Slovenija

Pred dopustom poskrbite za zavarovanje

Ljubljana, 23. 07. 2014 21.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
24UR ZVEČER
Komentarji
4

Preden se odpravite na dopust poskrbite, da sklenete primerno turistično zavarovanje, opozarjajo na Zvezi potrošnikov Slovenije. Cene paketnih ponudb so na prvi pogled resda ugodne in pokrivajo široko področje, kar pa ne pomeni, da vključujejo vse tisto, kar potrebujemo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
24. 07. 2014 11.19
Že zavarovanje ni izkoriščeno, ... a ga kdo sploh vrne.
zoran13
23. 07. 2014 23.11
-4
Zelo težko je primerjati posamezne pakete zavarovanj, kar bi lahko izkoristila ZPS in pripravila kvalitetno primerjavo med vsemi zavarovalniškimi ponudbami, saj sklenitve teh turističnih in zdravstvenih zavarovanj ponujajo sedaj po novem tudi banke. Tako so pri ZPS in njihovi reviji napravili VIP št.7-8 napravili primerjavo in ugotovili, da so v Sloveniji že tradicija premajhne zavarovalne vsote. To pa hkrati pomeni, da bi potencialni zavarovanec ne imel dovolj kritja, če bi se mu pripetila nezgoda in bi potreboval prevoz nazaj v domovino. Žal v Sloveniji vse zavarovalnice in tudi potrošniške organizacije premalo osveščajo glede potencialnih nevarnosti glede morebitnih prevozov nazaj v domovino, saj se je že pripetilo, da posamezni prevozni letalski stroški lahko tudi presežejo več kot 50.000 €. Sedaj pa si zamislite nekoga, ki je sklenil turistično zavarovanje za samo 10.000 € ali 20.000 €, kaj ga čaka doma, da bo moral vzeti kredit takoj ko pride domov ali pač samo zato, da bo lahko prišel domov. Posebej problematična so tudi svetovanja sklenitve takšnega zavarovanja, zato takšne informacije iščite pri certificiranih zavarovalnih zastopnikih ali svetovalcih, ne pa pri tistih, ki te storitve ponujajo z zamolčanjem bistvenih sestavin pogojev zavarovanja, kar je lahko zelo boleče, ko se komu v tujini kaj pripeti. Posebej tudi moti, da se premalo opozarja tudi na pomoč, ki pripada zavarovancu, ki v tujini doživi nesrečo in dosedanja kvaliteta teh storitev, posebej tudi na dosegljivost omenjene pomoči ali klicnega centra, pa tudi pogovornem jeziku, bodisi po telefonu, e-mailu ali tudi drugih oblikah. Ob tem velja poudaritim da so sedaj tudi na voljo letne oblike turističnih ali zdravstvenih zavarovanj, ki jih potrošnik lahko dobi že tudi za manj kot 100€, bodisi posamično zavarovanje, kot tudi za celotno družino. Posebej pa velja opozoriti na posebna aktualna Multirisk zavarovanja, ki krijejo tudi stroške izgube ali zamude prtljage, stroške morebitne odškodninske odgovornosti v tujini, stroške morebitnega predujma v primeru potrebe v tujini, organizacijo pravne pomoči, nujno nakazilo denarja, zamuda prtljage ali leta in nezgodno smrt, kar sicer v običajnih turističnih in zdravstvenih zavarovanjih ni kritja. Omenjena zavarovanja so posebej primerja za potrošnike, ki med letom veliko potujejo z letalom in potrebujejo ravno takšna kritja, kot jih vsebujejo takšna zavarovanja, za le malenkost višjo premijo kot običajna turistična in zdravstvena zavarovanja, a z bistveno kvalitetnejšimi kritji.
Darja Vajdl
24. 07. 2014 07.46
+1
:samo priporočilo vsem bodočim zavarovancem: k Grawe ne hodite zavarovat ničesar,so goljufivi in zavajujoči,vem iz lastnih izkušenj
flojdi
24. 07. 2014 14.29
. kaj niso take vse?.. sicer bi ne (z)mogle obstat...