Slovenija

Požar v Mobitelovem skladišču

Ljubljana, 27. 12. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zgodnjih jutranjih urah je v Ljubljani v Mobitelovem skladišču izbruhnil večji požar. Uničenih je več kot 20 tisoč mobilnih aparatov, nepoškodovane pa so ostale sim in mobi kartice.

Skladišče potem, ko so gasilci opravili svoje delo
Skladišče potem, ko so gasilci opravili svoje delo FOTO: POP TV

Požar je izbruhnil zgodaj zjutraj na Vojkovi ulici, kjer ima skladišče podjetje Mobitel. Zaradi požara so bili okoliški bloki, so nam povedali stanovalci, že od jutra zaviti v gosto meglo. Širil se je tudi smrad. V skladišču, velikem 800 kvadratnih metrov, je zgorela večja količina mobilnih telefonov in embalaže, po zadnjih podatkih je uničena tretjina mobilnih aparatov. Natančnih podatkov o višini škode še ni.

"Okrog pol petih me je zbudila mama, ko so imeli gasilci prižgane motorje. Dim je šel v hišo in je bilo vse zadimljeno," je za 24ur povedal eden od očividcev.

Policisti so bili z informacijami skopi, neuradno pa smo izvedeli, da naj bi zagorelo zaradi kratkega stika v klimatski napravi. Požar je tri ure gasilo več kot 60 gasilcev. Popoldne se je dim še vedno širil, da bi ponovno zagorelo, pa ni več nevarnosti, so zatrdili gasilci.

Šef Mobitela Anton Majzelj zagotavlja, da požar ne bo vplival na poslovanje
Šef Mobitela Anton Majzelj zagotavlja, da požar ne bo vplival na poslovanje FOTO: POP TV

Kot so pojasnili v družbi Mobitel, je služba za varovanje Sintal, ki varuje Mobitelove objekte, požarni signal zaznala že ob 4.10 in nemudoma obvestila Center za obveščanje in policijo. Sicer pa so v omenjenem skladišču hranili trgovsko blago. Mobilne telefone in drugo opremo pa so imeli v celoti zavarovano. "Naši uporabniki ne bodo utrpeli nobene škode, to na poslovanje ne bo vplivalo, tudi v naših prodajnih centrih imamo dovolj velike zaloge," je povedal predsednik uprave Mobitela Anton Majzelj. V Mobitelu dodajajo, da število poškodovanih telefonov še ni znano, vendar pa težav pri prodaji ne bo.

Požar so nemudoma začeli gasiti gasilci ljubljanske gasilske brigade, na pomoč pa so jim prišli še gasilska društva z Ježice, iz Stožic, Črnuč, Nadgorice in Podgorice. V štirih urah jim je uspelo omejiti požar, gašenje pa je bilo zaradi goreče plastike zelo težavno.

Mobitelovi uporabniki ne bodo čutili posledic požara

Uničenih je okrog 20 tisoč mobilnih aparatov
Uničenih je okrog 20 tisoč mobilnih aparatov FOTO: POP TV

V požaru so nekateri aparati ostali nepoškodovani, nepoškodovane pa so tudi kartice SIM in kartice za polnjenje mobiračunov, ki so bile shranjene v protipožarnem sefu.

Iz Mobitela so sporočili, da omenjeni dogodek ne bo vplival na prodajo ali poslovanje družbe, saj skladišče na Vojkovi ulici ni edino skladišče trgovskega blaga, ki ga imajo v Ljubljani, 15.000 mobilnih aparatov pa je že v prodajni mreži, zato dobava aparatov na trgu nikakor ne bo motena. Družba Mobitel pa ima objekt in vse blago v celoti zavarovano pri Zavarovalnici Triglav.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja