Slovenija

Pozor, prekuhavajte vodo!

Celje/Krško/Slovenj Gradec, 19. 09. 2010 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred uporabo morate vodo prekuhavati na območju Celja, Žalca, Zagorja, Žirov, Krškega, Kostanjevice na Krki, Trbovelj, Novega mesta in Slovenj Gradca. Ukrep povsod velja do preklica.

Celjsko podjetje Vodovod-Kanalizacija (Vo-Ka) tako kot včeraj obvešča uporabnike vseh vodovodnih sistemov v njihovem upravljanju, da je zaradi kaljenja vodnih virov, vso vodo za pitje in pripravo hrane treba predhodno prekuhavati. Pitno vodo je tako treba še naprej prekuhavati v občinah Celje, Dobrna, Štore in Vojnik.

Zaradi obilnih padavin je treba ponekod vodo prekuhavati.
Zaradi obilnih padavin je treba ponekod vodo prekuhavati. FOTO:
Za novorojenčke, dojenčke in zalivančke do 6 mesecev starosti ter za doječe matere in nosečnice, ki so oskrbovani iz osrednjega vodovodnega sistema Celje, odsvetujejo uporabo pitne vode iz vodovoda. Za pitje in pripravo hrane navedenih rizičnih skupin priporočajo uporabo ustekleničene vode. Zaradi povečanega črpanja vode iz črpališč v Medlogu je prišlo namreč do povišane koncentracije nitratov v pitni vodi.

Uporabnike obveščajo, da so morali zaradi povišane motnosti izključiti iz uporabe večje vodne vire, zaradi česar prihaja do pomanjkanja vode v celotnem vodovodnem sistemu. Zaradi tega prosijo vse uporabnike, da omejijo uporabo vode na minimum.

Več o tem, kako zagotoviti varno vodo ...

Iz Javnega komunalnega podjetja Žalec so sporočili, da je zaradi obilnih padavin prišlo do kaljenja posameznih vodnih virov. Zato je treba vodo prekuhavati tudi v občinah Žalec, Polzela, Prebold, Braslovče, Tabor in Vransko.

Tudi občina Zagorje ob Savi obvešča porabnike pitne vode na svojem območju, da voda ni pitna, in jo je treba v prehrambene namene do preklica prekuhavati.

Podoben ukrep je Komunalno podjetje Trbovlje uvedlo že v petek, ko je obvestilo vse uporabnike pitne vode na območju Gaberskega, Savinjske ceste, Kovinarskega naselja, Golovca, Ceste Tončke Čeč do Livarne, Trga Franca Fakina, Gimnazijske ceste, Obrtniške ceste, naselja Sallaumines, Lok, Kešetovega, Ulice 1. junija, Rudarske ceste, Mestnega trga, Majcenove ceste, Dom in vrta, spodnjega Vreskovega in Trga svobode, da je do preklica obvezno prekuhavanje vode.

Tudi Komunalno podjetje v Slovenj Gradcu uporabnikom svetuje, naj vodo prekuhavajo, ukrep pa velja za celoten Slovenj Gradec z okolico, Podgorje, Šmartno, Stari trg, Pameče, Turiščo vas in Tomaško vas.

Komunala Novo mesto o enakem ukrepu obvešča vse porabnike pitne vode na območju občin Novega mesta, Straže, Šmarjeških Toplic, Mirne Peči, Škocjana, Dolenjskih Toplic, Žužemberka ter Šentjerneja.

Poplave v Ljubljani.
Poplave v Ljubljani. FOTO:

Uporabnikom pitne vode na območju občin Krško in Kostanjevica na Krki enako svetuje tudi Komunalno stavbno podjetje Kostak iz Krškega.

Tudi v občini Žiri še vedno priporočajo prekuhavanje vode, saj bodo analize pitne vode iz žirovskega vodovoda predvidoma opravili v ponedeljek.

Na območju Ljubljane oskrba s pitno vodo ni motena, razglasitev ukrepa prekuhavanja vode je uvedena le na oskrbovalnem območju v občini Ig. Območje, kjer velja ukrep, obsega naselja Ig, Matena, Brest, Tomišelj, Strahomer, Vrbljene in Iška Loka. V višje ležečih območjih teh naselij bo zaradi spremenjenega obratovalnega režima občasno motena ali prekinjena oskrba z vodo, so sporočili iz Javnega podjetja Vodovod-kanalizacija.

Kot je znano, je Slovenijo prizadelo močno deževje. 

Preverite, katere ceste so prevozne in katere niso.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Perkey752
19. 09. 2010 21.38
IŠKA LOKAAA FC xD
Schumacher1
19. 09. 2010 17.37
Pijem pir, mam izgovor za to zdej.
zvezdicamateja
19. 09. 2010 14.30
tudi v zagorju je treba vodo prekuhavati, je na strani občine zagorje in po radiju
dolenjeccc
19. 09. 2010 13.38
jst vinu pijem, čisto..... škrobec ni dober
sosoa
19. 09. 2010 13.27
Aha, a zato si lahko direktor naše komunale (Slovenj Gradec) izplača 80.000 eur, ker je "šparal" pri našem vodovodu.