Slovenija

Prazniki, počitnice in lepo vreme: pričakujte gnečo na slovenskih cestah!

Ljubljana, 28. 03. 2015 05.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sosednjih državah so se začele velikonočne počitnice, tuji delavci se vračajo domov, začenjajo pa se tudi prvi navali turistov proti morju, zato že ta konec tedna po naših cestah pričakujemo zgoščen promet. Zastoji lahko nastanejo tudi zaradi vzdrževalnih del.

Zaradi bližajočih se praznikov na Prometno-informacijskem centru napovedujejo povečan promet na naših cestah. Že ta konec tedna so se v Avstriji in nekaterih deželah Nemčije začele velikonočne počitnice, sredi tedna pa se začnejo še v preostalih deželah Nemčije, na Madžarskem, Poljskem, Slovaškem in v Italiji, opozarjajo na centru. Velikonočni prazniki prinašajo prve večje navale turistov v obmorske kraje, z začasnega dela v tujini pa se domov vračajo delavci, zato bodo ta teden naše ceste precej prometne. Začele so se tudi pomladne obnove in vzdrževalna dela, zato lahko pred večjimi delovnimi zaporami pričakujemo zgoščen promet in zastoje.

Dela, predvidena na primorski avtocesti

Lepo vreme številne vabi na Obalo.
Lepo vreme številne vabi na Obalo. FOTO: Thinkstock
Zaradi krpanja udarnih jam bo med Vrhniko in Logatcem proti Kopru v nedeljo od 11. ure dalje zaprt počasni in vozni pas. Možni so občasni zastoji, ob večjih zgostitvah tudi do 3 kilometrov. Promet se na tem odseku ponavadi razredči šele po 19. uri.

Zaradi del v predoru Kastelec je zaprta polovica primorske avtoceste med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani. Zapora bo do ponedeljka do 5. ure zjutraj. Promet proti Ljubljani bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Danes popoldan lahko na tem odseku pride tudi do več kot 3 kilometrskih zastojev.

Dela, predvidena na štajerski avtocesti

Na odseku Dramlje-Celje promet poteka po dveh začasnih prometnih pasovih v vsako smer. V nedeljo bo zaradi nujnih vzdrževalnih del v smeri iz Maribora proti Ljubljani od 7. do 20. ure zaprt izvoz za Slovenske Konjice. Za dostop do Slovenskih Konjic je predviden izvoz Slovenska Bistrica-jug.

Čaka nas suho in sončno vreme

Ta teden nas čaka sončno oziroma vsaj suho vreme. Še posebej ugodne temperature, tudi tam do 18 stopinj Celzija, so napovedane ob morju, zaradi česar se bodo verjetno številni podali na Obalo, kar prinaša večjo zgoščenost prometa proti obmorskim krajem.

V Avstriji so se začele velikonočne počitnice in številni se bodo podali proti Sloveniji.
V Avstriji so se začele velikonočne počitnice in številni se bodo podali proti Sloveniji. FOTO: Thinkstock
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

novak.novak
29. 03. 2015 12.42
+2
a nočni tud prihaja v domovino?
novak.novak
29. 03. 2015 12.42
+0
že danes je praznik za kristjane, sam tega na tem portalu ne objavijo, važneje jim je da sta dva članka o premiku kazalcev, pa kako je neki gledalec stradal, pa kak je odstranila srce?!
DuhSaSjekirom
29. 03. 2015 07.06
Tako je ja. Vracam se ci.gani prema vama.
putinj
28. 03. 2015 11.33
+11
prvic nimamo cest, drugic narod nima denarja, da se najedo normalno, sploh tisti z druzinami nimajo za kruh kaj sele avto in bencin, da bi lahko kam sli. slovenija brez vojne opustosena
hotchilipoper
28. 03. 2015 07.28
+16
A imamo mi ceste?
ochi
28. 03. 2015 09.56
+2
piko112
28. 03. 2015 21.36
+3
Imamo še železno ceste iz časa Franca Jožefa