Slovenija

FOTO: Pozor! Spet zastoji

Ljubljana, 09. 12. 2009 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Spet bomo priča zastojem. Znova so namreč zaprli najdražji predor vseh časov, pet kilometrov dolg odsek Šentvid–Koseze, katerega del je tudi predor Šentvid.

Če se vozite skozi šentviški predor, pozor: spet bo zaprt in spet bodo zastoji.
Če se vozite skozi šentviški predor, pozor: spet bo zaprt in spet bodo zastoji. FOTO: POP TV

Družba za avtoceste v RS (Dars) je danes za promet zaprla približno pet kilometrov dolg avtocestni odsek Šentvid–Koseze, katerega del je tudi predor Šentvid. Obvoz na ljubljanski cestni obroč bo prek Celovške ceste.

Predor so v letu in pol zaprli šestkrat, prvič še isti dan, ko so ga odprli, saj je začel s stropa stare galerije odpadati omet.

Odsek bo zaprt najpozneje do 22. decembra, v tem času pa bodo opravili dela, ki med drugim vključujejo navezavo sistemov elektro in strojne opreme v glavni in novozgrajenih priključnih predorskih ceveh. Ker bodo ob tem izklopljeni vsi sistemi, se popolni zapori Šentviškega predora ni mogoče izogniti, pojasnjujejo na Darsu.

Zaradi zapore avtocestnega odseka Šentvid–Koseze je na obvoznih poteh mogoče pričakovati zgostitve prometa in vsaj v prometnih konicah tudi zastoje. Zato na Darsu prosijo za razumevanje, skupaj z nadzornim inženirjem ZPC ter izvajalcem del SCT pa obljubljajo, da bodo poskusili dela končati še pred potekom pogodbenega roka 22. decembra.

Spomnimo ...

Najdražji predor v Sloveniji, katerega vrednost znaša 124,7 milijona evrov, skupaj s strojno opremo pa 135,7 milijona evrov, so slovesno odprli 1. julija lani. Nekaj ur po odprtju pa so predor zaradi odpadanja protipožarnega ometa zaprli.

V noči na 2. julij je promet po predoru znova stekel, v mesecu dni pa je bil nato zaradi sanacije še nekajkrat začasno zaprt. V tem času so v predoru odstranili kritična mesta, a je protipožarna zaščita 6. avgusta znova odpadla. Po vnovičnem odpadu ometa so v stari galeriji predora Šentvid odstranili vso protipožarno zaščito.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alibaba
10. 12. 2009 08.57
Spet (še) en izjemen dosežeg darsovskih možganov, ki so znani tudi pod vzevkom "cestarski biseri", ki niso zmogli intelektualnega napora, da bi ugotovili, da ima ta najdražju predor v Sloveniji DVE cevi. In verjetno je povsem nemogoče domisliti scenarij po katerem bi priključevali eno po eno cev in po drugi vsaj deloma speljali promet - tako kot počnejo to povsod po svetu po vseh tunelih, ki obstajajo! Prav pre4dstavljam si njihove "doktorate" na temo NUJNOSTI zapiranja obeh hkrati. Ker če je to tehnično nemogoče, potem so za denar, ki smo ga plačali za ta predor naredili samo še eno dodatno kriminalno dejanje! Vprašanje za ministra: kdaj za božjo voljo bo pometal iz službe vsaj polovico teh bučmanov? Ne samo, da so nesposobni. S takimi potezami povzročajo neposredno škodo tudi tistim, ki plačujemo njihovo in ministrovo plačo: davkoplačevalcem. Kriza gor kriza dol. Tudi če jim plačamo eno leto polno plačo kot poslancem in jih naženemo domov, bo manj škode!
tsdafsdfsfgjhtz
10. 12. 2009 01.23
tooo. zdej se grem z rolarji ke pelat.....
makajjezvami
09. 12. 2009 21.44
bo pa pol boljše, če smo tolikokrat potrpeli bomo pa še sedaj če pa prav vem ga sedaj ne popravljajo ampak ga priključujejo na Celovško
komentar-m
09. 12. 2009 20.58
kej novga??? ....aja ne!!
polo19sdi
09. 12. 2009 19.59
Prekrasne slike voznikov in kulture. Vsi v križiščih.
aha3
09. 12. 2009 19.38
Dobra stvar vsega je, da bo nekaj ljudi prepričalo, da uporabljajo vlak.
k8rc
09. 12. 2009 19.30
SLO je v k8rcu če delajo take predore kakšne so šele hiše in stolpnice POTRESNO VARNE ( vsak potres jih poruši) Treba se je nad tem zamisliti če niso preverjali kakovosti predora, kdo prevrja trdnost stavb ??????????????????????????????????
LexLuthor
09. 12. 2009 18.22
@ wolfyy Da te razsvetlim - vlaki so prenatrpani, vozijo na 1 uro, v Kranju na postaji nimaš kje avta pustit. Poleg tega so eni vlaki stari 40 let, notri smrdi in je vroče, voziš se kot živina. Res pravi motiv, da se voziš z vlakom... Železnic še dolgo ne bodo porihtali, ker so ves denar že pri AC pokradli.
undertakerslo
09. 12. 2009 18.18
Zakaj še na začetku in vmes cca nekje na sredini Celovške ne začnejo nekaj delati? Ziher bi se še kaj našlo za narest....vedno znova dokazujejo kakšni biseri odločajo o teh stvareh. Zapreti predor, pa celo ogromno delovišče na zdej najbolj obremenjeni cesti....
LexLuthor
09. 12. 2009 18.14
V tujini delajo te stvari ponoči. Samo pri nas to ni možno. Patrik, zasebno si res morda zabaven in prijeten dečko, kot minister pa si prava katastrofa. Samo danes je dobesedno pol Ljubljane blokirane. Istočasno še delajo nekaj na Celovški, pa še vsaj ena vzporedna cesta je polovično zaprta. Bravo aplavz!! Na žalost nisi nič drugega kot pajac v rokah lobijev (DARS, SCT,...) in plešeš kot oni žvižgajo. Ti se bojiš njih namesto da bi se oni tebe. Ne zaslužiš si niti črke M od ministra, pa verjetno niti ne po svoji krivdi. Vsekakor je čas, da premisliš o odhodu ali spremembi svoje brezhrbtenične drže. Da ne začnem teme o uvedbi elektronskega cestninjenja, ki je natega desetletja, in ti dobro veš zakaj!!! Na žalost bo javnost to izvedela šele nekje okrog 2014. p.s. Admin, upam da bo šlo tole čez vašo UDBA-like cenzuro!
wolfyy
09. 12. 2009 15.47
tisti ki se vozite iz kranja v LJ... in potem še jokate no coment. vlak vozi praktično na vsakih 20min tam mimo. sicer pa avtoceste so boljše po celi evropi...ker jih tako tudi naredijo, da jim avtocesta zdrži 20 let, naši pa naredijo tako do čez 2 meseca asvalt razpade. verjetno ni potrebno omenjat koliko NOVIH odsekov, ni bilo v prvem letu delovanja vsaj 1x zaprtih?
Important notice
09. 12. 2009 14.40
Res bi lahko počakali še kakšen teden, da se bo promet zaradi dopustov malce razredčil. Ja, samo tisti, ki se vozimo iz Gorenjske na razne konce v Ljubljani vemo, da za borih 25 km porabimo eno uro vožnje .....
Konrad 001
09. 12. 2009 14.29
stardec
09. 12. 2009 13.31
A zastoji bodo v Ljubljan? So what?
alterego
09. 12. 2009 13.24
je treba z državnim denarjem vse porihtat, preden se da privatniku v koncesijo
Borut Bizjak 1
09. 12. 2009 11.39
poslušam danes po radiu nekoga z DARS-a, ki svetuje naj se sedaj ljudje odpravijo na pot 5-10 prej..... JA A PA SI TI NORMALEN.... po vsej verjetnosti se nikol nisi preljal z medvod v lj, ko ni bilo predora.... človek gre lahko POL URE prej pa bo prišel ob istem času, kot sedaj, ko je bil predor odprt.... Kakšno sprenevedanje.... pa vi niste normalni... kar na burhanje mi gre ko spet pomislim, da bom moral za 20 km v avtu sedeti 50 minut. SRAMOTA
Klampfman
09. 12. 2009 10.32
MrExecuseme 09.12.2009, 10:09 0 ljudje poglejte si mal balkan pa njihove avtoceste al avtoban ^^ no se je enako ampak hocem povedat da imajo veliko bolse ceste npr:HR in SRB lp Boljše so zato, ker so novejše in ker po njih vozi 1 avto na uro, pri nas pa 1 tovornjak na sekundo! Poleg tega ni zim in plugov, ki močno uničujejo asfalt. Dejstvo pa je, da naše avtoceste šimfajo samo tipični slovenclji, ki še niso bili drugod... Caterpillar 09.12.2009, 08:40 6 A lahko še kaj drugega kot smeh? Porkodijo, strokovnost naših gradbincev je svetovnega merila... Le kakšno je to merilo? :) Kaj za vraga bi tu bilo smešnega??? Si sploh prebral članek? Predor bodo zaprli zato, ker bodo priključili nove cevi. Krivi slovenske voznike, ki se zmedejo takoj, ko vidijo oznako "delo na cesti".
Domzalcan
09. 12. 2009 10.28
MrExecuseme: Srbija res nima dobrih Ac...to ne moreš trdit, ker se v Srbijo redno vozim. Hrvati imajo avtoceste dobre, sploh je odlična ta proti Splitu. Najboljšo Ac, po mojem mnjenju je Pince - Budimpešta na Mađarskem, ker je res odlično narejena. Dobre AC imajo povsod drugod, samo v Sloveniji ne, ko ne morejo vzdrževat tistih 500km avtocest ki jih imamo, zaposlenih na DARSu kot vzdrževalcev jih je pa mali milijon... katastrofa.
bron
09. 12. 2009 10.24
NO IN KAJ BODO POTEM NAŠI GRADBINCI DELALI CESTE PRI GADAFIJU A ZA KAMELE ,KO JE PAHOR TAKO OPEVAL KAKŠEN POSEL BOMO DOBILI ,ČE PA ŠE DOMA NEZNAMO NIČ NAREDIT PA ŠE TISTO KAR NAREDIJO KAR NAPREJ POPRAVLJAJO.
polo19sdi
09. 12. 2009 10.18
Sej to je še najbolje. Tako ne bo bednih izgovorov kot je bilo letos na golovcu, ko so bili vsi vozniki "zmedeni".