Slovenija
Oglas

Praznik češenj 2015

Brda, 02. 06. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bliža se največji briški praznik – Praznik češenj. V štirih dneh se bo zvrstilo veliko zanimivih dogodkov, ki bodo navdušili slehernega obiskovalca.

 

Brda - 5
Brda - 5 FOTO: Brda

Največji briški praznik se bo začel v soboto 6. junija 2015 z Dnevom odprtih kleti. Šestindvajset briških vinarjev na ta dan vabi v osrčje njihovih kleti, kjer lahko skozi vodene oglede tudi degustirate najboljša briška vina. Vinarje bomo spoznali v njihovem domačem okolju, med sodi in tisočerimi buteljkami, tam, kjer se okus spoji z vonjavami kleti in doseže edinstveno esenco. Priskrbite si šoferja, ki vas bo zapeljal od kleti do kleti, ugotovite v čem je skrivnost dobrega vina, predvsem pa spoznajte vinarje, ki s srcem negujejo trto in skrbno zorijo grozdne sokove, dokler ne dosežejo vrhunskega vina. Kleti bodo odprte od 11h -19h. Športni navdušenci pa se lahko 6.6. preizkusite v kolesarskem izzivu iz Ljubljane do Dobrovega. Letos bo kolesarski maraton češenj še bolj poseben, saj praznuje dvajseti jubilej! Prav tako v soboto, 6.6. ob 17h se bodo znane osebnosti z domačini pomerile v nogometni tekmi. Zbrana sredstva bodo namenjena fundaciji za invalidno mladino Vrabček upanja v Stari gori. V nedeljo, 7.6 pa se lahko sprehodite se od češnje do češnje  in tako odkrijte najbolj skrite briške kotičke. Dobimo se pred Vinsko kletjo Goriška Brda od 8h do 9.30h.

Tradicionalna briška poroka na Gradu Dobrovo.
Tradicionalna briška poroka na Gradu Dobrovo. FOTO: Brda

Praznik češenj se nadaljuje 12., 13. in 14. junija. V petek, 12.6. ob 18h se v Vinski kleti Goriška Brda lahko udeležite tekmovanja najtežje češnje, ob 20h pa se odpravite na Grad Dobrovo, kjer se boste nasmejali spontani komediji Ustreli! V soboto, 13.6. ob 14h si lahko na Gradu Dobrovo ogledate tradicionalno briško poroko, ki se je letos odela v barve strastnega in zapeljivega tanga. Ob 15.30h se bo novo poročeni par sprehodil v povorki do osrednjega trga na Dobrovem.

Brda - 1
Brda - 1 FOTO: Brda

V večernih urah pa lahko na osrednjem trgu na Dobrovem zaplešete s skupino Kingstoni. V nedeljo, 14.6. pa se bo na Dobrovem odvijala že tradicionalna povorka vozov, ki pričara pravo gledališko vzdušje. Poleg osrednje povorke, ki bo potekala ob 16.30h, si boste lahko ogledali tudi povorko starodobnikov. Sledi razrez pite velikanke, nastop mažoretne skupine, koncert narodno-zabavnih skupin, Pihalnega orkestra Brda in drugih pihalnih orkestrov ter predstavitev briških ustvarjalcev. Poskrbljeno je tudi za tiste, ki si želijo kulinarične dogodivščine. Tako v soboto kot tudi v nedeljo boste lahko od 11h do 23h okusili dobrote v Briškem borgu. Dogajanje bodo popestrile številne stojnice, kjer si boste lahko ogledali in nakupili tipične briške izdelke in seveda tudi slastne, rdeče briške češnje. Seveda smo poskrbeli tudi za najmlajše udeležence, ki se bodo lahko zabavali v zabaviščnem parku. Več informacij na www.praznikcesenj.si, www.brda.si

Brda - 4
Brda - 4 FOTO: Brda
Brda - 2
Brda - 2 FOTO: Brda
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni