Slovenija

Požar v podjetju Gorenje Surovina: ogled pogorišča prekinili

Maribor, 25. 07. 2013 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ker obstaja verjetnost, da se bosta kovinska konstrukcija in streha objekta na kraju požara v obratu mariborskega podjetja Gorenje Surovina podrli, so ogled prekinili. Dokler konstrukcija ne bo odstranjena, se ogled ne bo nadaljeval.

Ogled kraja požara v mariborskem podjetju Gorenje Surovina, ki ga opravljajo kriminalisti Policijske uprave Maribor ob pomoči strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija iz Ljubljane, je prekinjen in prestavljen za več dni. Kovinska konstrukcija in streha objekta namreč grozita, da se bosta podrli, zato delo tam za zdaj ni varno.

Kot so danes sporočili s PU Maribor, je nujno potrebno najprej odstraniti kovinsko konstrukcijo na pogorišču in preiskovalcem omogočiti varno delo. Dokler konstrukcija ne bo odstranjena, se ogled ne bo nadaljeval, poudarjajo na policiji in dodajajo, da do zaključka ogleda ne bodo dajali informacij o dosedanjih ugotovitvah preiskovalcev.

Požar izbruhnil v nedeljo

Požar je v nedeljo okoli 13. ure izbruhnil v hali za predelavo odpadkov, v noči na ponedeljek pa se je razširil še na sosednjo deponijo. V civilni zaščiti domnevajo, da je začelo goreti na strehi hale, nato pa se je ogenj razširil nižje v poslopje.

Šele nato se je lahko začela tudi preiskava o vzrokih požara, saj kriminalisti vse do srede zaradi visokih temperatur ter sproščanja plinov in dima niso mogli pristopiti do kraja dogodka. Zaradi nevarnosti na pogorišču pa so delo za zdaj tudi že prekinili za nekaj dni.

Poškodovanih v požaru ni bilo. Škodo, ki je zaradi požara nastala v podjetju, še ugotavljajo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Berdem
25. 07. 2013 20.44
Ponekod so varnostniki postavljeni za vsak drek, tu ko je pa nujno potreben, ga pa ni bilo.
danijelj1
25. 07. 2013 16.35
+8
Kaj pa,ko se spet civilna zaščita nekaj oglaša.Oni so vedno zraven ja,mislim dost jih je,celo 2 :-)To bi blo treba ukinit,ker je samo strošek za državo in naj dajo raje gasilcem več sredstev za delovanje,plače poklicnim gasilcem...Na poplavah pred kratkim je blo isto.Civilne zaščite pa ne potrebujemo,ker ne.
koreninc1
25. 07. 2013 16.55
+4
se strinjam, saj za svoje nedelo prejmejo kar lepo pogačo denarja iz proračuna MORS-a. Namesto njih usposobiti vojake, ki so itak že plačani iz proračuna, tako kot drugod po Evropi. Kdo je kriv oziroma kaj je vzrok za požar pa ne se bat ne bodo odkrili, vsaj po takem razdejanju ne.
minimaxi1
25. 07. 2013 11.52
+4
tudi tako se lahko pri nas znebijo smeti in zraven še skasira denar od zavarovalnice....