovljica, 13. 04. 2016 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V Radovljici bo od petka 15. aprila do nedelje 17. aprila potekal 5. Festival čokolade. Predstavilo se bo rekordno število čokoladnic, vse tri dni pa se bo odvijal atraktiven čokoladni program za vse generacije.

Radol'ca, kjer že 94 let domuje čokolada Gorenjka, je Slovenska prestolnica čokolade. V petek od 15.00 dalje, ter v soboto in nedeljo od 9.00 dalje, bo kar 50 ponudnikov čokolad in čokoladnih jedi napolnilo staro mestno jedro Radovljice z okolico.

Pri vseh ponudnikih bodo na voljo degustacije čokoladnih dobrot preko degustacijskih kuponov, ki jih bo možno kupiti na več lokacijah na festivalu. Vrednost štirih bonov v paketu je 2 €, v zameno zanje pa bo na voljo okrog 200 različnih izdelkov. Letos se slovenskim čokoladnicam pridružujejo tudi tri čokoladnice iz Italije.

Festival čokolade - 6
Festival čokolade - 6 FOTO: Festival čokolade

Tudi program festivala se bo odvijal ne več lokacijah. Uvajamo dve novi festivalski lokaciji, na eni bo že v petek potekla meritev in kasneje razglasitev za največjo čokolado na svetu, Guinnessovo rekorderko, ki bo merila med 130 in 140 kvadratnimi metri in jo izdeluje čokoladnica Cukrček. Na lokaciji za gostilno Kunstelj pa bosta: šotor Živ-žav, ki bo ponujal vsebine za najmlajše: ustvarjalne delavnice, cirkuške predstave, animacije, poslikavo obraza in tekmovanje v črkovanju s čokoladnimi črkami in Tovarna čokolade, kjer bo moč spremljati in okusiti vse faze proizvodnje čokolade od kakavovega zrna do tablice čokolade.

Festival čokolade - 7
Festival čokolade - 7 FOTO: Festival čokolade

Otrokom in družinam bodo namenjene tudi animacija v parku, kjer se bodo otroci lahko spustili po mali Planiški letalnici, skupaj s starši pa se podali na orientacijsko dogodivščino po Radovljici.

Festival čokolade - 8
Festival čokolade - 8 FOTO: Festival čokolade

Zanimivi bodo tudi kulinarični šovi. V soboto bo prvi na vrsti rostbif z mlečno čokolado z rdečim poprom, gostilne Sova, nadaljevali se bodo s pivom in čokolado, ki ju bo skupaj pripravil Branko Podmenik iz Pivnice Union, v nedeljo bo kuhinjo odprl nadarjen petnajstletni kuhar Tin Žorž, nadaljevali bodo Trije chefi, Bine Volčič, Igor Jagodic in Uroš Štefelin, ki bodo zagotovo zakuhali kaj dobrega. Kulinarični šovi potekajo v soboto in nedeljo ves dan, vmes se boste lahko naučili delati tudi svoje CUP Cakes s Srednjo gostinsko in turistično šolo Radovljica, vsekakor bo v šotoru KUHNA, kjer bodo šovi potekali pestro, vroče in slastno.

Festival čokolade - 1
Festival čokolade - 1 FOTO: Festival čokolade

Razigran in zabaven program bo si lahko obiskovalci obetajo vse dni festivala, veliko bo dobre glasbe, v soboto med drugimi glasbenimi skupinami prav gotovo izstopa skupina Manouche, v nedeljo pa Katarina Mala z bandom.

Za smeh bodo letos poskrbeli, v soboto Vid Valič skupaj z drugimi mladimi stand up umetniki in v nedeljo člani KUDa KIKS, z impro komedijo.

Festival čokolade - 2
Festival čokolade - 2 FOTO: Festival čokolade

Letošnja novost je tudi dobrodelna nota festivala, in sicer zbiranje sredstev za uresničevanje poslanstva Rdečih noskov – klovnov zdravnikov. Obiskovalci lahko pomagajo uresničiti poslanstvo Rdečih noskov tako, da sodelujejo v nagradni igri, za katero prispevajo 2 degustacijska kupona in istočasno sodelujejo v nagradnem žrebanju. Privlačne nagrade prispevajo različna podjetja, ves izkupiček tako zbranih kuponov pa bodo organizatorji namenili društvu Rdeči noski. Klovni zdravniki bodo soustvarjali program festivala, hkrati pa bodo s pomočjo izkupička na festivalu, še naprej osrečevali tiste, ki na festival zaradi bolezni ne morejo.

Festival čokolade - 3
Festival čokolade - 3 FOTO: Festival čokolade

Ne pozabite, da se lahko na festival udobno in varno pripeljete tudi z vlakom, festivalsko prizorišče je namreč od festivala oddaljeno le borih 100m. V nedeljo bo pripeljal iz Ljubljane v Radovljico tudi muzejski vlak, na katerem vas bosta pričakala A. T. Linhart, županova Micka in Gorenjkine punčke s sladkimi dobrotami. Z vozovnico za vlak pa bodo obiskovalci deležni tudi nekaterih festivalskih ugodnosti.

Festival čokolade - 4
Festival čokolade - 4 FOTO: Festival čokolade

Če bi radi prišli na festival s svojim kužkom, ga boste lahko pustili v varnem okolju Pasjega vrtca, le ne pozabite potnega lista za vašega ljubljenčka, s katerim boste dokazali, da je cepljen in čipiran.

Za še več informacij o programu in poteku dogodka obiščite spletno stran festivala čokolade ali nas poiščite na družabnih omrežjih, kjer bodo, tako kot tudi na samem festivalu, potekale tudi nagradne igre, s katerimi lahko osvojite katero od čokoladnih ali drugih pristno sladkih nagrad.

Festival čokolade - 5
Festival čokolade - 5 FOTO: Festival čokolade
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3