Slovenija

Zastoj na Pluski, gneča na meji

Ljubljana, 02. 04. 2010 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
B.S./N.Š.K./M.M.
Komentarji
3

Velikonočni prazniki že kar po pravilu prinašajo gnečo na cestah. Na koncu dolenjske avtoceste so nastajali zastoji, prav tako na mejnih prehodih.

Na koncu dolenjske avtoceste proti Hrvaški nastajajo zastoji.
Na koncu dolenjske avtoceste proti Hrvaški nastajajo zastoji. FOTO: Promet.si
Darsovi cestninski nadzorniki bodo med velikonočnimi prazniki močno poostrili nadzor nad obvezno uporabo vinjet na avtocestah in hitrih cestah, so sporočili iz družbe.

Ob velikonočnih praznikih se veliko ljudi vrača domov, zaradi česar je pričakovati zgoščen promet. Glede na to, da imajo Nemci in Švicarji že danes dela prost dan, bo največ zastojev od Avstrije proti Hrvaški. O kolonah pločevine so poročali tudi z mejnih prehodov.

Več o prometu ...

Tudi začetek vikenda bo še v znamenju povečanega prometa. Do sobote bo tako predvidoma najbolj povečan promet od Karavank proti notranjosti in naprej proti Dolenjski oziroma mejnemu prehodu Obrežje, delno pa tudi proti Primorski oziroma mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja ter od Šentilja proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Na izstopu iz Slovenije bosta tako najbolj obremenjena mejna prehoda Obrežje in Gruškovje. Ob zastojih je za mejni prehod Gruškovje možna alternativa mejni prehod Dobovec, za državljane Evropske unije tudi Rogatec in Zgornji Leskovec. Za mejni prehod Obrežje pa sta za državljane Evropske unije možna alternativa mejna prehoda Rigonci in Slovenska vas.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PREKLETO
02. 04. 2010 19.58
Jah, nič ne rečem, če bi bil politik, daš lučko na avto pa hop po odstavnem pasu brez problemov...
anjerd
02. 04. 2010 12.08
Ko bodo stali v kolonah, jim prodajajmo jaca in šunke.
am_staff
02. 04. 2010 09.30
Obremenjenost ni problematična na AC, ampak na občinskih cestah, ker se izogibajo plačilu cestnine. Ta selitev za praznike poteka že 50 let in je ne bomo spremenili, poskušajmo rajši kaj zaslužit.