Slovenija

Prazna državna stanovanja

Ljubljana, 20. 03. 2012 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Preverjeno!
Komentarji
11

Država ima več sto praznih stanovanj, od katerih mnoga propadajo, nekatera so celo popolnoma neuporabna. Ekipa oddaje Preverjeno je pogledala, kje v Sloveniji so ta stanovanja, v kakšnem stanju so in koliko jih je.

Pridružite se uradni strani oddaje Preverjeno! na Facebooku s klikom na

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

comment123
21. 03. 2012 13.33
KAKOR JE ZNALA DRŽAVA GOSPODARITI S PREMOŽENJEM, TAKO GOSPODARI TUDI S FINANCAMI...
LKOHOL
21. 03. 2012 08.26
+2
Jankovicev del slovenskih so igralcev na vrhu je Drasko Veselinovic,Joc Pecenik,Popovic Kp,Dimic druzina z vecjim delom SD,Milos Presern,Rok Furlan,Rajko Hrvatic,Dragan Tosic.........................V stirinajestih letih so z prodajo trdih drog prisli do vec milijard evrov,vecji del uradov in pomebnih osebnostih so z lahkoto podkupovali z neisljedljivo gotovino saj so tudi darovali vec prestiznih stanovanj in poslovnih objektov v zameno uslug oz podrejenosti njim......Vecji del so podvojili z zupanovanjem Jankovica in Popovica,ker so lasniki gradbenih podjetji so gradili stanovanjska naselja in poslovne prostore z namenom da jih Jankovic in MOL oz Mestna opcina Ljubljana kupuje za nenormalne cene po kvadratnem metru....Samo s tem dejanjem so podvojili vecjo kolicino denarja in legalizirali oz oprali vec milijard evrov....Oskodvali so drzavo ki je ta denar dobila od centralne banke EU za razvoj in gradnjo objektov za narod slovenski,slovenskemu narodu niso ta stanovanja dostopna cenovno ker je Narko kartel in Jankovic dal to drzavi v odkup za Pariski trg ce gledamo cenovni kvadratni meter v Parizu je izenacen Ljubljanskemu....Sedaj bi Jankovic zadolzil drzavo da bi cene nekako uskladil z delovno silo slovenije in bi te prostori se zaceli polniti ker ce pogledate po Ljubljani je vecji del stanovanjskih objektov in poslovnih totalno prazni.Zalar in njegova zena sodnica so tudi na njihovem placilnem sistemu....Saj Jankovic in drugi se bojijo ce ne dobijo Zupansko mesto ki se poteguje Jankovic in njegova tim gospodicna ki sta iz istega plemena oz istega kroznika jesta.....Da se bo veliko zadev raskrilo.....IN ce predcednisko mesto izgubijo to pomeni da SDS bo unicil vecino kriminala v sloveniji in korupcij....Nerecem da se tudi pri tej strani nebi dalo kaj napisat...Pomebno je pa to da SDS je resitev narodu ker vsi drugi so manj ali vec vpleteni v milijardersko moc Jankovicevih narko kartelov ki vladajo sloveniji in unicujejo narod ze dolgo let....SDS nima sans oz toliksne moci z gotovino ki ni isledljiva in je odvisna od naroda....Sedaj se sam vsak lahko odloci kaj je njemu najboolj smiselno ko bo dajal glas nekomu.....
hollabackgrl
21. 03. 2012 11.14
-2
electrolytes
21. 03. 2012 16.26
+0
HooplaToopla
21. 03. 2012 00.54
+7
Frajerji se na koncu še celo pohvalijo, ker so kao zadeve z učinkovitimi ukrepi izboljšali. Pravijo, da če ne bi bilo njihovih modrih odločitev in potez, bi lahko bilo še precej slabše. Spet smo na točki, ko nehvaležna slovenska drhal ne zna in noče ceniti prizadevanj oblastnikov, ki brez počitka in v bistvu le zato, ker mi sami ne znamo, skrbijo, da ne gre res vse dokončno k hudiču. Sicer pa Ljudstvo sodobnih smernic na trgu nepremičnin ne zmore razumeti. Sedaj se nekaj brezveznikov, ki nimajo pojma niti o financah, niti o delovanju trga, niti o prometu z nepremičninami, usaja in kritizira zaslužne državne uradnike. Zakaj? Zaradi piškavih nekaj sto stanovanj, pa še to so večinoma garsonjere. Ob tem pa se ne zavedajo, da že potekajo aktivnosti, s katerimi bo država (torej mi vsi), dobila v last večje število nepremičnin po ceni 126 evrov za kos. Pa ne stare plesnive garsonjere, temveč nove prostorne hiše na dobrih lokacijah z vso potrebno infrastrukturo. Kritikom oblasti, ki ne razumejo sodobnih politično-gospodarskih trendov, se bodo še enkrat več spet lahko pobesili nosovi od sramu. Do tal.
WikiX
20. 03. 2012 23.24
+4
Šele pri nas pride prav do izraza izrek iz ekonomije, da je naložba v nepremičnine enaka ali boljša kot v zlato, pa še skladiščiti jih je lažje kot zlate palice. Me res zanima, če si je ekipa Indiana Jonesov, iz POP TVja ogledala tudi kdo vse je najemal kredite, za ista stanovanja in kdo lahko za dlje nazaj dokazuje lastništvo z nepremično, z originalnimi papirji oziroma kdo vse je bil kot lastnik vpisan v Zemljiško knjigo, recimo.
estelle.r
22. 03. 2012 09.55
kopron
20. 03. 2012 23.05
+3
Kriza je, in ljudje nimajo več denarja kot so ga imeli nekoč. Oni pa še kar nekaj sanjajo in si delajo stroške na račun davkoplačevalcev. Denarja Ni. Ampak oni niso takega mnenja, ker imajo še vedno višje plače kot raja.
Nimivseeno
20. 03. 2012 22.50
+6
Za 100 € takoj kupim katerekoli stanovanje in tako odrešim državo teh ogromnih letnih stroškov. Torej niso neuspešno prodajali, ampak so pač nastavli previsoko ceno. Kaj je bolje, miljon in pol vsako leto bremenit državni proračun ali prodati po sprejemljivi ceni stanovanje ljudem, ki bodo notri živeli in ga uporabljali?
kopron
20. 03. 2012 23.06
+2
Ja, ampak tega oni nočejo, temveč raje še čakajo, in si nabirajo stroške, katere spet mi plačujemo ...
anonimen1
20. 03. 2012 23.29
+3
Njalažje ga je dat stanovanjskem skladu in da dobijo stanovanje ljudje ki ga resnično potrebujejo, državi bi bili stroški kriti in tudi v 10 letih se ji bi obrestovalo. Tako pa propadajo , stanovanjski sklad ima pa na leto na razpolago par stanovanj veliko ljudi je pa v stiski zaradi tega ker nimajo strehe nad glavo.