Slovenija

Pozabili plačati 640.000 evrov davkov

Ljubljana, 03. 02. 2011 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Bojana Ksela
Komentarji
95

Davčni inšpektorji so lani pregledali poslovanje osmih odvetnikov in našteli kar 640.000 evrov neplačanega davka. Na Dursu sklepajo, da podobno ravna večina ostalih odvetnikov, zato bodo letos uvedli poostren nadzor.

Davčni inšpektorji so lani pregledali poslovanje osmih odvetnikov in našteli kar 640.000 evrov neplačanega davka. Na Dursu sklepajo, da podobno ravna večina ostalih odvetnikov, zato bodo letos uvedli poostren nadzor.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (95)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cirenij
04. 02. 2011 10.46
Zavarovalnica izplača 2000 E. Pravni zastopnik napiše blagajniški izdatek za 1980E. Oškodovancu izplača 1600 E. Brez pojasnila. Vesel, ker je dobil toliko denarja šele doma opazi prevaro.
predan
04. 02. 2011 10.28
A ne vidite, da si zgornji razlagajo DEMOKRACIJO zase, ker lahko vse počnejo. Na prvem mestu je, brezplačno pridobivanje denarja in nepremičnin, na drugem mestu pa neplačevanje dajatev, ker naj bi bil ta namenjen le proletariatu oz. zabitežem. Kot je videti, da to počnejo vse demokracije, do zloma sistema, kot vidimo v Egiptu!!!!!!!!
samostojnez
04. 02. 2011 09.53
kamasutra1: O mojem današnjem delu: od šestih pacientov, ki so bili do zdaj naročeni so prišli samo trije. Kdo pa meni plača čas, ki ga porabim v službi zaradi brezbrižnosti pacientov, ki ne javijo da ne morejo priti, čeprav jih večina enostavno pozabi in potem zahtevajo ponovni datum naslednji dan? Kaj krije tvoja polica zdravstvenega zavarovanja in koliko plačaš zavarovalnici za to mene nič ne briga. Moja storitev stane toliko kot bom jaz določil, kdo jo bo plačal torej ali ti ali zavarovalnica pa je meni vseeno. Če veš za primer, da je zobozdravnik podkupil davčnega inšpektorja, prosim prijavi oba. Danes. Verjemi mi nekaj, dursovci so pri nas krepko gledali vse malenkosti in iskali šivanko v kupu sena. To dokazujejo tudi rezultati, ki so jih sami navedli.
andrejf.
04. 02. 2011 09.49
Sam sem pred leti prijavil znanega mariborskega odvetnika, ki mi ni niti računa znal pravilno izstaviti (brez DDV), pa očitno davkarija ni ničesar napravila. Takšna je pač ta država. Reveži plačujejo, nekateri se pač znajdejo (so povezani).
dirkac_007
04. 02. 2011 09.38
Koliko je pa dolžan SENICA in koliko državnega umazanega denarja se je zlilo na njegov račun!!!!
cirenij
04. 02. 2011 09.32
CKKPJ_Milko Ko bi le lahko užival v svojem svetu, kot nekoč, pred davnimi 20. leti, čeprav ni bilo vse rožnato. Če tako razmišljaš pa res ni čudno, da je vse od vrha navzdol pokvarjeno. Če ne moreš zaupat premieru, predsedniku, parlamentarcu, odvetniku, zdravniku, zobozdravniku, davkarju - adijo taka demokracija.
cirenij
04. 02. 2011 09.31
CKKPJ_Milko Ko bi le lahko užival v svojem svetu, kot nekoč, pred davnimi 20. leti, čeprav ni bilo vse rožnato. Če tako razmišljaš pa res ni čudno, da je vse od vrha navzdol pokvarjeno. Če ne moreš zaupat premieru, predsedniku, parlamentarcu, odvetniku, zdravniku, zobozdravniku, davkarju - adijo taka demokracija.
_realist_
04. 02. 2011 09.28
Naše inštitucije in strokovno usposobljene inšpekcije ugotovijo takšne nepravilnosti šele takrat, ko o njih na glas govori že vsa vesoljna Slovenija... V Sloveniji je res nekaj močno narobe.
Uporabnik215111
04. 02. 2011 09.27
samostojnez Raje pojdi nekomu popravljati zobe, kot pa da tukaj zagovarjaš svoje nedelo. Plačujem dodatno zdravstveno zavarovanje, pa moram za vsak kao "nadstandard" doplačevati. A to ni kraja? In verjemi, da bi bilo nepravilnosti v zdravstvu veliko več, če ne bi bili inšpektorji podkupljivi!!! Roka roko umije!!!
cirenij
04. 02. 2011 09.22
kratko in jasno ti še vedno ne razumeš, da vsi ljudje niso šolani. So preprosti, naivni, ki zaupajo tistim, ki jih pooblastijo. Povedal sem mu, da pooblastilo lahko prekliče, ker imam sošolca odvetnika, ki bi ga zastopal. Pa bo še malo počakal, da vidi, kako se izcimi. Če bi imeli naši oblastniki toliko poštenosti v sebi in jo prenašali na ljudstvo, ne bi potrebovali davkarije.
CKKPJ_Milko
