Slovenija

Poziv študentom: Da bi se izognili gneči, oddajte spletno vlogo za nakup vozovnice

Ljubljana, 08. 09. 2016 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Da bi se izognili hudi gneči, ki so ji bili priča dijaki ob nakupu subvencioniranih vozovnic, na ministrstvu študente pozivajo, da oddajo spletno vlogo. Ta bo namreč bistveno skrajšala postopke prodaje. Kot so dodali, jo je kljub pozivom izpolnilo le malo več kot 7000 dijakov.

Dijaki so doslej kupili že 56.952 subvencioniranih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa, ki jim omogoča uporabo različnih vrst prevoza na izbrani relaciji. Z 21. septembrom bodo lahko vozovnice kupili tudi študenti, na ministrstvu za infrastrukturo pa jih pozivajo, da se gnečam izognejo z izpolnitvijo predhodne spletne vloge.

Kot so pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo, so dijaki in študenti največja skupina uporabnikov javnega prevoza, z uvedbo integrirane vozovnice pa imajo možnost, da na relaciji, za katero imajo enotno vozovnico, uporabijo različne vrste prevoza. Izbirajo lahko med vlakom, medkrajevnimi linijskimi avtobusnimi prevozi in mestnimi prevozi v Ljubljani in Mariboru.

Takole so dijaki čakali na nakup vozovnice. Z oddajo spletne vloge bi bistveno skrajšali postopek prodaje.
Takole so dijaki čakali na nakup vozovnice. Z oddajo spletne vloge bi bistveno skrajšali postopek prodaje. FOTO: Lea Majcen

Ministrstvo: Oddaja spletne vloge bi bistveno skrajšala postopke prodaje

Prodajo so na nekaterih prodajnih mestih zaznamovale večje gneče, na ministrstvu pa ob tem izpostavljajo, da bi oddaja spletne vloge bistveno skrajša postopke prodaje. Spletno vlogo je kljub pozivom ministrstva izpolnilo le 7079 dijakov.

Od začetka prodaje pa do danes so po podatkih ministrstva dijakom izdali skoraj 57.000 subvencioniranih vozovnic. Dijaki so kupili 31.881 mesečnih vozovnic, 1841 polletnih in 20.426 letnih vozovnic.Od začetka prodaje pa do danes so po podatkih ministrstva dijakom izdali skoraj 57.000 subvencioniranih vozovnic. Dijaki so kupili 31.881 mesečnih vozovnic, 1841 polletnih in 20.426 letnih vozovnic.

Študente tako na ministrstvu ponovno pozivajo, naj ti predhodno vlogo izpolnijo. Enotne vozovnice bodo za študente v predprodaji že od 21. septembra naprej.

Ob tem so še zapisali, da je vozovnice za 2. in 3. cono mestnega prometa Ljubljana možno kupiti le na prodajnih mestih Ljubljanskega potniškega prometa, medtem ko so vozovnice za 1. cono dostopne na vseh prodajnih mestih integrirane vozovnice. Študenti in dijaki, ki so do nje upravičeni, lahko sicer vlogo in nakup uredijo tudi kasneje.

Do konca leta bo ministrstvo uvedlo tudi nekatere od drugih produktov integrirane vozovnice, kot so vozovnice za enkratno vožnjo, dnevne vozovnice, kuponske vozovnice za 10 voženj in terminske vozovnice za druge skupine udeležencev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NiVseRes
08. 09. 2016 19.33
+2
V sloveniji ne laufa NIČ