Slovenija

Praznični konec tedna bo bolj oblačen, zato v košaro z dobrotami priložite še dežnik

Ljubljana, 18. 04. 2014 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nami je podaljšan konec tedna in aprilsko vreme. Vremenoslovci namreč za naslednje dni napovedujejo bolj oblačno vreme, s krajevnimi padavinami. Zato nikar ne pozabite na dežnik in zapomnite si, da bo še najbolj moker in muhast ponedeljek.

Ker je pred nami podaljšan velikonočni konec tedna, smo dežurnega meteorologa povprašali, kakšno vreme nas čaka naslednje tri dni, ki jih bodo mnogi izkoristili za krajše počitnice. Če bo današnji dan po večini države še jasen in sončen, nas v naslednjih dneh čaka nekoliko bolj oblačno vreme. Današnje najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19 stopinj Celzija, vreme pa se bo 'pokvarilo' v noči na soboto, saj bo oblačnost postala gostejša in predvsem ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo prehodno občasno rahlo deževalo.

Vremenoslovci za naslednje dni napovedujejo bolj oblačno vreme, s krajevnimi padavinami, kar pa ni razlog, da bi ostali doma. Le na dežnik ne pozabite.
Vremenoslovci za naslednje dni napovedujejo bolj oblačno vreme, s krajevnimi padavinami, kar pa ni razlog, da bi ostali doma. Le na dežnik ne pozabite. FOTO: Thinkstock

Še največ padavin lahko pričakujemo v ponedeljek

Deževno vreme lahko izkoristite tudi za skakanje po lužah in prebudite otroka v sebi.
Deževno vreme lahko izkoristite tudi za skakanje po lužah in prebudite otroka v sebi. FOTO: Thinkstock

"Kot kaže, bo v naslednjih treh dneh še največ možnosti za padavine v ponedeljek, zlasti v zahodni polovici Slovenije. Generalno gledano pa, razen v noči s sobote na nedeljo, ne bo pogostejših in večjih padavin," pojasnjuje dežurni meteorolog. Sobota bo sprva pretežno oblačna, predvsem na Primorskem, kjer lahko zjutraj pade tudi kakšna kaplja dežja, ter na severovzhodu države. Čez dan se bo oblačnost povsod nekoliko povečala, občasno se bodo pojavljale manjše krajevne padavine, ki se bodo zvečer in v noči na nedeljo od vzhoda še okrepile. V soboto bo na Primorskem zapihala šibka burja, ki bo popoldan postopno ponehala. Čez dan bo malenkost hladneje kot danes, zlasti v notranjosti Slovenije. Najnižje jutranje temperature v soboto bodo od 2 do 7, na Primorskem do 10, najvišje dnevne od 12 do 19 stopinj Celzija.

Aprilsko vreme se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, ki bo dopoldan še oblačno, popoldne pa se bo oblačnost trgala. Pojavljale se bodo manjše krajevne padavine. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pogosteje bo deževalo v zahodni polovici Slovenije.

Več o vremenu na vreme.24ur.com.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bojan-F
18. 04. 2014 12.54
+2
Aprilsko vreme verjetno ne moti sledilce bezigrajske politicne stranke SDS v pripravah na dvojno nedeljsko praznovanje.
?????iww
18. 04. 2014 12.35
+2
Se pravi moram it pokosit travo, da bo lepše.
S.L.Jackson na kvadrat
18. 04. 2014 12.22
+3
Praznični konec,a nič za v lonec,ja to je realnost veleumov Slovenskih.Radi se imejte in spoštujte se med seboj,bodite z družino in kradite malo manj.Vesele praznike....
la?n10tr0c1sl0venije
18. 04. 2014 09.33
+13
blagoslovljene praznike verujočim, komunistom pa prijeten podaljšan konec tedna! uživajte!
hmhmhm
18. 04. 2014 10.49
+9
Se pravi če ne verjameš v strica z brado si avtomatično komunist?
pop greznica
18. 04. 2014 11.45
+5
Se sam ne morem verjeti koliko primitivcev je okoli mene. Ker ne hodim v cerkev sem avtomatsko komunist
rdecioktober
18. 04. 2014 11.56
+3
hehehe ..naj te bog blagoslovi in komunist za pivo da:)
felix59 drugič
18. 04. 2014 21.47
Nisi komunist , si pa kandidat za kristjana !