Slovenija
Oglas

Nebeško dobre praline

Ljubljana, 05. 12. 2011 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nebeško dobre praline. Pralina Pernigotti – obožuje jo devet od desetih ljudi. Eden od njih ni iskren.

Pernigotti
Pernigotti FOTO:
Le z znanjem in ljubeznijo do vrhunskega izdelka

Iz tradicije vedno nastajajo najboljši premium izdelki, saj se znanje prenaša in dopolnjuje z vsako generacijo ter z veliko ljubeznijo do izdelka. Takšna je zgodba tudi v primeru podjetja Pernigotti, ki ga je leta 1860 v majhnem mestu Novi Ligure ustanovil Stefano Pernigotti in danes velja za enega od najstarejših ter tradicionalnih proizvajalcev čokolade in lešnikove kreme v Italiji. Za svoje izdelke je komaj 12 let po ustanovitvi podjetja prejel najvišje odličje italijanskega kralja Umberta I., kar je poleg osebnega zadovoljstva za dobro delo in kakovosten izdelek pomenilo nadaljnji razcvet za samo podjetje. Danes Pernigotti ponuja svoje vrhunske izdelke več kot tridesetim državam sveta in je enakovreden tekmec čokoladnim izdelkom podjetja Lindt.

Italijanska inovacija v proizvodnji čokolade


Pernigiotti predstavlja garancijo za kakovost čokolade, narejene le iz vrhunskih surovin in z največjo skrbnostjo Pernigottijevih mojstrov čokolade. Poleg klasične črne, bele in mlečne čokolade so svetu predstavili četrto vrsto Gianduio, mešanico čokolade s kakavom in lešnikovo kremo, ki je italijanska inovacija ter ima v nasprotju s klasično čokolado bogat okus lešnikov in kremasto teksturo. Za edinstveno izkustvo in užitek poskrbijo geografsko zaščitene sestavine, skupaj z visoko tehnološko ter strogo nadzorovano produkcijo in prav zaradi visokega standarda je v nekaj več kot sto petdesetih letih blagovna znamka postala znana praktično vsakemu Italijanu, svojo pozicijo premium čokolade pa je vzpostavila tudi drugod po svetu.
Pernigotti
Pernigotti FOTO:

Pernigotti
Pernigotti FOTO:

Praline, klasične čokolade in čokoladice

Čokoladni izdelki iz lešnikove kreme Pernigotti se v grobem delijo na dve katergoriji; Orogianduia in Nerogianduia. Pod imenom Orogianduia, oro v prevodu pomeni zlato, lahko najdemo klasične izdelke iz mešanice čokolade s kakavovo in lešnikovo kremo, posamično zavite v folijo zlate barve, ki ohranja strukturo in vonj Pernigottijevih izdelkov. Nerogianduia pa se po drugi strani nanaša na izdelke, ki poleg klasične Gianduie v svoje izdelke dodaja intenzivne okuse črne čokolade, zaradi česar je po okusu manj sladka in tudi malenkost bolj grenka. Osnovni asortiment Pernigottijevih izdelkov zajemajo visoko cenjene čokoladne praline, polnjene z lešnikovo kremo Gianduiotti, tradicionalne italijanske Cremine, narejene iz dveh plasti lešnikove kreme in s plastjo mandljeve Almond paste v sredini, Gemme, slastne kroglice, polnjene z bogato, mehko in kremnato lešnikovo kremo, ter Nocciogioie, ki so prava novost med klasičnimi pralinami, saj je sredica poleg lešnikove kreme polnjena z dvema Piedmonteškima lešnikoma. Poleg glavnih štirih izdelkov, ki so na voljo v obliki pralin in čokoladnih tablic, lahko v asortimentu najdemo tudi manjše čokoladice Pepitas, ki so pravkar prišle na naše police in bodo osladile vaš dan na poti v službo ali v šolo.

Na voljo v vseh večjih trgovskih centri
h!

Več informacij lahko najdete na:

Epada d.o.o.
Ljubljanska cesta 13 d
1236 Trzin
www.epada.eu
http://www.facebook.com/pages/Pernigotti-Slovenija
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3