04. 02. 2011 09.21
Cirenij Če pričakuješ da bo nek sistem deloval samo na zaupanju.....potem ne rabimo niti pogodb.... tako da....uživaj v tvojem svetu
volek
04. 02. 2011 09.15
Kratko in jasno, zelo kratko in jasno: odvetnik, ki ga plačuješ mora narediti vse v strankino korist, ne pa je goljufati. No ja, pri nas je drugače. Odvetniška zbornica se bo vedno postavila na stran goljufivega odvetnika in ne njegove stranke.
Alexxsaso@yahoo.ca
04. 02. 2011 09.06
640 jurjev neplacanih davkov???? Meni pa posiljajo grozilna pisma, da mi bodo poslali rubeza in nevemkajsevse za 4,17 evra, ki sem jih dolzan zato, ker so oni napacno knjizili moja placila... Jah, nisem ne tajkun, ne politik in ne odvetnik...
kratko in jasno
04. 02. 2011 09.04
Cirenij.. Znanec je imel težko poškodbo .S pravnim zastopnikom (ne odvetnikom ) je podpisal pogodbo (ki je nikoli ni videl) Če človek ne ve kaj podpiše ...in to celo podpiše ne da bi videl???!!!.......potem se pa čudi da je nekaj narobe... to ni krivica ampak davek na neumnost AMPAK RES !! KAKO LAHKO PODPIŠEŠ NEKAJ , KAR NE VEŠ KAJ , NEKOMU ZA KATEREGA NE VEŠ KDO JE ITD... OPROSTI AMPAK NI KRIV TA ZASTOPNIK PAČ PA PRIJATELJ SAM !!!! PA ŠE NEKAJ OD VSAKE POGODBE SE LAHKO ODSTOPI IN VSAKO POOBLASTILO SE LAHKO PREKLIČE , TAKO DA NE SE ZDAJ DELAT ŽRTVINO JAGNJE ....
volek
04. 02. 2011 08.55
cirenij, pozabil si omeniti še odvetniško zbornico. Ta je tudi svojega denarja vredna.
cirenij
04. 02. 2011 08.55
CKKPJ_Milko Ni davek na neumnost ampak na zaupanje. Na tem bi moral temeljiti naš sistem in vse ostalo, pa ne bi bilo problemov. Preprost človek je dejansko naiven, ker misli, da so vsi pošteni kot on. Mogoče si pa ti eden izmed tistih volu..harjev.
Garfield7497
04. 02. 2011 08.52
saj je prav da jih pregledujejo ampak kaj so pa delali 20 let ???????? očitno so poštudiral da jih je preveč zaposlenih na dursu in sedaj delajo racije tam kjer bi jih morali delati vsako leto ma pesek mečejo folku v oči in epilog tega je da se bojo odvetniki pritožili ta postopek spravli na sodišče in tam tožbo tudi dobili ker sodišča delajo v interesu odvetnikov in ne v interesu države !!!! nauk tega je da ne bodo nič dobili od odvetnikov mi bomo pa plačevali nesposobne inšpektorje dursa
cirenij
04. 02. 2011 08.52
Zobozdravniki pa zelo poredko izdajo račun. Inšpekcija bi morala pregledat zobovje pacientom. Kar gre preko zavoda je na računu, dodatne storitve npr. porcelan pa gre na črno. Ni čudno, da v ordinacijah nekaterih pol leta delajo pogodbeniki(večina na črno). V teh nekaj letih pa so si odkupili ordinacije, kupili hiše, drage avtomobile itd. Inšpektorji pa se spravljajo na revčke privatnike trgovce in gostince, ki nič nimajo. So sami teoretiki ali je takšna direktiva. Udari reveža, bogataša pusti.
CKKPJ_Milko
04. 02. 2011 08.50
Cirenij.. Znanec je imel težko poškodbo .S pravnim zastopnikom (ne odvetnikom ) je podpisal pogodbo (ki je nikoli ni videl) Če človek ne ve kaj podpiše ...in to celo podpiše ne da bi videl???!!!.......potem se pa čudi da je nekaj narobe... to ni krivica ampak davek na neumnost
cirenij
04. 02. 2011 08.44
Znanec je imel težko poškodbo .S pravnim zastopnikom (ne odvetnikom ) je podpisal pogodbo (ki je nikoli ni videl) o 15% dobičku tega zastopnika. Vse je bilo tako zamotano, brez uradnega računa, napisano na navaden papir, da še zdaj ne ve, kaj je podpisal in kaj kdo pije in plača ter zakaj in koliko je dobil izplačano.Nazadnje mu je rekel, da zdaj pa vzame 20%, ne ve, zaradi kakšnih razlogov. Zaradi neizplačila dnevne odškodnine, ki se vleče že 2 leti, je poklical zavarovalnico(Triglav). Referentka mu je rekla, da ne more dobiti podatkov, ker ima zastopnika(čeprav on redno plačuje premije). Ta pravni zastopnik pa mu je čez nekaj dni rekel, da bo ta referentka uredila, kar se da in bo izplačilo dobil takoj po Novem letu. Torej sta v navezi. Kakšni? Danes je 4. februar in o odškodnini ni ne duha ne sluha. Tudi pravni svetovalec se ne oglaša . Danes ga pokliče. Čudno je, da je omenjal to referentko po priimku. Torej ga je poklicala, da stranka zahteva podatke. Sumim, da so vsi povezani. Odvetniki, pravni svetovalci, zavarovalnice... Le kdo pije in kdo plača?